Kodin saanut koira: ESME

Syntymäaika: 2010
Sukupuoli: narttu
steriloidaan
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association/Cosoba)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
11.8.2021
One Rescue Associationin tarha Cosobassa, puolen tunnin matkan päässä Bukarestista, on Kulkurien pitkäaikainen ja vakituinen yhteistyötarha, jota ylläpitää eläinlääkäri Adina Vladut. Adina on tehnyt väsymätöntä eläinsuojelutyötä eläinlääkärin ammattinsa ohessa yli 20 vuotta ja useat sadat Kulkurien kautta vuosien aikana adoptoidut koirat ovat saaneet elämässään mahdollisuuden Adinan ansiosta. OR:n tarha on suurin yhteistyötarhamme. Siellä majoittuu jatkuvasti noin 350-400 koditonta koiraa, joista pentuja on yleensä yli 150.

Esme on yksi niistä lukemattomista koirista, joille Adina on avannut tarhansa ovet. Esmen löysi tarhan lähettyviltä harhailemasta yksi Adinan tarhan työntekijöistä, joka toi Esmen tarhalle turvaan.

Esme ei selvästi sovi tarhalle. Ehkä hänellä on ollut koti, josta hänet on iän vuoksi hylätty. Joka tapauksessa on selvää, että tarhalla jatkuva hälinä ja häsläävä häkkikaveri ovat selvästi kovin ahdistavia Esmelle. Mummeli onkin suurimmaksi osaksi vetäytynyt omaan nurkkaan häkissä.

Esme ei kuitenkaan vaikuta ujolta, joten häkissä vierailevat ihmiset menevät hänen lähelleen istuskelemaan. Esme haluaa ensin rauhassa haistella ja tutustua, mutta kun vieras on todettu mukavaksi, saa häntä rapsutella ja tutkia. Esme on selvästi sellainen herkempi mummo, joka haluaisi omaan tahtiin tutustua asioihin ja nauttisi hiljaisesta ja rauhallisesta ympäristöstä. Esme on väsyneen ja luovuttaneen oloinen tarhalla ja mummelin toivoisikin pian pääsevän rauhalliseen omaan kotiin viettämään eläkepäiviä. Esme on koko ihmisten vierailun ajan tosi ystävällinen kaikille ihmisille. Häsläävää kaveria Esme komentaa pari kertaa kauemmas, kun tämä tulee ihan iholle pyörimään, mutta muuten ei kuulla pitävän ääntä.

Esme etsii kotia, jossa on kokemusta koirista ennestään ja ymmärrystä seniorikoiran tarpeita kohtaan. Esmen koti voisi sijaita mieluiten omakoti- tai rivitalossa, mutta kerrostaloakaan emme sulje pois. Esmelle ei hälinä kuitenkaan sovi, joten häntä ei luovuteta kaupungin keskustaan tai kovin vilkkaalle alueelle. Jos tulevassa kodissa on koirakaveri, tämän tulisi olla rauhallinen ja ystävällinen. Esme viihtyisi todennäköisesti kuitenkin hyvin ainoana koirana.

Esme varmasti arvostaisi loppuelämänsä kodissa rauhallisia kävelylenkkejä, hyvää ravintoa, vanhan ja paljon kokeneen kehonsa huoltoa ja ikiomia ihania ihmisiä. Rutiinien tuomaa turvaa, lempeitä sääntöjä ja loputtomasti rakkautta. Sohvalle käpertymistä omien ihmisten viereen. Missä on Esmen eläkepäivien koti?

Esme on korkeudeltaan noin 50 cm ja pulleassa kunnossa. Esmelle terveydelle tekisi hyvää saada painoa hieman pudotettua

Päivitykset

30.10.2021
Suloinen Esme saapui Suomeen oman perheensä luokse. Onnellista yhteistä tulevaisuutta Esme ja perhe!

22.8.2021
Ihania uutisia Esmelle! Hänet on tänään varattu omaan kotiin, jossa rauhalliset kävelylenkit, hyvä ruoka ja rakastava perhe odottaa.

11.8.2021
Esme astelee mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotia.

**************************

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Esme saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Esmeon mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: