Päivitetty 14.04.2017

Kodin saanut koira: FRENDI (nyk. Veeti)


Syntymäaika: Noin 2015
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
Kastroidaan

 

16.3.2017
Tammikuussa vierailimme Rosiori De Veden kunnallisella koiratarhalla, ainoa kunnallinen, jonka kanssa Rescueyhdistys Kulkurit ry tekee yhteistyötä. Rosiorin tarha eroaa useammasta muusta kunnalliselta tarhalta Romaniassa siinä, että tarhalla ei tapeta koiria. Vapaaehtoistyöntekijä ja Rosiorin kodittomien koirien ainoa toive, Cornelia Stan, on onnistunut pitkän ja hartaan työn tuloksena saavuttamaan vastuuhenkilön aseman tarhalla. Hän on myös onnistunut saada aikaan sopimuksen, että Rosiorin kunnallisen tarhan koiria ei tapeta. Tarhalla on 300-400 koiraa, odottamassa mahdollisuuttaan elämään. Kaupungin rankkurit tuovat lisää koiria säännöllisesti, koiria jotka he keräävät kaduilta ja pelloilta jne. Pentuja, aikuisia, seniori-ikäisiä, terveitä, sairaita, tiineitä. Kaikki nämä koirat heitetään samaan eristyshäkkiin alkuun. Jos sinne ei mahdu, ne heitetään jonnekin toiseen häkkiin. Jolloin riski sairauksien leviämiseen koirien kesken kasvaa entisestään ja stressikierrokset nouousevat entisestään. Cornelia taistelee parantaakseen näiden koirien elinolosuhteita ja mahdollisuuksia hyvään elämään. Hänellä on kuitenkin kovin vähän tukea. Kulkurien lisäksi häntä tukee myös organisaatio Saksassa, sekä yksittäistä tukea hän saa myös esim Englannista.

Frendi on pienikokoinen uros joka onnekkaasti valikoitui adoptio-ohjelmaamme maaliskuun reissultamme. Frendi asuttaa nyt erästä koppia trahan pihamaalla, tänne se siirrettiin sisätiloilta just kun aktiivimme olivat tarhalla. Frendi meni siirrosta hämilleen ja hakeutui turvaan kopin sisälle kun muut koirat ottivat uuden pihatulokkaan vastaan haukkumisella ja hyökkäämisillä. Tämä on rituaali, jonka jokainen koira tuolla joutuu käymään läpi kun ne tulavt uutena jonnekin päin tarhaa. Frendi alistui tilanteeseen, pystytteli mahdollisimman huomaamattomana ja rauhallisena. Frendi oli tässä tilanteessa alkuun ihmisille hieman ujo mutta tuli keräsi kuitenkin melko nopeasti rohkeutensa ja uskaltautui tulla tervehtimään. Kunhan alkujärkytys hälvenee, pojasta kuoriutuu varmaan iloinen ja kiva kaveri, sellainen joka mielellään tulisi pian nauttimaan oman kodin ja perheen tuomasta turvasta.

Frendillä on kokoa noin 40cm, 10-12kg ja on ulkomuodoltaan pitkulainen.

Tällä hetkellä Frendi ei vastannut muiden koirien rähinöihin, vaan otti tilanteen tosiaan rauhallisesti ja antoi muiden olla. ihmistä kohtaa Frendi vaikuttaa olevan hyvin kiltti ja sympaattinen kaveri.

19.3.2017
Joskus vaan käy näin. Frendi ei pitkään joutunut olemaan kotia etsivien koirien kategoriassa, vaan poika varattiin juuri omaan kotiin. Nimeksi tulee vaihtumaan Veeti. Tsemppiä odotukseen Veetin perheelle ja Veetille, onnea omaan kotiin <3

14.4.2017
Tänään, pitkäperjantaina, koitti päivä jolloin Veeti sai tehdä matkan kotiin. Iloista yhteistä elämää koko perheelle!


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua. Frendi saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Frendi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Frendin yhteyshenkilö: Mia Takolander

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.