Päivitetty 16.06.2019

Kodin saanut koira: LINNEA


Syntymäaika: 3/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa, One Rescue Association, Cosoba
steriloitu

Perustiedot ja tausta
24.3.2019

One Rescue Association on eläinlääkäri Adina Vladutin vuonna 2017 perustama yhdistys.  Cosoban tarhalla asuu noin 200 koiraa.

Eräs nainen näki kun koditon henkilö potki koiraa rakennustyömaalla. Nainen otti koiran ja toi One Rescue Associationin tarhalle.  Näin Linnea päätyi koiratarhalle ja Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

Linnea asuu Nilon kanssa samassa häkissä, yhteiselo on erittäin sopuisaa. Tavatessaan vieraita ihmisiä, Linnea on ensin varautunut, mutta reipastuu aika nopeasti.  Linnea on utelias ja kiinnostunut uusista ihmisistä, mutta ei vielä tule rapsutettavaksi. Haluaisi selvästi tulla tutustumaan, mutta tarvitsee aikaa tutustumiseen.  Tulee ottamaan makupaloja kädestä,mutta hyvin varovaisesti.  Lähellä ollessaan on valmis poistumaan paikalta tarpeen tullen nopeasti. Linnea on kuitenkin iloinen ja innostunut saadessaan ihmisvieraita häkkiinsä.

Linnean tulevassa kodissa tulee olla ymmärrystä koirasta, joka totuttelee vähitellen, omaan tahtiinsa, uusiin asioihin. Kärsivällisyyden ja ajan kanssa Linnea tulee rohkeammaksi, ja voi nauttia elämästään perheenjäsenenä ja lenkkikaverina.  Nuorena koirana Linnea tarvitsee melko aktiivisen kodin, metsälenkit varmasti olisivat mieluisia.  Olisi hyvä, jos tulevasta kodista löytyisi reipas koirakaveri.

Kauniin Linnean säkäkorkeus on 50 cm ja paino 18 kg.

Päivitykset
15.6.2019
Linnea lensi tänään Suomeen omaan kotiin ja tapasi oman perheensä. Onnea yhteiseen tulevaisuuteen!

4.6.2019

Linnea on varattu omaan kotiin Suomessa.

26.5.2019

Kulkurien aktiivit kävivät tarhalla, ja tapasivat hurmaavan Linnean.  Kun vierailijat menivät häkkiin, Linnea ja Nilo riemastuivat, intoutuen pomppimaan.  Tilanne oli Linnealle jännittävä, mutta selvästi kuitenkin kiva.  Suloinen Linnea on reipastunut paljon, ja tulee lähelle epäröimättä.  Kosketus vielä jännittää, mutta kun on hieman alkuinnostukselta rauhoittunut, antaa hyvin koskea.  Adina kertoi, että äkillinen kosketus tai syliin nostaminen saa Linnean kiljumaan pelosta.  Linnea tarvitsisi rauhallisen kodin, jossa voisi vähitellen alkaa luottaa siihen, ettei mitään pahaa tapahdu.

24.3.2019

Linnea aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

_______________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Linnea saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Linnea on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö  Sari Laavi

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.