Kodin saanut koira: ESSA

Syntymäaika: 2/2016
Sukupuoli: narttu
ei steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
Kokoarvio:

18.6.2016
Yksi Kulkurien pääasiallisista yhteistyökumppaneista Romaniassa on eläinsuojeluyhdistys Asociatia A Doua Sansa, joka vapaaehtoisvoimin hoitaa Glinan kylässä sijaitsevaa koiratarhaa. Yhdistyksen tarkoituksena on auttaa tarhalla olevia koiria ja löytää niille uudet kodit. Asociatia A Doua Sansan ovat perustaneet Carmen Mandescu ja Ioana Diaconu, jotka molemmat käyvät päivätöissä yhdistyksen ulkopuolella ja antavat kaiken vapaa-aikansa tarhalle ja sen lähes 300 koiralle. Jotkut koirat ovat viettäneet koko elämänsä tarhalla, kokematta koskaan millaista on olla tavallinen kotikoira. Olot tarhalla ovat alkeelliset, sillä tarhalla käy jatkuvasti varkaita ja ilkivallantekijöitä. Monelle koiralle se on silti parempi paikka, sillä tarhalla koirat saavat uuden mahdollisuuden päästessään mukaan adoptio-ohjelmaan. Yksi näistä erittäin onnekkaista koirista on Essa.

Essa on nyt noin 4kk vanha tytöntyllerö, joka päätyi tarhalle kun sen emon omistajat luopuivat siitä. Essa on hyvin sosiaalinen ja ystävällinen pentumaiseen tapaan. Sisarustensa kanssa Essa oli erittäin leikkisä, mutta uudessa ympäristössä se on vielä vähän varuillaan ja väistää tarvittaessa muita koiria. Essa on kuitenkin hyvin reipas ja tuleekin toimeen niin muiden koirien kuin ihmistenkin kanssa. Essa on tällä hetkellä n.6-7kg, mutta aikuisena Essasta arvioidaan kasvavan noin 50cm ja 20kg.

11.7.2016
Kulkurien aktiivit vierailivat Romaniassa ja tapasivat myös suloisen Essan. Essa on pentumaiseen tapaan kiinnostunut kaikesta ja halusi tulla rohkeasti lähelle tekemään tuttavuutta vieraiden kanssa. Essalle lisätty kuvia.

02.10.2016
Essasta on kasvanut käsittämättömän kaunis kultainen tyttö, joka vieläkin etsii omaa kotiaan. Essa painaa menemään pilke silmäkulmassaan eikä tarhalla vietetty elämä ole päässyt lannistamaan tätä kultaista tyttöä. Valitettavasti muusta elämästä Essa ei tiedäkään, eikä tyttö osaa unelmoidakaan omasta lämpimästä pedistä, omasta  aina uudelleen täyttyvästä ruokakiposta saati omasta ehdoitta rakastavasta perheestä. Jos haluat mullistaa Essan maailman parhaalla mahdollisella tavalla, otathan yhteyttä Essan varaajaan. Kultaiselle tytöntyllerölle lisätty myös uusia ihania kuvia.

8.11.2016
Ihana ja valloittava Essa on vihdoin varattu omaan kotiin!

15.12.2016
Essa saapui omaan kotiin 10.12.2016.

————————————————————————————————————————–

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Essa tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Essa saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Essa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Essan yhteyshenkilö: Matleena Grönroos

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: