Enkelikoira: ENCE, nykyisin Eppu, ERITYISADOPTIO

Syntymäaika: 2009-2010
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (One rescue association / Cosoba)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja taustat
15.11.2019
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. OneVetissa adoptio-ohjelman koirat rokotetaan, mikrosirutetaan ja testataan, sekä ulko- ja sisäloishäädetään. Niille tehdään myös EU-lemmikkieläinpassi. Lisäksi klinikan lääkärit tarkastavat koirat kliinisesti ja tarpeen mukaan tekevät lisätutkimuksia.

Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti. Yksi tarhan koirista on Ence.

Herttainen papparainen Ence on todella reipas ja ystävällinen, se tulee myös vieraiden ihmisten luokse heti tervehtimään. Ence on rauhallinen ja myös uudesta ja jännitävästä tilanteesta se palautuu nopeasti. Ence liikkuu hienosti hihnassa ja se tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Tarhan työntekijöiden mukaan, pappa pärjää missä tahansa koiraporukassa. Ence ei hauku tarhalla, mutta on tärkeää muistaa, että käytös voi muuttua kotitumisen myötä.

Ence on aikoinaan sairastanut sydänmadon, joka on aiheuttanut sille pysyvän keuhkovian, bronchiolar collapse. Ence tarvitsee vaivaan lääkityksen loppuelämänsä ajan. Ence hengittää normaalisti, mutta esim leikkiessä tai kuumalla ilmalla hengitys vaikeutuu. Se hengittää ns vatsan kautta ja hengitys köhisee lähes koko ajan jonkin verran. Läähättäessä Encen hengitys on aivan normaalin kuuloista.

Encellä on arviolta painoa noin 10-12 kg ja säkäkorkeutta noin 30-35 cm. Papparainen on arviolta noin 9-10 vuotta vanha.

23.01.2021
Eppu on siirtynyt koiraenkeliksi sairauden saattelemana.

Lauantaina 23.1.2021, päivälleen kahdeksan viikon kotona olemisen jälkeen, jouduimme tekemään Epulle viimeisen palveluksen, ja armollisesti annoimme sen nukahtaa kivuttomaan ikiuneen. Olisimme halunneet nauttia Epun seurasta paljon, paljon pidempään, mutta Epun kroppa ei vaan kestänyt enää.

Me annoimme Epulle kaikkemme, ja Eppu antoi meille sitäkin enemmän. Eppu oli kaikin puolin täydellinen, emmekä vaihtaisi hetkeäkään pois sen kanssa vietetystä ajasta.

Kaikesta Epun kokemasta ja sen vaivoista huolimatta se oli iloisin koira, jonka olemme koskaan tavanneet. Epusta näki että se nautti jokaisesta hetkestä meillä aina viimeisiin päiviin asti – sen häntä pyöri vinhaa ympyrää ja sen suurista silmistä paistoi puhdas ilo.

Eppu nautti läheisyydestä, se oli oikea halipoika. Parhaat rapsutuspaikat löytyivät korvien takaa, hännäntyvestä ja kuonon päältä. Epulla oli aivan erityinen ominaistuoksu: sen päälaki tuoksui ihan kukkaniityltä.

Eppu rakasti lunta, eikä se meinannut saada siitä tarpeekseen. Se kaivoi lumeen kuoppia, työnsi päänsä kinoksiin hajujen perässä, aurasi tankin lailla tiensä syvässäkin hangessa ja aina välillä kauhaisi lunta suuhunsa. Vielä muutama päivä ennen poismenoaan Eppu oli mukanamme metsässä, nuuskutti siellä menemään ja tuiskutti lunta propellihännällään.

Rakastimme Eppua täydestä sydämestä, ja olen varma että Eppu tiesi sen. Kaipaamme Eppua suunnattomasti, mutta olemme onnellisia että se pääsi edes lyhyen hetken nauttimaan oman kodin lämpöisestä turvasta ja ikiomasta perheestä. Nyt Eppu jatkaa elämäänsä kauniina muistoina ja lämmön tunteena sydämissämme.

Olimme Epun rinnalla loppuun asti, ja vielä ihan viimeisinä hetkinä kuiskutin sen korvaan ”Epun oman laulun”, jota hyräilin sille jo ensimmäisenä iltana:

Hyvää yötä, Eppu

Nalle silmät sulkee

Huomisesta näkee

Eppu monta unta

Hyvää matkaa rakas pappa ja valtavasti voimia suruun Epun perheelle.

28.11.2020
Eppu saapui Suomeen omaan kotiin.

11.11.2020
Ence on varattu omaan kotiin Suomeen. Valtavasti onnea Encelle ja sen tulevalle perheelle <3

20.03.2020
Ence papparainen odottaa edelleen Cosoban tarhalla omaa loppuelämän kotiaan. Valitettavasti Ence vaikuttaa tarhalla kipeältä, suurimmaksi osaksi se vaan makaa tai seisoo ja se yskii ja hengittää raskaasti. Encellä on aivan liikaa ylipainoa ja sen selkä on notkolla. Maatessaan Ence saattaa näyttää nukkuvan pää ylhäällä, joka voi johtua sen hengitysvaikeuksista. Encellä vaikuttaisi olevan tällä hetkellä todella epämukava olo. Papparainen viettää tarhalla aikaa omissa oloissaa, eikä se hakeudu omatoimisesti vieraiden ihmisten luokse.

18.01.2020
Ence elelee entiseen tapaan tarhalla pihalla vapaana muiden koirien kanssa. Ence on todella tuhdissa kunnossa ja sen hengitys kuulostaa hieman raskaalta. Ihana papparainen on muiden koirien mukana menossa mukana ja se tervehtii rohkeasti myös vieraita ihmisiä. Pötkylä on myös aika itsenäinen ja välillä vetäytyy itsekseen istuskelemaan kauemmas. Ence vaikuttaa rauhalliselta papalta, joka tulee hyvin toimeen muiden kanssa pihalla.

15.11.2019
Ence viettää aikaa tarhalla vapaana pihalla koiraporukassa. Se tulee hienosti toimeen toisten koirien kanssa ja papparainen vaikuttaisi olevan hyvin rento, mutkaton ja hyväntuulinen. Encelle maistuvat namit myös vierailta ihmisiltä ja se tulee luottavaisesti tekemään tuttavuutta. Ihana Ence on utelias ja se tutkii ja haistelee tavaroita ja tarkkailee,mitä pihalla puuhataan. Innostuessaan Ence köhii. Ajoittaisesta hengitysongelmiasta huolimatta, se pärjää hienosti toisten koirien kanssa. Ence on sympaaattinen ja söpö papparainen.

08.06.2019
Ence on lisätty adoptio-ohjelmaan.

____________________________________________________________________________________________________________
Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti.

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Ence saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ence on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Encen yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: