Päivitetty 25.04.2020

Kotia etsivä koira: ELENA


Syntymäaika: 12/2012
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa, One Rescue Association / Cosoba

 

Perustiedot ja tausta
6.10.2019

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka miehensä Dragos Vladutin kanssa omistaa OneVet-klinikan.  Vuonna 2017 Adina perusti One Rescue Association-yhdistyksen, joka on Kulkurien tärkeä yhteistyökumppani.  Cosoban koiratarhalla on noin 200 koiraa.  Adina viettää tarhalla paljon aikaa, huolehtien koirien lääkityksestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä.

Elena on asunut koiratarhalla jo viisi vuotta.  Adina on tarjonnut Elenaa Kulkurien adoptio-ohjelmaan useasti, mutta Elena on aina pysynyt kopissaan piilossa, kun sitä on menty häkkiin katsomaan.  Adinan, tutun ihmisen kanssa Elena on ollut reippaampi.

Toukokuun puolessavälissä Kulkurien aktiivit vierailivat tarhalla, ja pääsivät vihdoin tutustumaan Elenaan.  Antoi rapsuttaakin itseään ja jäi vierailijoiden luokse syömään nameja. Elena on utelias, mutta tottumaton ihmisten suhteen.

Elenalle sopii parhaiten rauhallinen aikuiskoti, jossa on osaamista ja ymmärrystä koirasta, joka vähitellen, omaan tahtiinsa, totuttelee kotikoiran elämään.  Reipas, sosiaalinen koirakaveri auttaisi varmasti Elenaa rohkaistumisessa.  Aiemmin koiralaumassa elänyt Elena pitää toisten koirien seurasta. Asuu nyt Rain kanssa samassa häkissä.

Säkäkorkeudeltaan Elena on noin 45 cm ja painoa on noin 16 kg.

Päivitykset

10.1.2020

Kulkurien aktiivit olivat joulukuussa tarhalla ja tapasivat Elenan, joka asuu yhdessä Rain kanssa.  Koirat tulivat hyvin toimeen keskenään.  Vieraat ihmiset vähän jännittivät, mutta Adinaan Elena on hyvin kiintynyt.  Adina kertoikin, että Elena jännittää uusia asioita, on ollut niin monta vuotta jo tarhalla. Nameista oli kiinnostunut, mutta ei Adinan mukaan ole tarkka ruoastaan. Elena ei haukkunut vierailun aikana.

6.10.2019

Iloinen ja reipas Elena ilahtui vieraista, kun Kulkurien aktiivit olivat tarhalla vierailemassa.  Ihmisen huomio ja namit olivat mieluisia.  Tanssahteli onnessaan, mutta lopuksi antoi vieraiden rapsuttaa itseään.  Vieressä rapsutettavana ollut Rai näytti mallia.  Elena ei aristellut kosketusta, on huomattavasti rohkaistunut siitä, kun Kulkurien aktiivit olivat viimeksi tarhalla.

8.7.2019

Kulkurien aktiivit olivat tarhalla ja vierailivat myös Elenan häkissä. Kun vieraat olivat häkin ulkopuolella, oli Elena iloinen ja reipas, mutta kun vieraat menivät häkkiin sisälle, meni Elena koppiinsa.  Otti kyllä häntä heiluen namit vierailijoiden kädestä.

23.5.2019

Elena aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

_________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Elena saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Elena on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Elenan yhteyshenkilö on Marjukka Kokko

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa