Päivitetty 07.01.2021

Kodin saanut koira: ELENA (nyk. Elli)


Syntymäaika: 12/2012
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Espoo
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoa sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

29.11.2020
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka miehensä Dragos Vladutin kanssa omistaa OneVet-klinikan.  Vuonna 2017 Adina perusti One Rescue Association-yhdistyksen, joka on Kulkurien tärkeä yhteistyökumppani.  Cosoban koiratarhalla on noin 200 koiraa.  Adina viettää tarhalla paljon aikaa, huolehtien koirien lääkityksestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä.

Elena on asunut koiratarhalla jo viisi vuotta.  Adina on tarjonnut Elenaa Kulkurien adoptio-ohjelmaan useasti, mutta Elena on aina pysynyt kopissaan piilossa, kun sitä on menty häkkiin katsomaan.  Adinan, tutun ihmisen kanssa Elena on ollut reippaampi.

Toukokuussa 2019 Kulkurien aktiivit vierailivat tarhalla, ja pääsivät vihdoin tutustumaan Elenaan.  Antoi rapsuttaakin itseään ja jäi vierailijoiden luokse syömään nameja. Elena oli utelias, mutta tottumaton ihmisten suhteen. Viimeisen puolentoista vuoden aikana Elena on ilahduttavasti rohkaistunut ja tullut avoimemmaksi.

Elenalle sopii parhaiten rauhallinen aikuiskoti, jossa on osaamista ja ymmärrystä koirasta, joka vähitellen, omaan tahtiinsa, totuttelee kotikoiran elämään.  Reipas, sosiaalinen koirakaveri auttaisi varmasti Elenaa rohkaistumisessa.  Aiemmin koiralaumassa elänyt Elena pitää toisten koirien seurasta.

Säkäkorkeudeltaan Elena on noin 45 cm ja painoa on noin 16 kg.

Päivitykset

7.1.2021
Elena on omassa kodissaan ja jatkaa elämäänsä Elli-nimisenä. Onnellista elämää suloiselle Ellille ja perheelle!

28.12.2020
Elena on varattu ja muuttaa pian ikiomaan kotiin.

17.12.2020
Elena on ollut nyt vajaan viikon kotihoidossa ja tytön luottamus kotihoitajaan on kehittynyt uskomatonta vauhtia. Isoksi avuksi on ollut kotihoitajan oma koira, joka on ottanut Elenan hienosti vastaan. Elena on ollut alusta pitäen sisäsiisti, vaikka ulkoilut ovat olleet vähän pelottavia. Sisällä Elena luopui nopeasti turvapaikastaan kylpyhuoneessa ja löysi sohvalta paremman paikan. Onpa tyttö hypännyt jo kotihoitajan sänkyynkin rapsutuksia hakemaan ja osaa pyytää niitä lisää. Ensimmäiset leikitkin on koirakaverin kanssa leikitty. Varmasti eteen tulee vielä arveluttavia asioita, mutta ihmisen tukema Elena uskaltaa ottaa haasteet vastaan. Lisätty video ja pari kuvaa tälle ihanalle leidille.

13.12.2020
Elena on saapunut Suomeen ja harjoittelee uutta elämää kotihoidossa Espoossa.

29.11.2020
Elenaa on onnestanut ja matka Suomeen on jo lähellä. Elena pääsee matkustamaan 12.12. kotihoitopaikkaan, jossa on hyvä ottaa ensi askeleita kotikoirana ja odottaa omaa perhettä.

10.1.2020
Kulkurien aktiivit olivat joulukuussa tarhalla ja tapasivat Elenan, joka asuu yhdessä Rain kanssa.  Koirat tulivat hyvin toimeen keskenään.  Vieraat ihmiset vähän jännittivät, mutta Adinaan Elena on hyvin kiintynyt.  Adina kertoikin, että Elena jännittää uusia asioita, on ollut niin monta vuotta jo tarhalla. Nameista oli kiinnostunut, mutta ei Adinan mukaan ole tarkka ruoastaan. Elena ei haukkunut vierailun aikana.

6.10.2019
Iloinen ja reipas Elena ilahtui vieraista, kun Kulkurien aktiivit olivat tarhalla vierailemassa.  Ihmisen huomio ja namit olivat mieluisia.  Tanssahteli onnessaan, mutta lopuksi antoi vieraiden rapsuttaa itseään.  Vieressä rapsutettavana ollut Rai näytti mallia.  Elena ei aristellut kosketusta, on huomattavasti rohkaistunut siitä, kun Kulkurien aktiivit olivat viimeksi tarhalla.

8.7.2019
Kulkurien aktiivit olivat tarhalla ja vierailivat myös Elenan häkissä. Kun vieraat olivat häkin ulkopuolella, oli Elena iloinen ja reipas, mutta kun vieraat menivät häkkiin sisälle, meni Elena koppiinsa.  Otti kyllä häntä heiluen namit vierailijoiden kädestä.

23.5.2019
Elena aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

_________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Elena saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Elena on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Elenan yhteyshenkilö on Marjukka Kokko

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.