Päivitetty 09.12.2021

Kodin saanut koira: FANCY (nyk. Hertta)


Syntymäaika: n. 3/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
29.7.2020
Romaniassa lähellä Mitrenin kylää on Carpen tarha. Carpe on romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha, jota on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carpella on noin 100 koiraa, joista huolehtii tarhan yhteydessä asuva pariskunta. Carpella eläimillä on paremmat oltavat moneen muuhun paikkaan verrattuna, sillä täällä eläimet pääsevät eläinlääkäriin tarvittaessa ja olosuhteista on tehty mahdollisimman hyvät koiria ajatellen. Kantavana ajatuksena tarhaa suunniteltaessa olikin se, että koirille saataisiin niin hyvä paikka oleilla, kuin se nyt tarhaolosuhteissa vain on mahdollista.

Carpen tarhalta löytyvät myös kaksi vinttikoirapentua, Fancy ja Leisa. Pentujen emo on puhdasrotuinen greyhound, eli englanninvinttikoira, jolla omistaja teettää pentuja tasaisin väliajoin. Fancyn ja Leisan isä on kuitenkin sekarotuinen kulkukoira, joka oli päässyt astumaan pentujen emon. Koska pennut eivät ole puhdasrotuisia, ei emon omistaja halunnut etsiä koirille uusia koteja. Niinpä pennut päätyivät Carpen tarhalle, mikä onkin niiden onni, sillä pentujen tie olisi voinut hyvin päätyä paljon pahempaan paikkaan.

Pennut ovat tällä hetkellä n. 4,5 kuukauden ikäisiä. Molemmat tytöt ovat rohkeita, sosiaalisia ja leikkisiä sekä ihmisten että toisten koirien kanssa. Tarhaoloissa pennut eivät ole vaikuttaneet yliaktiivisilta, vaan ne osaavat myös rauhoittua, jos mitään ihmeempää ei ympärillä tapahdu. Leikkikaverin osuessa kohdalle, ovat tytöt valmiita touhuamaan. Tarhalla koirien ei ole kuultu haukkuvan ylenpalttisesti. Toisten koirien seurassa pennut ovat ainakin toistaiseksi olleet alistuvaisia.

Koska pentujen geeneissä on 50% vinttikoiraa, on tulevalla kodilla oltava ymmärrystä vinttikoirien tarpeista ja saalisvietistä. Koiria ei varmuuden vuoksi luovuteta kissakotiin ja mikäli kodissa on entuudestaan hyvin pienikokoisia koiria, tulee tämäkin ottaa huomioon. Vaikka pennut ovat sosiaalisia ja iloisia, on tulevan kodin otettava huomioon, että pennut elävät tarhaoloissa ja niiden kokemukset ympäröivästä maailmasta ovat rajalliset. Greyhoundit ovat yksiä suurimmista vinttikoiraroduista ja olettettavaa onkin, että aikuisina tytöt tulevat olemaan korkeita mutta hoikkarakenteisia.

Päivitykset

29.11.2020
Fancy on saapunut kotiin. Paljon onnea Fancy ja perhe!

6.10.2020
Fancy on varattu ja oma koti odottaa Suomessa!

29.7.2020
Suloinen Fancy aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.
_____________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Fancy tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Fancy saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Fancy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Fancyn yhteyshenkilönä toimii Marjukka Kokko

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.