Päivitetty 14.03.2021

Enkelikoira: DUMBLEDORE


Syntymäaika: 2007-2008
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
Kulkurien aktiivit vierailevat säännöllisesti Romaniassa paikallisten yhteistyökumppaneiden luona. Yksi matkojen tarkoituksista on kartoittaa uusia sopivia koiria yhdistyksen adoptio-ohjelmaan. Marraskuussa 2017 vierailimme tuttuun tapaan mm. eläinlääkäriasema Clinica Veterinara OneVetissa, jonka kanssa teemme tiivistä yhteistyötä päivittäin. Klinikan kautta kulkevat mm. kaikki Suomeen saapuvat koirat. Tämän lisäksi OneVet tarjoaa turvapaikan monelle kadulta pelastetulle. OneVetin koirasuojalla Cosoban kylässä odottaa omaa kotiaan ympärivuotisesti noin 350 koiraa.

Tutustuessamme  OneVetin omistajan, Dr. Adinan kanssa uusiin koiratuttavuuksiin tapasimme ensi kerran myös arvokkaan vanhan herran, Dumbledoren. Tai itseasiassa, olemme nähneet tämän koiran aiemminkin, mutta vasta nyt teimme hänen kanssaan tarkempaa tuttavuutta. Alun perin Dumbledore on asunut kadulla muutaman koiran laumassa Adinan kirjanpitäjän, Veran toimiston lähettyvillä. Kun koiravainot romaniassa alkoivat 2014, pyysi Vera Adinaa ottamaan nämä koirat turvaan. Siitä asti on Dumbledore majaillut Cosoban koirasuojalla. Aiemmin koko lauma asui omassa ulkotarhassaan. Näimme näitä koiria vain vilaukselta, sillä osa koirista oli liian arkoja adptiooon, joten Adina ei esitellyt niitä meille tarkemmin. Tällä hetkellä Cosobassa tehdään uudistuksia ja kyseinen tarha on purettu ja koirat siirtyneet asumaan muiden kanssa sisähäkkeihin. Tämä muutos on tehnyt hyvää Dumbledorelle ja sen onkin jo korkea aika aloittaa kodinetsintä Suomesta.

Dumpledore on luonteeltaan rauhallinen vanha herra. Se on aiemmin ollut arempi, mutta on tarhavuosien aikana oppinut luottamaan ihmisiin. Nykyisin Dumbledore onkin ystävällinen ihmisiä kohtaan ja tykkää tuttujen huomiosta. Vieraita ihmisiä pappa hieman jännittää, mutta tulee tutustumaan ja antaa hienosti käsitellä itseään. Muiden koirien kanssa Dumbledore tulee hyvin toimeen.

Dumblerode olisi varmasti parhaimmillaan rauhallisemmassa kodissa, jossa nauttia eläkepäivistä ilman kiirettä. Se on elänyt koko elämänsä laumassa, joten tasapainoinen koirakaveri tekisi sillä uudessa kodissakin varmasti hyvää.

Dumbledore on noin 50cm korkea ja painaa noin 16kg.

Dubledoren hampaat ovat normaalit vanhan katukoiran hampaat ja ainakin jonkin asteista hammaslääkärin tarvetta on tulevassa kodissa luvassa.

Päivitykset vanhemmasta uudempaan.

14.3.2021

Dumpledore sai viettää elämänsä onnellisimmat melkein kaksi vuotta perheensä kanssa, kunnes joulukuussa 2020 Dumpedore sairastui syöpään ja nukutettiin ikuneen. Kaipaamaan jäivät omistajat ja Alexia.

Lämmin osanottomme menetykseen ja kiitos Dumpledoren onnellisista seniorivuosista.

11.2.2019

Dumbledoren pitkä odotus päättyi, kun se matkusti Suomeen yhteiseen kotiin seniorirouva Alexsian kanssa 9.2.2019.

31.12.2018

Vuoden viimeisenä päivänä Dumbledoren odotus on lähellä päättymistään, sillä tänään se on varattu omaan kotiin toisen seniorirescuen kanssa.

11.12.2018
Ihana pappakoira Dumbledore sen kun paranee vanhetessaan. Kulkurien vieraillessa Romaniassa marraskuussa asui se samassa häkissä ujon koiratytön kanssa. Häkkikaveri otti tukea Dumbledoresta ja herrasmiespaapa toimii hyvänä esimerkkinä tytölle. Vieraita kohtaan Dumbledore on nykyisin tuttavallinen ja reipas. Namien perään pappa on ahne. Kerran se ärähti nameista kämppäkaverilleen, joka väisti tilannetta. Dumbledore on kuitenkin kohtelias ja osaa myös odottaa hienosti, kun nameja tarjoillaan. Kaiken kaikkiaan pappa antaa itsestään melko rauhallisen vaikutelman tapaamisella.

Lisätty kuvia.

22.10.2018
Lisätty Dumbledorelle uusi video.

Dumbledore on muuttanut asumaan pihalla olevaan tarhaan. Se saa kuitenkin edelleen juosta välillä myös vapaana toisten koirien kanssa. Pappan turkki on lyhentynyt sitten viime näkemän, mutta charmikkaalle herrasmiehelle sopii toki mikä tahansa tukkatyyli.


10.8.2018
Kulkurien aktiivien vieraillessa Romaniassa heinäkuussa hengaili Dumblerode helteistä huolimatta pihalla muiden koirien kanssa. Kuten ennenkin. se on rauhallinen ja arvokas, hieman iäkkäämpi herrasmies. Dumbledoren tapana on maata ruokarännissä samalla kun syö. Mitäpä sitä liikaa liikuntaa harrastamaan, helpommalla pääsee näin. Joiltakin koirilta herra vahti ruokaansa, mutta toisten koirien se antoi syödä yhtä aikaa ilman ongelmia. Dumbleroderra havaittiin olevan hieman ihottumaan etujalkojen yläosassa.

18.3.2018
Kulkurien aktiivit tapasivat herrasmies Dumbledoren vieraillessan OneVetissa toissaviikolla. Tällä kertaa Dumbledoreen päästiin tutustumaan sen ollessa vapaana pihassa ja saimmekin ihan uusia puolia esiin herrasta. Se , että Dumbledore on päässyt pois pikkulaumastaan muiden koirien ja ihmisten pariin on tehnyt sillä ihan hirmuisen hyvää. Reissulaiset kuvaavat Dumbledorea hyväntuuliseksi  herrasmieheksi joka on lempeä ja tasapainoinen. Ihmisten touhuissa se tykkää kovasti ola mukana. OneVetin eläinlääkäri ja omistaja Adina antoi vierailun aikana  Dumbledorelle suurehkon herkkuluun ja herra innostui, mutta oli kuin ei kehtaisi ottaa moista suurta aarretta vastaan. Vihdoin se otti luun suuhunsa ja vie sen kovin onnellisen oloisena ruokakaukaloon syötäväksi (vaikka lopulta ei maltakaan luuhun keskittyä). Dumbledore on kohtelias, rauhallinen ja vaatimaton, kaikkea mitä vaan arvokkaalta herraskoiralta voi toivoa. Dumbledoressa on kuitenkin jotain vekkulimaista, sillä on kaiken arvokkuutensa keskellä pilkettä silmäkulmassa.

Lisätty kuvia ja videoita.

22.1.2018
Saimme kuulumisia ja kuvia Romaniasta. Dumbledorella pyyhkii hyvin. Taustaansa ja ikäänsä nähden pappa on pirteä. Toisten koirien kanssa se tulee hyvin toimeen sukupuolesta riippumatta ja on avoin ja luottavainen tutuille ihmisille. Joten ei muuta kuin kotiin vaan!

Lisätty kuvia ja video. Videolla Dumbledore ulkoilemassa vanhojen herrojen porukassa OneVetin pihalla.

5.12.2017
Tavatessamme Dumbledoren pari viikkoa sitten, tuotiin pappa sisälle tutustumaan meihin. Aluksi sitä hieman jännitti uusi tilanne ja uudet ihmiset. Hieman epäluuloisesti se katseli meitä ja haki tukea tutuista ihmisistä. Dumbledore alkoi kuitenkin rentoutumaan nopeasti. Aluksi se tuli varovaisesti nuuskimaan ja antoikin sitten rapsuttaa itseään ilman ongelmia. Sen katseesta huokui lempeys ja olemuksesta se, että elämää on tullut nähtyä.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Dubledore saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dubledore on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.