Päivitetty 10.05.2021

Kodin saanut koira: NEITI NÖPPÖNEN (nyk. Neiti Hertta Nöppönen)


Syntymäaika: 2017-2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

7.3.2021
One Rescue Association on eläinlääkäri Adina Vladutin perustama yhdistys. Adina ja hänen miehensä pyörittävät yhdistyksen nimissä sekä koiratarhaa että OneVet-eläinklinikkaa Cosobassa. One Rescue Assocation on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa: tarhalta valikoituu koiria Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja lisäksi kaikki Suomeen saapuvat koirat kulkevat OneVet-klinikan kautta ennen matkustamista.

Neiti Nöppösen omisti paikallinen maanviljelijä, joka päätti hankkiutua siitä ja ainakin yhdestä toisesta koirasta, Gereonista, eroon. Tämä saattoi olla koirien elämän kannalta jopa hyvä asia, koska molemmat olivat eläneet ketjun päässä maanviljelijän pihalla. Neiti Nöppönen ja Gereon päätyivät One Rescue Associationin tarhalle asustelemaan sekä saivat uuden mahdollisuuden elämään valikoitumalla Kulkurien adoptio-ohjelmaan – Gereon onkin jo varattu ja matkustaa pian omaan kotiinsa Suomeen!

Neiti Nöppönen tulee hyvin toimeen sekä toisten koirien että ihmisten kanssa. Tulee kuitenkin huomioida, että Neiti Nöppösellä voi olla myös huonoja kokemuksia ihmisistä ja videollakin näkyy, että se vähän empii tuleeko tervehtimään ihmistä vai ei. Neiti Nöppönen tulee siis tarvitsemaan tulevalta omistajaltaan kärsivällisyyttä ihmisiin tutustumisessa. Koirien suhteen Neiti Nöppösen kokemukset voivat myös vaihdella ja sillä on luultavimmin lähinnä kokemusta Gereonin kanssa elämisestä, joten kodin tulee muistaa, että myös uusiin koiriin tulee tutustua rauhassa.

Neiti Nöppönen on suloinen, vähän terrierimäinen koira. Löytyyköhän siitä mahdollisesti ehkä Jackrusselinterrieriä? Kokoa neidiltä löytyy tällä hetkellä n. 45 cm ja 12 kg. Neiti Nöppönen haluaisi löytää kodin, jossa se saisi rauhassa tutustua kotikoiran elämään. Tärkeää olisi, että kodissa käytettäisiin positiiviseen vahvistamiseen perustuvia koulutusmenetelmiä.

Päivitykset

8.5.2021
Tänään koitti iloinen päivä – Neiti Nöppönen pääsi Suomeen oman perheensä luo!

7.3.2021
Neiti Nöppönen aloittaa oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Neiti Nöppönen saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Neiti Nöppönenon mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Neiti Nöppönen yhteyshenkilönä toimii Iris Vainio.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.