Kodin saanut koira: FREDY

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

Fredy -15

Fredy -15

FREDY

* Noin 1-2 vuotias

* Uros

* Kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

 

7.7.2015
Romaniassa hylätään päivittäin lukuisia koiria, syystä tai toisesta. Koira arvostus on maassa täysin toisenlainen kuin meillä Suomessa, joten eläin voidaan surutta jättää oman onnensa nojaan kadulle kun siihen kyllästytään. Edes suloinen ulkomuoto tai pieni koko ei suojaa koiria, vaan kaduilla voi nähdä koiria laidasta laitaan. Yksi kadulta pelastettu on pienikokoinen pörröpää Fredy, jonka paikallinen eläinsuojelija Mihaela Sorae löysi hiljattain makoilemasta juna-asemalta. Fredy oli löytöhetkellä hyvässä kunnossa ja sen turkki oli hoidettu, joten se on varmasti elänyt tähän asti perheessä. Kukaan ei kuitenkaan enää näyttänyt kaipaavan auton alta suojapaikan löytänyttä koiraa, joten Mihaela otti sen mukaansa ja vei turvaan kotiinsa. Mihaelan ja hänen äitinsä luona asuu useita muitakin kadulta pelastettuja koiria ja kissoja. Koirista osa, Fredy mukaan lukien valikoituu Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan Suomesta.

Fredy on luonteeltaan kiltti ja ystävällinen ihmistä kohtaan. Siinä on myös edelleen aimo annos nuoruuden leikkisyyttä ja aktiivisuutta. Fredy on vielä melko malttamaton ja sählää innoissaan mukana touhuissa. Poika tulee hyvin toimeen toisten koirien sekä kissojen kanssa. Kooltaan alapurennan omaava Fredy on pieni. Painoa sillä on noin 8kg verran.

Romanian matkallaan heinäkuun alussa pääsivät myös Kulkureiden aktiivit tapaamaan tätä hurmaavaa pikkumiestä. Fredy oli tullut heti vieraita vastaan häntä heiluen, vailla pelkoa tai jännitystä.  Huonona tapana Fredylla on nylkyttäminen, mutta tämä varmasti vähenee ja häviää kastroinnin, koulutuksen ja aivotyön myötä. Poika tarvitseekin aktiivisen kodin ja siinä voisi kotiutumisen jälkeen olla ainesta harrastuskoiraksikin. Pienestä koosta huolimatta siitä ei ole vain sohvalle makoilemaan.

Fredy on valmis matkaamaan Suomeen heinäkuun 2015 lopulla käytyään läpi rokotusohjelman.

12.7.2015
Fredy on kastroitu kuluneella viikolla. Potilas voi hyvin.

16.7.2015
Fredy on tänään varattu omaan loppuelämän kotiinsa.

9.8.2015
Fredy saapui viime yönä omaan rakastavaan kotiinsa.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Fredy saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Fredy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkittuja yhteydenottoja odottaa Taija Mäkinen.

Video Fredysta 07/15.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: