Päivitetty 15.05.2021

Kodin saanut koira: RAPUNZEL (Unelmatiimi)


Syntymäaika: 03/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Assosiation, Cosoba)
ei steriloitu

 

Rapunzel on herättänyt paljon mielenkiintoa, joten siitä ei oteta enempää kyselyitä vastaan.

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta
09.10.2020
One Rescue Association ja heidän Cosoban kylässä ylläpitämä tarha ovat yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Yhdistyksen takana on eläinlääkäri Adina Vladut, joka yhdessä miehensä kanssa myös ovat Onevet klinikan perustajat ja omistajat. Tarhalla asuu jatkuvasti satoja koiria, jotka odottavat oman kodin löytymistä.

Keväällä tarhan porteille hylättiin kahdeksan pennun pentue. Rapunzel, Naveen, Florian ja Flynn olivat pentueen neljä onnekasta, jotka selvisivät huonoista lähtökohdista huolimatta. Tämä Unelmatiimi on nyt valmis adoptio-ohjelmaan etsimään omia rakastavia kotejaan.

Pennut ovat innokkaita, vilkkaita ja sosiaalisia niin ihmisiä, kuin muita koiriakin kohtaan. He osaavat myös haukkua, normaalien pentujen tapaan. Rapunzel etsii kotia jossa ymmärretään nuoren ja uteliaan koiranpennun touhottamista, vaikka tavarat saisivatkin välillä hieman kyytiä. Rapunzel voisi sopia monenlaiseen kotiin, joko ainoaksi koiraksi tai toisen koiran kaveriksi.

Rapunzelin arvioitu koko tulee olemaan aikuisena koirana noin 47-50cm ja 15-20kg.

 

Päivitykset:

30.11.2020
Rapunzel on varattu omaan kotiinsa. Onnea perheelle!

09.10.2020
Suloinen Rapunzel loikkasi mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään omaa loppuelämän kotiaan. ♥

_________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Rapunzel tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Rapunzel saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rapunzel on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Darja Lindholm

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.