Kodin saanut koira: ELVIRA (Pointer Family)

Syntymäaika: 2018
Sukupuoli: narttu
steriloidaan
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
19.3.2022

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa useiden vuosien ajan. Tarhalla asuu kerrallaan noin 50-60 koiraa ja niistä huolehtii päivittäin Mihain lisäksi yksi työntekijä. Tarhaa on rakennettu vuosien ajan ja sitä parannetaan edelleen jatkuvasti. Mihai haaveilee myös saavansa tarhan yhteyteen tilat sterilointien tekemiseen, jotta hän pystyisi jatkossa keskittymään entistä enemmän kodittomien koirien tilanteen ennaltaehkäisyyn kestävän eläinsuojelutyön keinoin.  Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita rescue-eläimiä, kuten kissoja, lehmiä, lintueläimiä, vuohia ja hevosia.

Upea Elvira löytyi neljän pentunsa kanssa M.G. Rescuen tarhan läheiseltä pellolta marraskuussa 2021. Elviran taustasta emme tiedä mitään varmaa, mutta on hyvin todennäköistä, että tämä vahvasti saksanseisojaa muistuttava, ihmisrakas neito on ollut jonkun omistettu koira, joka tiineyden myötä tullut hylätyksi entisestä perheestään. Ikävä kyllä yksi Elviran pennuista menehtyi hyvin pian löytöhetken jälkeen, mutta kolme muuta porskuttavat terveinä ja iloisina ja Eden, Eliel ja Evian pääsevät nyt samaan aikaan emonsa kanssa aloittamaan omien kotien etsinnän.

Luonteeltaan Elvira on sosiaalinen ja ihmisseurasta nauttiva. Se on todellinen pusutyttö, joka rakastaa varsinkin tuttuja ihmisiä suureleisesti. Elvira vaikuttaa tasapainoiselta ja iloiselta tyypiltä, joka varmasti olisi ihan valmis kotikoiran elämään rakastavan perheen kanssa. Elvira vaikuttaa kiintyvän ihmisiin ja ihmisseuraan voimakkaasti ja sen kanssa on hyvä valmistautua treenaamaan yksinoloa heti alusta asti.

Elvirasta kiinnostuneen perheen on hyvä ottaa huomioon, että Elvirassa todennäköisesti virtaa runsaasti seisojan verta. Rotuominaisuuksiin kuuluu mm. vahva metsästysvietti, eikä Elviran täysin kytkemättömänä ulkoiluttaminen välttämättä tulevaisuudessa tule onnistumaan.

Elvira haukkuu tarhalla muiden koirien mukana, mutta ei ole haukkuherkimmästä päästä.

Elvira on kooltaan noin 50 cm ja 18-20 kiloa. Sillä on töpöhkö häntä ja vahvasti seisojamainen ulkomuoto.

Päivitykset

19.3.2022
Elvira pääsi matkaamaan omaan kotiinsa ja sen elämä muuttui kertaheitolla. Elvira on nyt rakastettu perheenjäsen.

7.2.2022
Elvira sai ihania uutisia! Elviraa odottaa Suomessa oma koti.

19.1.2022
Saimme videon Elvirasta ja pennuistaan Romaniasta!

10.1.2022
Elvira aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Elvira saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Elvira on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Elviran yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: