Päivitetty 29.11.2020

Kodin saanut koira: ELFRIEDE


Syntymäaika: 2013-2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta
Päivitetty 28.9.2020

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti vuonna 2017 One Rescue Association -yhdistyksen, jolla on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, ja siellä niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut kotimatkaa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita työntekijöitä, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Kulkurien toiminnan keskeisin ydin on ennaltaehkäisevässä, kestävässä eläinsuojelutyössä paikan päällä ja Kulkureilla onkin ympäri vuoden useita sterilointiprojekteja käynnissä eri puolilla Romaniaa. Sterilointiyhteistyötä tehdään myös Dr. Adinan kanssa Cosobassa, jonne vähävaraiset ihmiset saavat tuoda maksutta koiriaan steriloitavaksi. Elfriede tuotiin tälläiseen maksuttomaan sterilointiin, mutta samalla reissulla siitä tuli paitsi steriloitu, myös koditon. Lempeän rouvakoiran omistaja ei nimittäin koskaan palannut hakemaan koiraansa takaisin. Niinpä Elfriede jäi asumaan Cosoban tarhalle. Tiedämme Elfrieden taustasta sen verran, että se on asunut maatilalla kolmen muun koiran kanssa.

Elfriede on hyvin ystävällinen ja rauhallinen rouva, joka ei tee itsestään sen kummempaa numeroa, mutta se ilahtuu silti silminnähden huomiota saadessaan.  Elfriede on ystävällinen ja sosiaalinen paitsi ihmisten, myös toisten koirien kanssa, ja niinpä Elfriede voisi hyvin viihtyä tulevassa kodissaankin koirakaverin kanssa. Toki se sopeutuisi varmasti ainoaksikin koiraksi, ja nauttisi jakamattomista rapsutuksista! Elfriede ei ole erityisen kova haukkumaan, mutta reagoi kyllä tarhan yleiseen haukkukuoroon tarvittaessa.

Elfriede on noin 6-7-vuotias, ja korkeutta on kertynyt 47 cm. Vaikkei rouvashenkilöiden painoa sovi arvioida, nykyisestä 16 kilosta sopisi pudottaa jonkin verran – Elfriedestä olisi huippua, jos se saisi  touhuta kodin kanssa yhteisen kunnonkohotus- ja lenkkeilyprojektin parissa!

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

29.11.2020
Elfriede on saapunut kotiin. Paljon onnea Elfriede ja perhe!

15.10.2020
Elfrieden ei tarvinnut pitkään etsiä kotia. Oma koti on hänet huomannut ja nyt on koirarouva varattu.

28.9.2020
Elfriede aloitti sen ikioman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

 

______________________________________________________________________________________________________________________________

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Elfriede saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Elfriede on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Ihanan Elfrieden yhteyshenkilönä toimii Marjukka Kokko

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.