Päivitetty 30.10.2021

Kodin saanut koira: ESME


Syntymäaika: 2010
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association/Cosoba)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
11.8.2021
One Rescue Associationin tarha Cosobassa, puolen tunnin matkan päässä Bukarestista, on Kulkurien pitkäaikainen ja vakituinen yhteistyötarha, jota ylläpitää eläinlääkäri Adina Vladut. Adina on tehnyt väsymätöntä eläinsuojelutyötä eläinlääkärin ammattinsa ohessa yli 20 vuotta ja useat sadat Kulkurien kautta vuosien aikana adoptoidut koirat ovat saaneet elämässään mahdollisuuden Adinan ansiosta. OR:n tarha on suurin yhteistyötarhamme. Siellä majoittuu jatkuvasti noin 350-400 koditonta koiraa, joista pentuja on yleensä yli 150.

Esme on yksi niistä lukemattomista koirista, joille Adina on avannut tarhansa ovet. Esmen löysi tarhan lähettyviltä harhailemasta yksi Adinan tarhan työntekijöistä, joka toi Esmen tarhalle turvaan.

Esme ei selvästi sovi tarhalle. Ehkä hänellä on ollut koti, josta hänet on iän vuoksi hylätty. Joka tapauksessa on selvää, että tarhalla jatkuva hälinä ja häsläävä häkkikaveri ovat selvästi kovin ahdistavia Esmelle. Mummeli onkin suurimmaksi osaksi vetäytynyt omaan nurkkaan häkissä.

Esme ei kuitenkaan vaikuta ujolta, joten häkissä vierailevat ihmiset menevät hänen lähelleen istuskelemaan. Esme haluaa ensin rauhassa haistella ja tutustua, mutta kun vieras on todettu mukavaksi, saa häntä rapsutella ja tutkia. Esme on selvästi sellainen herkempi mummo, joka haluaisi omaan tahtiin tutustua asioihin ja nauttisi hiljaisesta ja rauhallisesta ympäristöstä. Esme on väsyneen ja luovuttaneen oloinen tarhalla ja mummelin toivoisikin pian pääsevän rauhalliseen omaan kotiin viettämään eläkepäiviä. Esme on koko ihmisten vierailun ajan tosi ystävällinen kaikille ihmisille. Häsläävää kaveria Esme komentaa pari kertaa kauemmas, kun tämä tulee ihan iholle pyörimään, mutta muuten ei kuulla pitävän ääntä.

Esme etsii kotia, jossa on kokemusta koirista ennestään ja ymmärrystä seniorikoiran tarpeita kohtaan. Esmen koti voisi sijaita mieluiten omakoti- tai rivitalossa, mutta kerrostaloakaan emme sulje pois. Esmelle ei hälinä kuitenkaan sovi, joten häntä ei luovuteta kaupungin keskustaan tai kovin vilkkaalle alueelle. Jos tulevassa kodissa on koirakaveri, tämän tulisi olla rauhallinen ja ystävällinen. Esme viihtyisi todennäköisesti kuitenkin hyvin ainoana koirana.

Esme varmasti arvostaisi loppuelämänsä kodissa rauhallisia kävelylenkkejä, hyvää ravintoa, vanhan ja paljon kokeneen kehonsa huoltoa ja ikiomia ihania ihmisiä. Rutiinien tuomaa turvaa, lempeitä sääntöjä ja loputtomasti rakkautta. Sohvalle käpertymistä omien ihmisten viereen. Missä on Esmen eläkepäivien koti?

Esme on korkeudeltaan noin 50 cm ja pulleassa kunnossa. Esmelle terveydelle tekisi hyvää saada painoa hieman pudotettua

Päivitykset

30.10.2021
Suloinen Esme saapui Suomeen oman perheensä luokse. Onnellista yhteistä tulevaisuutta Esme ja perhe!

22.8.2021
Ihania uutisia Esmelle! Hänet on tänään varattu omaan kotiin, jossa rauhalliset kävelylenkit, hyvä ruoka ja rakastava perhe odottaa.

11.8.2021
Esme astelee mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotia.

**************************

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Esme saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Esmeon mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.