Päivitetty 16.06.2019

Kodin saanut koira: FLIPPERI


Syntymäaika: Noin 11/2018
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea/Cosoba)
Ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

Päivitetty 20.3.2019
Romaniassa eläinsuojelutilanne on Euroopan heikoimpia. Moni eläin juotuu hylätyksi, kaltoinkohdelluksi tai sitä ei kukaan edes huomaa vaan se on vaan joku “asia” joka kuuluu siihen harmaaseen arkeen, mikä monelle romanialaisella on arkipäivää.  Koirien arvo on monelle yhä edelleenolematon. SItten on ihmisiä kuten Ioana Bodea. Yksityinen eläinsuojelija, joka tekee kaikkensa eläinten vuoksi. Hänellä on vakituinen työ ja laittaa suurimman osan palkastaan apua tarvitseville eläimille. Myös Ioanan läheiset tietävät tämän ja kysyvätkin häneltä usein apua.

Flipperin on eräs Ioanan naapuri löytänyt, yhdessä yhden toisen pennun kanssa, pussista kadulla. Toinen pentu menehtyi parvoon, joka on yksi tavallisimmista vitsauksista Romaniassa. Flipperi selviytyi.

Kulkurien aktiivit tapasivat Flipperin helmikuun lopussa, One Rescue Association tarhalla Cosobassa, jossa Flipperi asustelee fosterpaikalla. He kertovat Flipperistä mm. näin: “Se soljuu hyvin usean kymmenen koiran porukassa ja osaa käyttäytyä siten, ettei juuri herätä muiden koirien huomiota, mikä kodittomalle koiralle on usein tärkeää. On kiinnostunut vieraista ja muiden pentujen puuhista. Leikkisä riiviö, joka nousee mutkattomasti ihmistä vasten. Tulee heti vieraankin ihmisen luokse, on jotenkin kovin mukavan ja mutkattoman oloinen tyyppi. Ei räksytä.”

Flipperi on tällä hetkellä reilu 10kg, 35-40cm ja arvion mukaan se tulee kasvamaan aikuisena noin 50cm/20kg koiraksi.

Päivitykset

16.6.2019
Flipperi pääsi eilen 15.6.2019 tekemään elämänsä toistaiseksi tärkeimmän reissun. Poitsu lensi Romaniasta Suomeen ja jatkoi matkaansa Clarionin hotellilta yhdessä oman ihmisensä kanssa kotia kohti. Onnellista kotielämää!

26.5.2019
Flipperille koitti tänään onnenpäivä. Tämä iloinen vipeltäjä varattiin juuri omaan kotiin <3


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran käytös saattaa muuttua kotiutumisen aikana.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Flipperi tulee Suomeen kastroimattomana, tuleva koti sitoutuu kastroimaan Flipperinn kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöösi) ennen kastrointia.

Flipperi saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, kastroituna (mikäli fyysisesti on siihen valmis) ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Flipperi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Fipperin yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.