Päivitetty 14.03.2021

Kodin saanut koira: GEREON (nyk. Stitch)


Syntymäaika: 2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
13.3.2021

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys.

Cosoban tarhalla asustaa tällä hetkellä muutamia satoja koiria, eikä uusien koirien saapumiselle ikävä kyllä näy loppua. Koiria hylätään Cosoban läheisyyteen, joskus niitä jätetään sterilointipäivän yhteydessä tai hmiset tuovat löytämiään koiria tarhalle. Yhtä kaikki, koiria tulee koko ajan tarhalle lisää, eikä Adina voi muuta kuin auttaa kaikkia apua tarvitsevia, vaikka resurssit ovatkin tiukilla. Eräs tarhalle päätyneistä koirista on huikean upea Gereon. Punaturkkinen Gereon päätyi Cosobaan lähiseudulla asuvan maanviljelijän luota: farmari teki hieman pihasiivousta ja siinä yhteydessä myös Gereon sai lähtöpassit. Miksi, sitä emme tiedä, sitä Gereon on mitä ihastuttavin nuorukainen: Se tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja on ihmisiä kohtaan sosiaalinen ja ystävällinen. Tarhalla Gereon ei ole osoittanut mitään taipumusta haukkumiseen, joten voisi kuvitella Gereonin soveltuvan hyvin asukiksi kerrostaloon.

Gereon etsii reipasta omistajaa, joka tykkää puuhailla asioita yhdessä koiransa kanssa. Tämä upea nuorukainen on tarhakäytöksen perusteella mutkaton kaveri ja voisi soveltua monenlaiseen kotiin aktiiviseksi perheenjäseneksi. Tärkeintä on, että tulevassa kodissa ollaan valmiita sitoutumaan koiralähtöisiin koirankäsittelytapoihin ja ymmärretään rescuetaustaisen koiran erityispiirteitä.

Gereon on keskikokoinen koira, noin 50 cm korkea ja painaa noin 18 kiloa. Upea punaruskea turkki saa miettimään, liekö Gereonissa tollerin verta?

Päivitykset

13.3.2021
Gereon saapui vihdoin sydänmatohoitojen päätteeksi omaan kotiinsa Suomeen ja sai uuden nimen, Stitch. Onnea Stitch ja perhe tulevaan yhteiseen elämään!

4.1.2021
Gereon on tänään varattu omaan kotiin!

17.12.2020
Huikean kaunis Gereon etsii nyt kotia Suomesta!


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Gereon saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Gereon on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.