Päivitetty 13.12.2020

Kodin saanut koira: ENCE, nykyisin Eppu, ERITYISADOPTIO


Syntymäaika: 2009-2010
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One rescue association / Cosoba)
kastroitu

 

Perustiedot ja taustat
15.11.2019
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. OneVetissa adoptio-ohjelman koirat rokotetaan, mikrosirutetaan ja testataan, sekä ulko- ja sisäloishäädetään. Niille tehdään myös EU-lemmikkieläinpassi. Lisäksi klinikan lääkärit tarkastavat koirat kliinisesti ja tarpeen mukaan tekevät lisätutkimuksia.

Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti. Yksi tarhan koirista on Ence.

Herttainen papparainen Ence on todella reipas ja ystävällinen, se tulee myös vieraiden ihmisten luokse heti tervehtimään. Ence on rauhallinen ja myös uudesta ja jännitävästä tilanteesta se palautuu nopeasti. Ence liikkuu hienosti hihnassa ja se tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Tarhan työntekijöiden mukaan, pappa pärjää missä tahansa koiraporukassa. Ence ei hauku tarhalla, mutta on tärkeää muistaa, että käytös voi muuttua kotitumisen myötä.

Ence on aikoinaan sairastanut sydänmadon, joka on aiheuttanut sille pysyvän keuhkovian, bronchiolar collapse. Ence tarvitsee vaivaan lääkityksen loppuelämänsä ajan. Ence hengittää normaalisti, mutta esim leikkiessä tai kuumalla ilmalla hengitys vaikeutuu. Se hengittää ns vatsan kautta ja hengitys köhisee lähes koko ajan jonkin verran. Läähättäessä Encen hengitys on aivan normaalin kuuloista.

Encellä on arviolta painoa noin 10-12 kg ja säkäkorkeutta noin 30-35 cm. Papparainen on arviolta noin 9-10 vuotta vanha.

28.11.2020
Eppu saapui Suomeen omaan kotiin.

11.11.2020
Ence on varattu omaan kotiin Suomeen. Valtavasti onnea Encelle ja sen tulevalle perheelle <3

20.03.2020
Ence papparainen odottaa edelleen Cosoban tarhalla omaa loppuelämän kotiaan. Valitettavasti Ence vaikuttaa tarhalla kipeältä, suurimmaksi osaksi se vaan makaa tai seisoo ja se yskii ja hengittää raskaasti. Encellä on aivan liikaa ylipainoa ja sen selkä on notkolla. Maatessaan Ence saattaa näyttää nukkuvan pää ylhäällä, joka voi johtua sen hengitysvaikeuksista. Encellä vaikuttaisi olevan tällä hetkellä todella epämukava olo. Papparainen viettää tarhalla aikaa omissa oloissaa, eikä se hakeudu omatoimisesti vieraiden ihmisten luokse.

18.01.2020
Ence elelee entiseen tapaan tarhalla pihalla vapaana muiden koirien kanssa. Ence on todella tuhdissa kunnossa ja sen hengitys kuulostaa hieman raskaalta. Ihana papparainen on muiden koirien mukana menossa mukana ja se tervehtii rohkeasti myös vieraita ihmisiä. Pötkylä on myös aika itsenäinen ja välillä vetäytyy itsekseen istuskelemaan kauemmas. Ence vaikuttaa rauhalliselta papalta, joka tulee hyvin toimeen muiden kanssa pihalla.

15.11.2019
Ence viettää aikaa tarhalla vapaana pihalla koiraporukassa. Se tulee hienosti toimeen toisten koirien kanssa ja papparainen vaikuttaisi olevan hyvin rento, mutkaton ja hyväntuulinen. Encelle maistuvat namit myös vierailta ihmisiltä ja se tulee luottavaisesti tekemään tuttavuutta. Ihana Ence on utelias ja se tutkii ja haistelee tavaroita ja tarkkailee,mitä pihalla puuhataan. Innostuessaan Ence köhii. Ajoittaisesta hengitysongelmiasta huolimatta, se pärjää hienosti toisten koirien kanssa. Ence on sympaaattinen ja söpö papparainen.

08.06.2019
Ence on lisätty adoptio-ohjelmaan.

____________________________________________________________________________________________________________
Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti.

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Ence saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ence on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Encen yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.