Päivitetty 29.11.2020

Kodin saanut koira: PEETU


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

25.8.2020
Carpen tarhaa, joka sijaitsee Bukarestin lähettyvillä, ylläpitää Kulkureiden pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Carmen Mandescun perustama Carpe-yhdistys. Carpen tarhasta on haluttu tehdä kotia etsiville koirille hyvä paikka elää ja odottaa oman kodin löytymistä. Tarhalla sen noin 100 koirasta huolehtii tällä hetkellä suomalainen valokuvaaja ja eläinsuojelija Veera. Peetu-koira on asunut melkein koko ikänsä koiratarhalla, ensin Glinan tarhalla ja nyt uudella Carpen tarhalla. Glinan tarhalla työskennellyt vapaaehtoinen oli löytänyt hylätyn pennun ja tuonut sen tarhalle. Peetu on asunut saman koirakaverin kanssa jo Glinan tarhalla olleessaan. Ystävykset Peetu ja Gia tulevat mainiosti toimeen keskenään ja keksivät itselleen puuhaa: Glinan tarhalla pariskunta muun tekemisen puutteessa silppusi koppinsa päreiksi.

Peetu on hyväntuulinen ja puuhakas koira. Se liikkuu vikkelästi aitauksessaan eikä malta jäädä pitkäksi aikaa tutunkaan ihmisen luokse. Se palaa kuitenkin aina takaisin namien äärelle ja vieraitakin ihmisiä se uskaltaa lähestyä namien houkuttelemana. Välillä se ravaa haukkuen edestakaisin aidan tuntumassa todennäköisesti hieman turhautuneena rajalliseen maailmaansa. Tämä hymypoika olisi onnellinen päästessään oikeaan kotiin, jossa se saisi paljon virikkeitä ja lenkkejä ja tietenkin paljon rakkautta. Eikä se varmaan panisi pahakseen tasapainoisen narttukoiran seuraakaan.

Peetu on noin 45 cm korkea ja painaa noin 18 kg. Se on oikea koiramaailman komistus sopusuhtaisine vartaloineen ja kauniine silmineen.

Päivitykset

29.11.2020
Peetu on saapunut kotiin. Paljon onnea Peetu ja perhe!

4.11.2020
Peetu on varattu ja oma koti odottaa Suomessa.

25.8.2020
Saimme Peetulta kuvaterveiset! Peetu voi hyvin ja on oma, touhukas ja hyväntuulinen itsensä. Kuvista päätellen Peetu on aikuistunut ja muuttunut rennommaksi, mistä kertovat korvien ja hännän uusi asento. Voi miten upeaa olisi, jos Peetu pääsisi omaan kotiin, missä se saisi elää rakastettuna perheenjäsenenä ja saisi järkevää ja mukavaa tekemistä päiviinsä. Lisätty kuvia ja video tälle kultaiselle pojalle.

26.12.2019
Peetu tavattiin joulukuussa, talven kynnyksellä asuintarhallaan. Peetu on järjestänyt aran Gia-kaverinsa kanssa parivaljakolle mielekästä puuhaa: kaksikko on laittanut  häkkinsä varustukset uuteen uskoon: koppeja ei enää ole. Peetu on siis taipuvainen tuhoamaan esineitä, vähän isompiakin purkaakseen energiaansa. Muutoin Peetu on hieman varovainen, mutta kiinnostunut vieraista ja tulee hakemaan nameja kädestä. Poika on aika ahne ja vie aralle kaverillekin tarjotut namit mielellään omiin suihinsa. Peetu nuolee namit tarjonnutta kättä, mutta ei anna koskettaa itseään. Kun Carmen tulee häkkiin, hänen antaa lyhyesti rapsuttaa, vaikka alkuun vähän väistää Carmeninkin kosketusta. Lisätty Peetulle kuvia ja video.

6.8.2019
Peetua käytiin tervehtimässä jälleen heinäkuussa. Peetu ottaa vieraat vastaan hymyillen koko hammastarhallaan ja tulee ottamaan herkkuja vieraan kädestä ja nuolee kättä, mutta se ei anna koskea itseensä. Näyttää siltä, että sen tekisi mieli tulla rapsuteltavaksi, mutta rohkeus ei aivan riitä. Peetun häntä heiluu koko ajan hyväntuulisesti ja vierailu on sille mieluisa tuodessaan vaihtelua arkeen. Peetu asuu aran narttukoiran, Gian kanssa ja rohkeampi asuinkumppani voisi auttaa Peetuakin rohkaistumaan. Peetu tarvitsee oman ihmisen, jolla on kokemusta varovaisista koirista ja taitoa tukea Peetun itsetunnon kehitystä.

15.5.2019
Yhdistyksemme aktiivit tapasivat puuhapete-Peetun toukokuun alussa vieraillessaan sen kotitarhalla. Peetu ilahtuu kovasti, kun vieraat tulevat tuomaan vaihtelua sen arkeen. Se tulee heti haistelemaan vieraat ja syö kädestä nameja. Peetu osaa hymyillä ja hymyileekin koko hammastarhallaan saadessaan huomiota. Vieraiden kosketusta se vielä väistää, mutta on selvästi reipastunut edellisestä vierailusta. Peetu on purkanut patoutuneen energiansa tuhoamalla koppinsa täysin. Missä odottaa Peetun oma ihminen, joka antaa sille mahdollisuuden virikkeelliseen tekemiseen ja mielekkääseen arkielämään, mitä se selvästi tarvitsee ja kaipaa? Lisätty Peetulle kuvia ja video.

7.4.2019
Peetu aloitti matkansa kotikoiraksi Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Peetu saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Peetu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.