Päivitetty 02.04.2023

Kotia etsivä koira: FLORENTINA


Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja taustat
2.4.2023

Carpe-yhdistyksen on perustanut Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu keväällä 2016. Carmen on pitkän linjan eläinsuojelija Bukarestista ja hän käyttää lähes kaiken palkkatyöstään ylijäävän ajan ja rahan kodittomien koirien auttamiseen.Carmen on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Kun Carmen keväällä 2016 päätti perustaa oman yhdistyksen ja rakentaa koirilleen paremman tarhan, oli Kulkureille luonnollista jatkaa yhteistyötä hänen kanssaan myös uudella tarhalla.  Carpen tarhaa rakennettiin suureksi osaksi lahjoitusvaroin ja varainkeruu- ja rakennusprojekti saatiin virallisesti päätökseen elokuussa 2019. Tarhan koiramäärä on maksimissaan 150 koiraa, jotta jokaisen yksilön hyvinvoinnista kyetään pitämään huolta.

Kaunis Florentina löytyi vuodenvaihteen tienoilla Bukarestin lähistöltä juoksemassa ison maantien varresta. Carmen epäili, että Florentina oli sattanut pelästyä ilotulituksia ja yritti etsiä tämän omistajaa, kuitenkin tuloksetta. Niinpä Florentina päätyi Carpen tarhalle ja saa nyt aloittaa oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Florentina on jo seniori-ikää lähestyvä leidi, jonka katse porautuu suoraan sydämeen. Rauhallisen ja tasapainoisen oloinen Florentina ottaa vieraatkin ihmiset vastaan häkkiinsä avoimesti ja iloisesti, ja painautuu näitä vasten rapsutusten toivossa. Florentina katsoo ihmisiä syvälle silmiin ja siitä huomaa, että se on tottunut elämään ihmisen kanssa. Florentina myös poseeraa kameralle huippumallin tavoin.

Florentina asuttaa häkkiä tarhalla Dodolinon kanssa ja kaksikko tulee sopuisasti juttuun. Carmen kertoo, että Florentinan haukku on pikemminkin itkua, ja aktiivimme saavatkin tarhalla todistaa tätä Florentinan sydämen särkevää itkuhaukkua. Florentina niin ansaitsisi päästä nukkumaan tiiviisti ihmisen kylkeen loppuelämäkseen; ihmisen, joka rakastaisi rouvaa ehdoitta ja olisi valmis opastamaan häntä lempeästi kotikoiran elämän saloihin.

Florentina on ihmisrakkaan ja sosiaalisen oloinen rouva, jota saa tarhalla käsitellä miten vain. Rouvalle on ymmärrettävästi kertynyt melko paljon hammaskiveä ja ikä alkaa näkyä naaman harmaantumisena.

Kooltaan Florentina on noin 50 cm korkea ja painaa noin 20 kiloa. Florentina on kuitenkin vähän tuhdissa kunnossa ja saisi mielellään pudottaa muutaman kilon.

 

Päivitykset

2.4.2023
Florentina aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä. Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Florentina saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Florentina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Florentinan yhteyshenkilönä toimii Maiju Lanki

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.