Kodin saanut koira: DORAEM

Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: narttu
steriloidaan
Sijainti: Romaniassa (Glina)
Kokoarvio:

 

 

26.3.2016
Kulkurit tekee säännöllisesti reissuja Romaniaan mm. tapaamaan yhteistyökumppaneita, sekä näiden koiria. Reissuilla päivitämme jo ohjelmassa olevien koirien tietoja, sekä valitsemme ja tutustumme ohjelmaan tuleviin koiriin. Maaliskuussa oli jälleen reissun aika ja yhdistyksen aktiivit kävivät myös A Doua Sansan tarhalla Glinan kylässä. Siellä he pääsivät tutustumaan Doraemiin.

Doraem on löydetty loka-marraskuussa 2015 erään kirkon pihasta, jossa tyttö oli maannut nälkiintyneenä ja heikkona. Doraem saatiin otettua turvaan ja nyt tyttö odotteleekin oman perheensä löytymistä tarhalla, turvassa vaaroista jotka nämä koirat kohtaavat kaduilla eläessään. Doraem on tarkka tyttö ruoastaan, ja ajaa muut koirat pois ruokakupilta, mikäli itse haluaa syödä. Muuten Doraem tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Doraem on iloinen ja aktiivinen koira joka mielellään leikkii jos joku leikkii sen kanssa. Ikää Doraemilla on arvion mukaan suunnilleen 4-5 vuotta.

Nyt kun Doraemilla on ollut ruokaa tarjolla, tyttö onkin sitten syönyt mielellään ja paino on päässyt nousemaan jopa liikaakin. Korkeutta Doraemilla on noin 55cm, paino on tällä hetkellä 30kg kieppeillä.

Ihmisille Doraem on todella ystävällinen ja kiltti, eikä ole sanonut mitään ruoasta tai muusta vaikka tätä koskettaa ja tutkii sen syödessä herkkuja. Luonteeltaan tämä kaunokainen vaikuttaa olevan kovin avoin ja luottavainen.

28.6.2016
Toukokuussa Kulkurien aktiivit matkasivat jälleen Romaniaan ja Glinan tarhalle jossa myös Doraem odottaa omaa kotia. Alkuun Doraem istui kopissaan ja ei ollut ihan selvää iskikö pieni ujous vai miettikö Doraem kannattiko vaivautua tulemaan pois kopista. Pyydettäessä Doraem kuitenkin tulee heti luokse tervehtimään. Doraem vaikuttaa rauhalliselta ja lempeältä koiralta, joka hiljaisella ja kultaisella tavalla nautinnollisesti vastaanottaa silitykset ja rapsutukset.

Doraemille on kertynyt hieman ylimääräisiä kiloja, joten tuleva koti saisi auttaa Doraemia kadottamaan nämä kilot. Lisätty uusia kuvia toukokuulta.

26.11.2016
Marraskuun kuulumisia Doaremilta kertovat, että Doraem käyttäytyi rauhallisesti ja antoi itsestään tasapainoisen kuvan. Doraem jakaa häkkiä tällä hetkellä lempeän ja kiltin uroksen kanssa ja tulee tämän kanssa hyvin toimeen mutta Doraemilla on todettu olevan taipumusta ottamaan johtajan roolin, koirien kesken. Doaremilla on rauhallisia elkeitä ja sopisi varmaan useaan perheeseen, kaveriksi niin lenkille kuin sohvalle.

10.1.2017
Talvi on saapunut Romaniaan, tuoden mukanaan lunta ja kovia pakkasia. Glinan tarhalla olosuhteet ovat huonot, tarha on alkeellinen eikä koirilla ole riittävästi suojaa ja huolimatta siitä kuinka kovasti vapaaehtoistyöntekijät yrittävät tehdä kaikkensa koirien eteen, talvi yleensä aina vaatii veronsa. Doaremin onneksi sillä on kuitenkin hieman enemmän turkkia kuin monella muulla, mutta palelee se kuitenkin kun lukemat näyttävät noin -20 astetta. Ja toivottavasti sääolosuhteet pian antavat myöten sen verran, että uutta Carpe tarhan rakentamista voidaan jatkaa sillä siitä tulee suojaisa turvapaikka noin 150:lle onnekkaalle koiralle, sillä aikaa kun nämä odottavat sitä omaa kotiaan.

Doraem kuitenkin toivottavasti löytäisi kodin ennen tätä.

19.3.2017
Aktiivimme kävivät maaliskuussa Glinalla ja päivitys oli niin kattava, että päätin kopioida sen suoraan tänne: “Voi ihanuus. Niin mielettömän rauhallinen, tasapainoinen ja kiltti. Todella kultainen ihmisille, mielettömän lempeä ja ystävällinen. Rakastaa ruokaa ja herkkuja ja niiden päälle päsmäröi muille. Välillä kun oikein innostuu alkaa hassutella ja koikkelehtia. Tämänkin tekee tietysti hillitysti. Tykkää pusutella ihmisiä ja on ihan selvästi tosi ok myös vieraiden kanssa. Ei jännitä tai ujostele. Upea sisältä ja ulkoa.”

Doraem olisi siis valmis tulemaan kotiin!

21.4.2017

Doraem on varattu omaan kotiin jokin aika sitten. Vihdoinkin tyttö pääsee nauttimaan elämästä kotikoirana!

8.7.2017
Doraem on saapunut Suomeen.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Doraem saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Doraem on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Doraemin yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: