Päivitetty 16.06.2019

Kodin saanut koira: PIIPE (nyk. Nola)


Syntymäaika: 12/2018
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romania (One Rescue Association, Cosoba)
Ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

17.5.2019

Piipe-pentu asustaa romanialaisen eläinlääkärin Adina Vladutin perustamalla koiratarhalla Cosobassa, noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Koko parikymmenvuotisen eläinlääkärin uransa aikana Adina on samalla tehnyt eläinsuojelutyötä auttaakseen omalta osaltaan kotimaansa luputonta kodittomien koirien joukkoa. Vuonna 2015 toimintansa aloittanneella Cosoban tarhalla on jo sen suunnittelussa huomioitu koirien tarve mahdollisimman rauhalliseen ympäristöön. Niillä on muun muassa riittävästi erillisiä sisätiloja ja piha, jossa ne saavat päivittäin ulkoilla.

Piipe oli jätetty kahden muun pennun kanssa koiratarhan takana sijaitsevien aitauksien aidan taakse, mistä ne löydettiin ja tuotiin tarhalle turvaan. Kolmikko asuu nyt sopuisasti omassa aitauksessaan. Piipe on vauhdikas niin kuin pennun kuuluukin ja toivottaa riemukkaasti tervetulleiksi yhdistyksemme aktiivit, jotka vierailivat tarhalla toukokuun ensimmäisellä viikolla. Se hyppii ja pomppii ja tulee suoraan syliin. Piipe on erittäin sosiaalinen, iloinen ja utelias pentu, joka antaa hyvin myös käsitellä itseään. Piipe jää kaipaamaan vieraita niin, että kurkkii heidän peräänsä viereiseen aitaukseen.

Piipe on reipas ja rohkea peruspentu, joka sopii monenlaiseen kotiin kunhan koti vain jaksaa sen kanssa puuhata ja kasvattaa positiivisen palkitsemisen menetelmin rakkaudella ja kärsivällisyydellä. Piipe on noin 45 cm korkea ja painaa tällä hetkellä 10 kg. Se kasvaa keskikokoiseksi tai isoksi, todennäköisesti yli 20 kg painavaksi koiraksi.

Päivitykset

15.6.2019

Piipe on tullut kotiin. Lämpimät onnittelut Piipe, suominimeltään Nola, ja perhe!

26.5.2019

Piipe on varattu ja sitä odotetaan kotiin.

17.5.2019

Piipe pääsee Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotia.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumista saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavarat saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Piipe tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöösi) ennen sterilointia/kastrointia.

Piipe saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Piipe on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.