Päivitetty 24.10.2021

Kodin saanut koira: ARIANA (nyk. Nana)


Syntymäaika: 2014-2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association/Cosoba)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Tämän hurmaavan karvanaaman tarina on melko klassinen Romaniassa: Ariana oli kaverinsa Ellen kanssa käyttäytynyt lajilleen tyypillisellä tavoin, touhuillut ja tehnyt pientä piharemonttia omistajan puutarhassa ja tappanut kuuleman mukaan omistajan kanoja. Tästä syystä omistaja päätti, että sekä Ariana, että sen koirakaveri saavat luvan lähteä ja ne päätyivät Cosoban tarhalle.

Ariana tulee mainiosti toimeen muiden koirien kanssa, mutta ihmisten kanssa hän ei ole aivan yhtä rohkea. Varsinaisesti ujoksikaan Arinaa ei voi kuvailla, sillä esimerkiksi koskeminen ja käsittely tarhalla onnistuu hyvin. Todennäköisesti  Ariana on vain hieman tottumaton ja oma, lempeä ja kärsivällinen ihminen saisi neidin avautumaan. Onkin tärkeää, että Arianan tuleva perhe on valmis totuttamaan Arianaa käsittelyyn ja kosketukseen rauhalliseen tahtiin koiralähtöisin menetelmin.

Ariana haukkuu tarhalla, mutta ei ole jatkuvasti äänessä, vaan reagoi normaalisti asioihin muiden mukana. Arianalla on paksu turkki, joten perheen tulee varautua siihen, että tytön turkkia tulee hoitaa ja trimmata säännöllisesti, jotta turkki pysyy takuttomana ja siistinä.

Parhaiten Ariana todennäköisesti viihtyisi rauhallisessa ympäristössä, jossa se saisi rauhakseen totutella uuteen elämään. Ariana hyötyisi varmasti myös reippaasta koirakaverista. Arianaa ei  luovuteta lapsiperheeseen, eikä ensimmäiseksi omaksi koiraksi.

Ariana on noin 45 cm ja 15 kg.

Päivitykset
13.3.2021
Pitkän matkan päätteeksi Ariana on nyt Suomessa ja tapasi oman perheensä. Onnea yhteiseen elämään Ariana ja perhe!

9.2.2021
Suloinen Ariana on tänään varattu omaan kotiin.

9.9.2020
Ariana astelee mukaan toiveikkaana etsimään omaa kotiaan.

_______________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ariana saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ariana on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.