Päivitetty 30.10.2021

Kodin saanut koira: NANO


Syntymäaika: 2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
5.9.2021

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Nano tuotiin tarhalle marraskuussa 2020 yhdessä 15 muun koiran kanssa. Koirat tarhalle tuonut henkilö oli aiemmin pitänyt Nanoa ja muita koiria tontillaan, mutta valitettavasti tämän henkilön talo tontteineen paloi ja niinpä koirat päätyivät tarhalle.

Noin kaksivuotias Nano asuu Cosoban tarhan pihamaalla muiden pihakoirien kanssa. Nano ei vaikuta viihtyvän isossa koiraporukassa, vaan arastelee isoja koiria ja yrittää piiloutua ja pysyä muista etäällä. Pienten koirien kanssa Nano tykkää leikkiä tarhan sisätiloissa, isommilta koirilta suojassa.

Adina kertoo, että Nano oli tarhalle tullessaan hyvin peloissaan, mikä ei tietenkään ole ihme. Nano on kuitenkin reipastunut nopeasti ja tasaisesti ja on tarhan sisätiloissa hyvin ihmisläheinen ja avoin. Se antaa ihmisten käsitellä ongelmitta ja olisi sisällä ryhtymässä leikkiin myös ihmisten kanssa.

Nano on tarhalla tavannut myös kissoja ja suhtautuu niihin neutraalisti. Se haukkuu jonkin verran innostuessaan, mutta vaikuttaa muuten melko hiljaiselta koiralta.

Nano on kooltaan pieni koira. Sen arvioitu korkeus on 25-30 cm ja paino 5-6 kiloa.

Päivitykset
30.10.2021
Pieni Nano saapui tänään kotiin oman perheensä luokse! Onnellista yhteistä elämää Nano ja perhe!

21.9.2021
Suloinen Nano on tänään varattu omaan kotiin.

5.9.2021
Nano aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Nano saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nano on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Nanon yhteyshenkilönä toimii Mari Jokinen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.