Päivitetty 03.08.2021

Kodin saanut koira: KÄPY


Syntymäaika: 10/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One rescue association / Cosoba)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
16.03.2019

Talven aikana One Rescue Associationin Cosoban tarhalle on hylätty ja tuotu kodittomia koiria loputtomiin. Lisäksi eläinrakkaat hoitajat ja eläinlääkärit eivät aina kykene kääntämään selkäänsä kaduilla ja pelloilla apua tarvitseville koirille, vaikka resursseja ei olisi enää ottaa yhtäkään uutta koiraa vastaan. Useiden muiden pentujen tapaan, myös Käpy on hylätty tarhan porteille talven aikana.

Käpy on ulkomuodoltaan ruskea ja karkeakarvainen. Sillä on mustaa väritystä selässä ja rintakehässä. Sisätiloissa tarhalla Käpy jännittää vieraita ihmisiä ja sille uutta tilannetta, se muun muassa välttelee kameraa. Jännityksestä Käpy kuitenkin palautuu nopeasti, kun se pääsee takaisin lattialle. Käpy on luonteeltaan iloinen ja hassu peruspentu.

Käpyllä on painoa tällä hetkellä arvion mukaan noin 6 kg ja säkäkorkeutta noin 23 cm.

Päivitykset

1.1.2021
Käpyä onnisti ja se sai kodin Saksasta.

31.03.2019
Herttaista Käpyä on kohdannut tarhalla tapaturma. Käpyn terveydentilaa tutkitaan jatkoa varten muun muassa rtg-kuvien avulla.

16.03.2019
Käpy on lisätty adoptio-ohjelmaan.
___________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumista saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavarat saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Käpy tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöösi) ennen sterilointia.

Käpy saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Käpy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Käpyn yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.