Päivitetty 26.11.2016

Kodin saanut koira: KATA (ent.Gabbana/Kapa), Suomessa


Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Suomessa
Steriloitu

30.10.2016
Onni ei ole myötäinen jokaiselle, vaikka kaikki sen ansaitsee. Kata tyttönen tuli toisen kerran uudelleensijoitukseen. Tällä kertaa tyttö kerkesi kuluttaa toisen kotinsa sohvaa vajaa puolitoista vuotta, ennen kuin muuttuneen elämäntilanteen vuoksi Kata haettiin kotihoitopaikkaan. Kata on mainio tyttö, oikeanlaiselle perheelle ja elämäntilanteeseen. Emme tule luovuttamaan Kataa enää kotiin jossa on pieniä lapsia tai johon mahdollisesti voisi olla tulossa lapsia. Uudet tilanteet vaativat totuttelemista ja aikaa mutta arjessa tämä joskus tuntuu ylipääsemättömältä tilanteelta. Kata on tullut toimeen vanhempien lasten kanssa, pienten kanssa vaatii totuttelua. Kata ansaitsee nyt loppuelämänsä kodin, josta sen ei enää tarvitse poistua, paitsi yhdessä omistajansa kanssa tai luottohoitajan luokse tietäen, että on aina tervetullut takaisin kuluttamaan sohvaa.

Kata siirtyi lauantaina, 28.10.2016, uuteen kotihoitopaikkaan Tampereen lähettyville ja kotihoitajalta tuli seuraava viesti tänään, sunnuntaina:  “Kata on valloittava nuori koira. Puhuu hienosti koiraa ja leikkii mielellään toisten koirien kanssa. Liikkuu hihnassa kivasti ja osaa olla yksin. Katalla ei ole tullut vastaan mitään ongelmia. Katalle olisi varmasti hyvä päästä nopsasti vaan ihan omaan kotiin, jotta kotiutumisia ei sen elämään tulisi hirveän montaa. Kaikin puolin loisto koira! ”

Kata on tavannut hoitopaikan muut koirat, sekä asukkaat ja tullut moitteettomasti toimeen kaikkien kanssa. Kata on melko pieni pirpana, korkeutta on noin 48cm ja painoa tällä hetkellä arviolta noin 10kg. Yksi asia jonka pitää ottaa huomioon on, että Katalla on ääniarkuutta esiintynyt. Esim. ukkonen, maton tamppaukset jne. saavat tytön pelkäämään. Thunder Shirtistä on ollut jonkinlaista apua tilanteeseen, mutta tätä tulee siedättää ja harjoitella pikkuhiljaa. Ottakaa yhteyttä vaikka vaan keskustellakseen lisää Katasta, vastaan mielellään kysymyksiin!

Alla löytyy tekstiä Katan elämän alkutaipaleesta tähän päivään saakka.

7.11.2016
Kata on nyt ollut kotihoitajallaan reilun viikon verran ja toistaiseksi kaikki on sujunut hirmu hyvin. Kata kommunikoi hyvin hoitopaikan muiden koirien kanssa ja on tullut kaikkien näiden kanssa toimeen. Katan hoitopaikka sijaitsee maaseudulla ja tällainen ympäristö olisi varmasti Katalle oivallinen ottaen huomioon, että entisessä kodissa Kataa stressasi esim työmaan äänet kovasti ja nyt tyttö kävelee käynnissä olevan traktorin ohi korviansa lotkauttamatta. Rauhallinen asuinalue olisi Katalle ihanteellinen.

Myös kaikkien ihmisten kanssa Kata on tullut hoitopaikassaan hyvin toimeen.

Kaikkein parasta olisi, mikäli Kata pian pääsisi muuttamaan siihen lopulliseen loppuelämänsä kotiin. Kata on hieno tyttö, joka tuo paljon iloa sille oikealle perheelle. Ja tyttö rakastaa juoksemista 🙂 !

24.11.2016
Kata varattiin tänään uuteen omaan kotiin ja toivomme Katan ja perheen yhteiselle matkalle monen, monta onnellista hetkeä!

26.11.2016
Eilen Kata pääsi muuttamaan jälleen omaan kotiin. Yhteiselo on alkanut, sopivassa perheessä ja iloisin tunnelmin. Nyt tuntuu siltä, että Kata on vihdoinkin Kotona <3


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Kata on steriloitu, asianmukaisesti rokotettu, ennen tuloaan Suomeen ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kata on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin. Otahan huomioon, että Kata ei kuitenkaan nyt tule tarhaolosuhteista, vaan on tottunut kotikoira jo. Kata osaa peruskäskyt ja osaa olla hienosti yksin kotona.

Katan yhteyshenkilö on Mia Takolander

Katan alkutaival:
01.07.2013
Neljä sisarusta, Luna, Pluto, Dolce & Gabbana, hylättiin keskellä yötä lähelle eläinsuojelija Alina Murgun kotia eräässä bukarestilaisessa kerrostalolähiössä. Alinan ystävä kertoi nähneensä, kun pennut heitettiin tylysti autosta pihalle. Auto ajoi pois, ja sen kyydissä oli yhä musta, isompi aikuinen koira, todennäköisesti pentujen emo. On mahdollista, että rankkurit olivat tämän takana. Koska heillä ei ole lupaa ottaa kiinni narttuja pentuineen, he hankkiutuivat eroon pennuista ja veivät emon kunnalliselle tarhalle, missä se tuhansien kohtalotovereidensa kanssa kuihtuu pois ruoan, juoman ja hoidon puutteessa. Tuo onneton äitikoira joutui eroon lapsistaan ja päätyi koirien kuolemanleirille vain rahan takia; korruptoituneessa Romaniassa kunnallisille tarhoille kerätyt koirat ovat surullinen arkiesimerkki maan villinä rehottavasta, tuottoisasta harmaasta taloudesta.

Anda suojasi koirankoppeja lähestyvää sadetta & myrskyä vastaan. Hänellä oli paljon pikku apulaisia! Katso video »

 

14.08.2013 Gabbana varattiin omaan kotiin ensimmäisen kerran ja pääsi muuttamaan Suomeen 24.8.2013. Tällöin Gabbanan varausta hoiti Taija Jolanki.

Katan ensimmäinen uudelleensijoitus:
6.5.2015

Gabbana ”Kapa” etsii uutta kotia. Kapa ehti asua nykyisessä kodissaan reilut puolitoista vuotta ja etsii nyt kotia omistajan vaihtuneen elämäntilanteen vuoksi. Syy kodinvaihtoon on se, että Kapan nykyisellä omistajalla ei riitä aika Kapan kanssa harrastamiseen ja kouluttamiseen.

Kapa on leikkisä, noin 2-vuotias, leikattu narttu. Säkäkorkeus Kapalla on noin 48cm. Kapa nauttii oman ihmisen kanssa tekemisistä ja harrastuksiinkin tästä energisestä tyypistä saisi oivan kaverin. Nykyinen omistaja on aikoinaan käynyt kokeilemassa agilityä Kapan kanssa ja siitä Kapa oli innostunut kovasti. Kapa ei ole viime aikoina tavannut vieraita ihmisiä eikä muita koiria. Nykyisessä kodissa asuu myös toinen, vanhempi koira joka on perusluonteeltaan arka. Kapan ja toisen koiran välillä on viime aikoina alkanut tulla yhteenottoja, mitkä nykyisen omistajan mielestä voi johtua siitä, ettei aktiivisen ja energisen Kapan kanssa ole aikaa harrastamaan ja treenaamaan ja tylsyys purkautuu tällä tavalla.

Kapaa ei varmuuden vuoksi luovuteta kotiin missä on kissa/kissoja ja harkinnanvaraisesti kotiin missä on koira ennestään. Nykyisessä kodissa on lapsi ja Kapa on tullut lapsen kanssa hyvin toimeen. Tulee kuitenkin pitää mielessä, että Kapalle uuden perheen lapsetkin ovat vieraita joten tästä voimme keskustella enemmän mikäli teitä kiinnostaisi antamaan Kapalle kodin ja teillä on lapsia. Jos sinulla on tunne, että kaipaat koiraa elämääsi ja sinulta löytyy kiinnostusta keksiä kivaa yhteistä tekemistä, sekä motivaatiota treenata ja kouluttaa Kapasta tasapainoinen ja elämästä nauttiva koirakansalainen, ota yhteyttä. Kapaa pääsee tapaamaan sovitusti.

11.6.2015 Kapa pääsi kotihoitoon Poriin. Kun Kapa oli ollut viikon kotihoidossa saimme kuulumisia kotihoitajan kirjoittamana:

“Aluksi Kapa arasteli todella kovin meitä uusia ihmisiä. Meidän poikakoirien kanssa ihmettelivät toisiaan ja toisen kanssa vähän hampaitakin kokeiltiin. Kävi jo mielessä että mahtaako tämä olla oikea hoitopaikka Kapalle. Kuitenkin hommat alkoi luistamaan ja löysimme sopivan järjestelyn kotona. Kapa on äärettömän nopea ja hyppää todella korkealle. Väittäisinkin että agilityä harrastavalle tässä olisi melkoinen formula 1! Kapa rakastaa lenkkeillä ja olla vapaana juoksemassa. Kapa myöskin ilmaisee itseään helposti haukkumalla. Kapa tykkää olla sylissä ja paijattavana. Kynsien leikkuukin käy paijaamisesta.

Päivä päivältä Kapa on rohkaistunut ja onkin jo viikossa tullut huomattavasti rohkeammaksi, avoimemmaksi ja valloittavaksi!! Kapa vaatii aikaa kypsyäkseen ja tullakseen omiin ihmisiin tutuksi. Kapa myös tykkää autoajeluista. Kapa nukkuu jalkopäässä rauhallisesti pienellä kerällä tuhisten. Yksinollessaan Kapa käyttäytyy erittäin nätisti ja yleensä nukkuu jossain.

Tämän kullanmurun pitäisin jos meillä oisi enemmän aikaa ja koiranpaikka auki.”

Kapa siis vaatii aikaa ja ymmärrystä sekä tekemistä. Kapaa ymmärrettävästi jännittää alkuun uudet tilanteet ja ympäristö. Jos Kapaa ei aktivoi se suuntaa energiaansa vääriin asioihin ja ei toivottuun käyttäytymiseen. Parin ensimmäisen päivän aikana Kapa teki pissat sisälle ja muutaman kerran oli välienselvittely nuoremman koiran kanssa. Vanhemman koiran kanssa ei ole ollut ongelmia lainkaan. Kapa on myös näykkäissyt hoitokodin miespuolista asukasta, tilanteessa jossa kotihoitaja on silitellyt Kapaa sängyllä ja mies oli tullut tilanteeseen. Tämän totesivat johtuneen siitä, että Kapa oli vasta pari päivää ollut heillä ja he eivät lukeneet tilannetta oikein. Kapa on myös tavannut 9-vuotiaan tytön jonka kanssa, noin viiden minuutin haukkumisen jälkeen, jakoi sohvan sulassa sovussa. Yhteiselo vanhempien lasten kanssa tulisi siis todennäköisesti myös onnistumaan.

Nykyään Kapalla ei ole enää ollut ongelmia nuoremman koiran, eikä kotihoitoasukkaiden kanssa. Kapa tykkää olla osallisena toiminnassa ja tehdä asioita. Kapasta varmasti saisi mahtavan harrastuskaverin, kunhan sitoutuu asiaan ja on valmis antamaan Kapalle aikaa tottua uuteen elämään.

Kotihoitaja vielä lisäsi, että ideaalinen koti Kapalle olisi sellainen missä se pääsisi juoksemaan ilman aitoja tai naruja (varsinainen Houdini aitausten suhteen, on todella korkea loikka) mutta myös koti missä on säännöllinen rytmi sopisi. Kapa kuitenkin ilmaisee itseään vielä melko paljon haukkumalla joten kerrostalo ei ole oikea ympäristö Kapalle.

Tulevasta kodista voi löytyä uroskoira entuudestaan mutta pitää varautua siihen, että koirilla voi kestää hetken löytää yhteisen sävelen. Olisi hienoa jos Kapalle pian löytyisi se uusi koti, missä Kapa voisi jatkaa tätä hyvin alkanutta harjoittelua kohti tasapainoista kotikoiran elämää. Kapalle etsitään koirakokenutta kotia, eli tyttöä ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi.

29.6.2015
Suloinen, mietteliäs Kapa. Kapa on jo kuin kotonaan hoitopaikassaan mutta toiveena on tietenkin löytää tälle nuorelle tytölle mahdollisimman pian se oma pysyvä koti. Kapan luottamuksen saavuttaa antamalla Kapalle aikaa itse tarkkailla ja tunnustella tilannetta. Tällä tavalla hoitopaikassa ollaan edetty ja nyt Kapa nukkuukin luottavaisena hoitajiensa vieressä sohvalla. Kapasta saa kivan ja uskollisen kaverin moneen, jos omaa koirakokemusta, on valmis antamaan aikaa ja ymmärrystä sekä aidosti sitoutuu tähän neitiin.

Kapa varattiin toisen kerran omaan kotiinsa:
11.7.2015 Kapa varattiin toisen kerran elämässään omaan kotiinsa. Kapa oli saanut tutustua nyt jonkin aikaa uuteen perheeseensä ja muuto uuteen kotiin tapahtui 16.7.2015. Niin Kapa kuin perhe ovat erittäin tyytyväisiä tästä ja haluammekin toivotella onnea molemmille osapuolille sekä kiitokset Kapan kotihoitajalle.

 

 

Kapan varausta hoiti Mia Takolander.

Video 1, 6.7. »

Video 2, 6.7. »

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.