Kodin saanut koira: MALU

Syntymäaika: 2011-2012
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa
Kokoarvio:

 

19.10.2015
Malu on pieni ystävällinen tyttökoira, joka on löydetty hylättynä pienestä kylästä nimeltään Glina. Neiti kuljetettiin turvaan Glinan koiratarhalle, jota ylläpitää vapaaehtoinen eläinsuojeluyhdistys nimeltään Asociata A Doua Sansa. Malulla todettiin sydänmato viime huhtikuussa ja tämän myötä pikkuinen matkusti Onevetin hoitolaan. Nyt herttainen Malu on testattu sydänmadon osalta negatiiviseksi ja tyttö onkin valmis matkustamaan omaan kotiinsa.

Muiden koirien kanssa Malu on erittäin sosiaalinen ja leikkisä, mutta jossain tilanteissa pikkuinen voi olla hieman pomotteleva muita koiria kohtaan. Jos tulevassa perheessä asuu jo valmiiksi luonteeltaan määräilevä tyttökoira, tulisi edellä mainittu seikka huomioida tarkasti.

Ihmisiä suloinen Malu suorastaan rakastaa ja tyttö hakeutuukin aina mahdollisuuden tultua ihmisten lähelle odottamaan kiltilti silityksiä. Hoitolassa Malu nauttii, kun saa seurata ihmisiä ja olla mukana siellä missä tapahtuu.

Malu haukkuu hoitolassa jonkin verran ympäristön äänille, joten kerrostalo ei ehkä ole ihanteellisin asumismuoto tälle neidille. Kaunis ja ihastuttava Malu on erittäin rakastettava ja energinen pikkuinen neitonen.

Painoa tällä valloittavalla tytöllä on noin 10kg säkäkorkeutta noin 35-40cm.

12.01.2016
Lisätty ihanalle Malulle video ja uusia kuvia joulukuulta. Suloinen Malu odottaa edelleen omaa rakastavaa loppuelämän kotiaan Onevetin koirahoitolassa. Tyttö on luonteeltaan todella leikkisä ja hauska. Hoitolassa Malu haukkuu jonkin verran ympäristön äänille, mutta se on ymmärrettävää, koska neidillä on varmasti ajoittain ylimääräistä energiaa ja monet muutkin koirat haukkuvat sen ympärillä. Kun Malua lähestyy, se heittäytyy samantien innoissaan selälleen odottaen rapsutuksia, jonka jälkeen neidin takajalka vispaa rapsutuksien tahtiin. Malu on luonteeltaan todella suloinen, hyväntahtoinen ja rakastettava pikkukoira, joka hurmaa erityisen valloittavalla luonteellaan. Malu on oikea aarre ja herttainen ilopilleri!

Videon Malusta pääset katsomaan tästä.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.
Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Malu saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Malu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

06.04.2016
Vihdoinkin ihana Malu pääsee ikiomaan kotiin, sillä se on varattu! <3

17.05.2016
Malu on lentänyt omaan kotiinsa Suomeen 14.05. Onnea Malulle ja sen perheelle <3

15.12.2016
Suloinen Malu on ollut omassa kodissaan jo reilu puoli vuotta ja iloksemme saimme oikein iloisia kuulumisia tästä herttaisesta tytöstä:

Vihdoin ja viimein oli aika istahtaa alas ja kertoa teille Malun hyvät kuulumiset!

Ensimmäisestä päivästä alkaen Malu alkoi raivata tietä kaikkien sydämiin, eikä se oikeastaan mittään raivaamista Malun puolelta ollu, ihmiset avasivat sydämensä Malulle aivan itsestään ja ensisilmäyksellä. Täälä ei ole kättä, joka ei olis Malua silittäny, eikä suuta, joka ei Malulle olis leperrelly, eikä kyllä herkkujakaan, joita Malu ei olis maistanu 🙂
Tuntuu niinku Malu olis aina ollu täälä, minun elämässä ja tässä maailmassa, sillä tunturiin tämä pieni kiitäjä on tehty. Malu kiitää kivien välissä vapaana nopempana ko mikkään kone minkä ihminen on keksiny ja ravaa jänkkää päästä päähän siihen asti, että koko koiraa ei meinaa löytyä kaiken mutasen turkin alta.
Malu meijän yhteisökoira. Kaikki Kilpisjärven kaupan työntekijät siitä huolehtii, ku se päivät tykkää pihalla narun päässä istua, kattoa elämää ja saaha rapsutuksia, vähän herkkuja ja paljon rakkautta, mutta nyt ku talvi tulee, tykkää Maluki viettää päivät mielummin sisällä lämpimässä.
Malu on jo niin luonnollinen osa minun elämää, että monesti mie unohan etten voi ottaa sitä kaikkialle mukaan, mutta onneksi hoitajia löytyy, jonoksi asti:) Malu rakastaa kaikkia, ihmisiä ja eläimiä. Olemma jo harkinneet tämän lauman kasvattamista, mutta otamma rauhassa sen ajatuksen kanssa. Kaverin kanssa Malu jaksaa leikkiä aamusta iltaan ja vaikka koko yön jos mahollista, niin paljon virtaa tästä pallerosta löytyy.
Elämä on ihanaa.
Malussa on sisällä kaikki se rakkaus ja lempeys ja avoimuus, minkä tämä maailma on tuntunu hukanneen.
Rakkaudella, Malu ja Sussu

Kiitos valtavasti Malulle ja Sussulle kuulumisista ja rakkaudentäyteistä joulun odotusta teidän perheelle!

Malun yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: