Päivitetty 23.07.2020

Kodin saanut koira: GEORGIUS


Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa ( Happy Dogs Moreni)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

2.6.2019

Happy Dogs Moreni on  Romanian Animal Rescuella (RAR) eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys ja Kulkurien yhteistyökumppani. Anda Popescu on nuorehko, hyvin länsimaalaisesti eläinsuojeluasiosta ajatteleva nainen. Hänelle on erittäin tärkeää, että koiramäärä tarhalla ei nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Andalle on itsestään selvää, että parantumattomasti sairaan ja huonosta elämänlaadusta kärsivän eläimen elämää ei pitkitetä, vaan ne lopetetaan huomaanisti eläinlääkärin toimesta. Tällainen ajattelutapa on romanialaisissa eläinsuojelijoissa harvinaisuus.

 Morenin tarha sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista ja siellä majailee noin 100 koiraa. Andalle on tärkeää, että koirat voivat niin hyvin kuin mahdollista ja ettei koiramäärä tarhalla nouse kohtuuttoman suureksi. Tarhan koirat asuvat pääsääntöisesti yksin häkeissään, joissain häkeissä on kaksi koiraa. Häkkialue on kokonaan katettu ja niissä kaikissa on pehmustettu koppi. Kaikki koirat pääsevät myös päivittäin ulkoilemaan vapaana aidatulla alueella.

Tämän upean noin 3-vuotiaan koirapojan elämä ei ole ollut ruusuilla tanssimista. Se löydettiin noin vuosi sitten nuoli kaulassaan. Ties mitä se on joutunut käymään läpi mutta onneksi tämä kultainen poika sai apua ja on tätä nykyä fyysisesti toipunut täysin koettelemuksistaan. Pojan tavatessa ei uskoisi, että ihminen on kohdellut sitä kaltoin, niin lämpimästi se ottaa vierailijan vastaan. Kun Georgiuksen häkkiin menee,se hyppelehtii innoissaan vasten ja tulee itse hakemaan huomiota. Se jää oleskelemaan ihmisen lähelle ja vaikuttaakin todella avoimelta. Innokkuudestaan huolimatta se ei myöskään tee numeroa siitä, että ihmiset poistuvat sen luota, vaan jää rauhallisesti katselemaan perään. Poika asuttaa häkkiään yksin mutta ainakin naapurihäkkien koiriin suhtautuu todella ystävällisesti ja käy niitä aidan takaa hyväntuulisesti tervehtimässä. Sitä voisikin ajatella ainakin narttukoiran kaveriksi. Georgius on kaikin puolin valloittava koira, joka luultavasti tulee kaipaamaan vähintään kohtuullisen määrän liikuntaa sekä aivotyötä pysyäkseen tyytyväisenä. Yksin häkissä ollessaan se keksiikin kaikenlaista puuhasteltavaa, mitä nyt tarhaympäristössä voi keksiä. Se muun muassa löysi leivänpalasen ja alkoikin innoissaan leikkiä tällä häntä villisti vispaten. Georgius haukkuu jonkin verran mutta lähinnä silloin, kun muutkin haukkuvat. Vaikka Georgius on tutussa tarhaympäristössä mitä hyväntuulisin, ovat aiemmat koettelemukset voineet jättää henkisiä arpia, joihin tulevan kodin tulee olla varautunut.

Kultainen Georgius on noin 55cm korkea ja painaa n. 20kg.

Päivitykset

18.7.2020

Georgius matkusti viimein omaan kotiinsa Suomeen.

22.2.2020

Onnekas Georgius saa pian karistaa tarhan pölyt jaloistaan. Sillä on nimittäin oma koti Suomessa, missä sitä jo odotetaan kovasti saapuvaksi.

2.6.2019

Georgius parka stressaa kovasti tarhaympäristöä. Se on innoissaan, kun lähestymme vierailullamme sen häkkiä ja tulee aidan läpi innoissaan syömään nameja. Vieraiden ihmisten tullessa häkin sisälle iskee pojalle kuitenkin jännitys ja se pakittaa koirankoppiinsa turvaan. Se arvioi kopissa tilannetta ja haluaisi kovasti lähestyä vierailijaa, mutta ei aivan uskalla. Takaapäin se käy haistelemassa ihmistä, mutta perääntyy sitten takaisin koppiin mietiskelemään tilannetta. Ihmisen lähtiessä pois, se tulee välittömästi haistelemaan tämän jäljet. Kun häkkiin menee tuttu ihminen Anda, innostuu Georgius valtavasti ja hyppii ja ilakoi tämän ympärillä. Georgius kärsii silminnähden virikkeiden puutteesta ja kovasta hälinästi ja se onkin syönyt koirankoppinsa lähes kokonaan. Georgius asuu yksin, mutta Anda sanoo, että se tulee pihalla ollessaan toimeen kaikkien koirien kanssa. Lisätty uusia kuvia.

15.10.2018

Georgius aloitti oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Georgius saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Georgius on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan sivuillamme adoptoitavan eläimen terveyteenkoiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.