Päivitetty 09.11.2015

Kodin saanut koira: DUKE


DUKE

* syntynyt arviolta v. 2012

* uros

* kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

24.9.2015
Romanian kaduilla elävistä kodittomista koirista valitettavan suuri osa päätyy rankkureiden toimesta kunnallisille tarhoille. Näillä tarhoilla koirien olot ovat äärimmäisen epäinhimilliset ja mahdollisuudet selvitä ovat hyvin pienet. Rosiorin kunnallinen tarha olisi juuri tällainen, ellei siellä väsymättä työskentelisi Kulkurien yhteistyökumppani Cornelia Stan. Cornelia tekee parhaansa, jotta Rosiorin tarhalla asuvista koirista pidettäisiin edes vähän huolta ja että Kulkurien tukemien sterilointiprojektien avulla uusia pentuja ei enää tulisi tarhalle.

Kulkurien toinen yhteistyökumppani, eläinklinikka Onevet on liittynyt auttamaan Corneliaa ja Rosiorin tarhan satoja koiria. Nyt Onevetin yksityisellä ja hyvin hoidetulla tarhalla asuukin lähes sata Rosiorin tarhalta sinne pelastettua koiraa. Näistä koirista pidetään hyvää huolta ja mikä tärkeintä, niillä on nyt mahdollisuus päästä Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja sitä kautta ikiomiin koteihinsa.

Duke on yksi näistä onnekkaista koirista, jotka elämä on kuljettanut monen mutkan kautta Onevetiin asti. Se on kaikesta kokemastaan huolimatta edelleen kiltin, uskollisen ja lempeän koiran malliesimerkki. Saadessaan ihmisvieraita kopilleen Dukea alkaa selvästi hieman jännittää. Ihmisiä se kyllä rakastaa, mutta pojalle on vielä hieman epäselvää miten tällaisissa tilanteissa oikein kuuluu toimia. Niinpä sen häntä heiluu hirmuista vauhtia vähän alas painettuna samalla, kun koko muu koira heiluu malttamattomana. Saadessaan ihmiset lähelleen Duke selvästi rauhoittuu ja sen koko olemus rentoutuu. Se nauttii hiljaisena saamastaan huomiosta ja on ihmisiä kohtaan hyvin hellä ja ystävällinen.

Kun ihmiset siirtyvät kauemmas lähteäkseen tulee Dukelle vähän hätä. Se painautuu maahan ja pomppaa sitten ylös. Lopulta se tekee vielä muutaman kömpelön leikkiin kutsun ja jää sitten katselemaan ihmisten perään kaihoisasti.

Kotioloissa Dukesta kuoriutuu varmasti hyvin leikkisä ja iloinen koira. Kokonsa puolesta se tulee tarvitsemaan myös tarpeeksi liikuntaa.

Duke on noin 60 cm korkea ja painaa 30-35 kiloa. Sillä on tullessaan ollut Sitckerin Sarkooma, joka on nyt hoidettu ja joka ei enää vaivaa koiraa millään lailla. 

9.11.2015
Duke on varattu omaan kotiinsa Saksaan.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Duke saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Duke on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkittuja yhteydenottoja odottaa Rosa Haahtikari.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.