Päivitetty 20.11.2021

Enkelikoira: MAXINA


Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa ( One Rescue association, Cosoba)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

15.1.2020

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Muuan eläinrakas nainen on pelastanut talteen läheiseltä rakenustyömaa-alueelta jo yli  kymmenen koiraa ja tuonut ne turvaan Cosoban tarhalle. Maxina on yksi näistä onnekkaista koirista. Maxina löydettiin yhdessä kahdeksan pienen penun kanssa, ja koko pentue saatiin turvaan tarhalle. Maxinan pennut ovat kasvaneet ja asuttavat tällä hetkellä eri aitausta, kuin Maxina. Pennut ovat toistaiseksi liian arkoja adoptio-ohjelmaan ja kulkevatkin nimellä “Shy Family”.  Maxina asustaa ulkohäkissä yhdessä Mister Beben kanssa ja kaksikko tuleekin hyvin toimeen keskenään. Mister Beben reipas seura on tehnyt Maxinalle hyvä ja se onkin reipastunut selvästi tarhallaolo aikana. Aktiiviemme tavatessa Maxina helmikuun loppupuolella, se seuraa uteliaasti mitä vieraat sen häkissä puuhailevat. Se on vieraista kiinnostunut ja tuleekin syömään kädestä tarjottuja nameja. Namit syötyään se jää kohteliaasti viereen odottelemaan, josko voisi saada hieman lisää. Innokasta kämppistään Mister Bebeä Maxina väistää ja suhtutuu muutenkin hienosti tähän urokseen, vaikka se välillä hölmöilee ja on aikamoinen koheltaja. Maxina on kertakaikkisen kaunis ja sympaattinen koira, joka varmasti reipastuu vielä lisää  kotioloissa oman perheen parissa ja nauttisi monenlaisesta yhdessä puuhamisesta. Myös reipas koirakaveri tulevassa kodissa voisi hyvinkin olla Maxinan mieleen.

Maxina on keskikoinen, noin 50cm korkea ja noin 20kg painava tyttö.

Päivitykset

20.11.2021

Maxina ehti elää lähes vuoden rakastettuna perheenjäsenenä ja se nautti ajasta täysin rinnoin. Valitettavasti vakava sairaus vei kultaisen mummon voimat ja koti joutui jättämään Maxinalle raskaat jäähyväiset. Lepää rauhassa Maxina.

30.11.2020

28.11. koitti vihdoin Maxinan uuden elämän ensimmäinen päivä, kun se otti ensiaskeleensa Suomen maan kamaralla rakastettuna perheenjäsenenä.

4.11.2020

Maxina on varattu omaan kotiin.

15.1.2020

Maxina ja Mister Bebe ovat sopuisa parivaljakko yhä edelleen. Arka Maxina ei vaan pääse tarhaolosuhteissa kehittymään niin, että sen luottamus ihmisiin ja maailmaan lähtisi toivotulla tavalla rakentumaan. Maxina tulee haistelemaan ihmistä varovasti, mutta haluaa pitää ihmiseen pienen turvavälin. Tuttu Adina antaa Maxinalle nameja ja hänen kädestä uskaltaa Maxina tulla syömään. Adina saa myös koskettaa Maxinaa, eikä Maxina lähde pois, vaikkei erityisen rennolta vaikutakaan. Lisätty uusia kuvia ja video  tälle herkälle tytölle.

5.10.2019

Syyskuun aktiivireissulla tapaamme jälleen herkän Maxinan. Maxina on niitä koiria, joille tarhaelämä ei kertakaikkiaan sovi. Se on edelleen arka ja varovainen ihmisen kanssa, eikä uskalla tulla kosketusetäisyydelle. Mister Beben mallia seuraten tulee tyttö kuitenkin hakemaan namia kädestä hiukan mietittyään ensin. Kädestä syöminen on jännittävää ja Maxina perääntyykin aina hieman kauemmas syömään. Kun ihmiset liikkuvat aitauksessa, Maxina huolestuu, eikä tiedä mihin väistäisi, kun Mister Bebe on juuri samalla hetkellä Maxinan turvapaikassa, kopissa. Maxina tarvitsee rauhallisen ja kärsivällisen kodin, jossa ymmärretään antaa sille aikaa huomata, että maailma on sittenkin ihan turvallinen paikka.

7.8.2019

Lempeä ja herkkä Maxina asustelee edelleen hulivilipojan, Mister Beben, kaverina. Koirien välit ovat mutkattomat ja Beben reipas seura tekeekin Maxinalle hyvää. Ihmisiä Maxina edelleen jännittää, eikä se uskalla tulla aivan kosketusetäisyydelle. Mister Beben esimerkkiä se seuraa kuitenkin uteliaana ja heiluttaa varovaisesti häntää ihmisille. Se tulee hakemaan nameja kädestä ja vaikuttaa kovin kiinnostuneelta. Kosketusta Maxina kuitenkin vielä väistää. Tulevan kodin tulee varautua siihen, että Maxina tarvitsee paljon aikaa ja rauhaa sekä ymmärrystä päästäkseen kuorestaan ulos. Ajan kanssa ja riittävän rauhallisessa ympäristössä tytöstä kuoriutuu varmasti varsinainen kultakimpale. Lisätty video ja kuvia.

1.6.2019

Maxina on kertakaikkisen sympaattinen koira. Se asustelee häkissään edelleen riehakkaan Mister Beben kanssa ja parivaljakko näyttää tulevan erinomaisesti toimeen keskenään. Mister Bebe on melkoinen rämäpää, mutta Maxina ei hetkahda vaikka kämppäkaveri loikkii jatkuvasti sen eteen ja tuuppii sitä vahingossa vieraiden tullessa paikalle. Maxina on ihmiseen tottumaton ja se tarvitseekin hetken ennenkuin uskaltaa lähestyä ihmistä. Aktiivien mennessä kaksikon häkkiin, jää Maxina koppinsa eteen puntaroimaan tilannetta häntä varovaisesti heiluen. Se katselee hetken ihmisten ja Mister Beben touhuja ja lähestyy sitten varovaisesti maassa istuvaa ihmistä ja tulee syömään namit kädestä. Todella herkkäsieluinen kaunotar, jolla on viisas katse silmissä.

19.3.2019

Maxina aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Maxina saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Maxina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.