Kodin saanut koira: FLORENTINA (nyk. Rauha Florentina)

Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: narttu
steriloidaan
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja taustat

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen aikana tarhan koiramäärä nousi, ollen tällä hetkellä jopa 190 koiraa.

Kaunis Florentina löytyi vuodenvaihteen tienoilla Bukarestin lähistöltä juoksemassa ison maantien varresta. Carmen epäili, että Florentina oli saattanut pelästyä ilotulituksia ja yritti etsiä tämän omistajaa, kuitenkin tuloksetta. Niinpä Florentina päätyi Carpen tarhalle ja saa nyt aloittaa oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Florentina on jo seniori-ikää lähestyvä leidi, jonka katse porautuu suoraan sydämeen. Rauhallisen ja tasapainoisen oloinen Florentina ottaa vieraatkin ihmiset vastaan häkkiinsä avoimesti ja iloisesti, ja painautuu näitä vasten rapsutusten toivossa. Florentina katsoo ihmisiä syvälle silmiin ja siitä huomaa, että se on tottunut elämään ihmisen kanssa. Florentina myös poseeraa kameralle huippumallin tavoin.

Florentina asuttaa häkkiä tarhalla Dodolinon kanssa ja kaksikko tulee sopuisasti juttuun. Carmen kertoo, että Florentinan haukku on pikemminkin itkua, ja aktiivimme saavatkin tarhalla todistaa tätä Florentinan sydämen särkevää itkuhaukkua. Florentina niin ansaitsisi päästä nukkumaan tiiviisti ihmisen kylkeen loppuelämäkseen; ihmisen, joka rakastaisi rouvaa ehdoitta ja olisi valmis opastamaan häntä lempeästi kotikoiran elämän saloihin, käyttäen vain nykyaikaisia koulutusmenetelmiä.

Florentina on ihmisrakkaan ja sosiaalisen oloinen rouva, jota saa tarhalla käsitellä miten vain. Rouvalle on ymmärrettävästi kertynyt melko paljon hammaskiveä ja ikä alkaa näkyä naaman harmaantumisena.

Kooltaan Florentina on noin 50 cm korkea ja painaa noin 20 kiloa. Florentina on kuitenkin vähän tuhdissa kunnossa ja saisi mielellään pudottaa muutaman kilon.

 

Päivitykset

12.2.2024

Florentinan tassut koskettivat 1.2.2024 uuden kotimaan kamaraa. Oma perhe jo odotti kovasti! Onnellista yhteistä matkaa, ihana Florentina ja perhe <3

Lisätty vielä muutamia kuvia ekoilta päiviltä kotona sekä kuvia ja videoita Carpen tarhalta lokakuulta.

16.11.2023
Florentina sai tänään nimensä eteen kirjaimet “Varattu koira”.  Se tarkoittaa, että oma perhe odottaa häntä jo kovasti kotiin <3
27.8.2023

Viimeisimmällä aktiivimatkallamme tapasimme myös Florentinan. Rouva oli oma ihana itsensä! Hän on rauhallinen ja nauttii suunnattomasti ihmisen läheisyydestä. Florentinan mielestä on parasta olla ihmisen kyljessä kiinni ja kosketuskin tuntuu tosi kivalta. Ihmisen lähtö rapsuttamaan toista koiraa aiheuttaa hiukan harmistuneen haukahduksen: “Mitä sinä siellä toisia rapsuttelet, kun minäkin olen täällä?”. Vierailun aikana Florentina hiukan rapsutteli itseään ja järsi satunnaisesti myös takapäätä, mutta iho ei näytä punoittavan. Rouvakoiran turkki on aika resuinen ja takkuinen – mistä löytyisi se Florentinan oma ihminen, joka selvittäisi takut lempeästi ja opastaisi muutenkin kotikoirana elämisen saloihin?

Lisätty kuvia & video.
2.4.2023
Florentina aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä. Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Florentina saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Florentina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Florentinan yhteyshenkilönä toimii Maiju Lanki

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: