Päivitetty 16.06.2019

Kodin saanut koira: GAVRILUTA (nyk. Nuppu)


Syntymäaika: 11-12/2018
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romania (One Rescue Association, Cosoba)
Ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

26.4.2019

Gavriluta-koiralapsonen asuu romanialaisen eläinlääkärin Adina Vladutin perustamalla koiratarhalla Cosobassa, noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Koko parikymmenvuotisen eläinlääkärin uransa aikana Adina on samalla tehnyt eläinsuojelutyötä auttaakseen omalta osaltaan kotimaansa luputonta kodittomien koirien joukkoa. Vuonna 2015 toimintansa aloittaneella Cosoban tarhalla on jo sen suunnittelussa huomioitu erityisesti koirien tarve mahdollisimman rauhalliseen ympäristöön. Niillä on riittävästi sisätiloja ja piha, jossa ne saavat päivittäin ulkoilla.

Eräs romanialainen eläinsuojelija toi joukon pellolla asuvia koiria steriloitavaksi Cosoban tarhalle. Suurin osa koirista palautettiin takaisin pellolle, koska tarhalle on mahdotonta ottaa kaikkia kodittomia koiria. Sterilointien ansiosta jää kuitenkin syntymättä lisää kodittomia pentuja. Joukossa oli useita pieniä koiria ja pentukoiria, jotka Adina pystyi ottamaan tarhalle. Gavriluta on yksi näistä onnekkaista. Gavrilutan päivät kuluvat tarhan pihalla toisten koirien kanssa, mutta yöksi se pääsee sisätiloihin. Se on hyvin hellyyttävä katsellessaan ympäröivää maailmaa pyöreillä silmillään. Adina kuvaa sitä suloiseksi ja ystävälliseksi. Ihmisen syliin se rauhoittuu, vaikka tällainen poikkeuksellinen huomio sitä vähän jännittääkin.

Gavriluta on noin 5 kuukautta vanha ja sen arvioidaan kasvavan keskikokoiseksi, alle 20 kg painavaksi koiraksi.

Päivitykset

15.6.2019

Gavriluta on kotona ja sai uudeksi nimekseen Nuppu. Lämpimät onnittelut Nupulle ja koko perheelle!

16.5.2019

Gavriluta on varattu! Oma koti odottaa Suomessa.

26.4.2019

Gavriluta aloittaa oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumista saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavarat saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Gavriluta tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöösi) ennen sterilointia.

Gavriluta saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Gavriluta on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.