Päivitetty 16.11.2023

Kodin saanut koira: ELSIE


Syntymäaika: 03/2022
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare)
Ei steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta:

8.3.2023

Romaniassa Târgovișten kaupungissa asuva Mihaela Soare tekee kaikkensa auttaakseen oman kaupunkinsa alueen kodittomia koiria ja kissoja. Mihaela asuu vanhan äitinsä kanssa omakotitalossa, joka on täynnä heidän pelastamiaan eläimiä. Mihaelan ja hänen äitinsä luona asuu kerralla noin 20-30 koditonta koiraa. Eläimet ulkoilevat aidatulla pihalla, mutta tämän lisäksi Mihaela käyttää koiria mahdollisimman usein hihnalenkeillä. Eläimet asuvat sisällä talossa eli hyvin kodinomaisessa tilassa, mutta koska eläimiä on paljon, eivät ne saa tarpeeksi yksilöllistä huomiota. Mihaela tekee kovasti töitä, jotta koirat oppisivat kotikoiran alkeita ennen omaan kotiinsa matkaamista. Lisäksi Mihaela osallistuu alueen kodittomien koirien tilanteen auttamiseksi säännöllisesti sterilointikampanjoihin, jotta jonain päivänä kodittomia koiria ei olisi niin paljon.

Sisarukset Elsie ja Minan ovat Mihaelan uusimpia suojatteja. He ovat suloisia pentuja täynnä energiaa ja pentumaisia touhuja. Molemmat Minan sekä Elsie ovat aktiivisia ja reippaita pentuja, jotka tulevat hienosti toimeen muiden koirien ja kissojen kanssa. Kumpikaan ei juurikaan hauku. Molemmat antavat myös käsitellä itseään miten vaan, mikä ei ole itsestään selvyys tarhakoiralle.

Tarhapentua adoptoidessa on tärkeää ymmärtää, että koska emme tunne pennun perimää, emme tiedä minkälainen pennusta kasvaa aikuistumisen myötä. Siksi emme osaa vastata siihen onko koiralla riistaviettiä tai tuleeko se toimeen myös aikuisena samaa sukupuolta olevien koirien kanssa. Myös kotiutuminen täysin uudenlaiseen ympäristöön vaikuttaa ja saattaa muuttaa pennun käytöstä. Tarhakoiran adoptoimiseen liittyy aina epävarmuutta ja se on riski, joka adoptoijan on tärkeä huolellisesti harkita ennen adoptiopäätöstä. Elsie etsii sitoutunutta kotia, jossa sitä ollaan valmiita tukemaan matkallaan kotikoiraksi koiralähtöisin menetelmin, antanen hänelle juuri sen ajan minkä Elsie tarvitsee kotiutuessaan.

Elsiellä ja Minanilla on sama emo jo Suomesta kodinsaaneiden Evanderin ja Eljahin kanssa.

Elsie on nyt vuoden iässä noin 50cm korkea ja painaa noin 20kg.

Päivitykset:

16.11.2023

Romaniasta tuli iloisia uutisia, Elsie on saanut kodin. Hän asustaan tätä nykyä Saksassa oman perheensä kanssa <3

5.5.2023

Elsiellä todettiin lähtövalmisteluissa laajakirjoinen MRSP multiresistentti bakteeri. Näistä voit lukea lisää täältä. Elsien varaus peruuntui ja hän palaa uudestaan kotia etsivien joukkoon. Jos haluat tarjota Elsielle kodin niin tutustuthan MRSP bakteeriin etukäteen.

15.3.2023

Vihdoin koitti Elsien onnenpäivä. Se on tänään varattu Suomeen ja sitä odottaa kovasti oma perhe ja koiraveli <3

8.3.2023

Lisätty kaksi videota.

Elsie oli hetken aikaa isolla yksityisellä koiratarhalla missä se paineistui kovasti ja alkoi vetäytyä omaan kuoreensa stressin takia. Mihaela sai otettua Elsien pois tarhalta luokseen jossa se nyt odottelee oman kodin löytymistä. Fosterkodissaan Elsie on mitä ihanin koira ja tulee loistavasti juttuun mm kissojen kanssa.

21.8.2022

Kaunis Elsie aloitti oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

—————————————————————————————————————————————————————

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Elsie saapuu Suomeen steriloituna(jos ikää on tarpeeksi), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Elsie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Anne-Mari Vihtonen.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.