Päivitetty 22.02.2020

Kodin saanut koira: SEPHORA (nyk. KERTTU)


Syntymäaika: n. 2016/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta:
13.12.2019
Pikkuinen Sephora päätyi Carpen tarhalle sterilointikampanjan yhteydessä. Romaniassa järjestetään tasaisin väliajoin sterilointitapahtumia, joihin paikalliset ihmiset saavat tuoda koiransa steriloitavaksi ilmaiseksi. Sephora oli tuota paikalle pahvilaatikossa, ilman omaa ihmistä. Sephora oli viimeisillään raskaana ja se otettiin heti steriloitavaksi. Eläinlääkärin mukaan Sephora ei olisi rakenteellisistä syistä pystynyt synnyttämään itsenäisesti, joten onni onnettomuudessa, että se sentään tuotiin eläinlääkärin lähettyville. Sephoran vatsassa kasvavat pennut olivat jo sen kokoisia, että niillä oli jonkinlaiset mahdollisuudet säilyä hengissä. Carpen tarhan perustaja Carmen Mandescu otti pennut hoiviinsa ja pulloruokintaan, mutta valitettavasti toinen pennuista menehtyi. Jäljelle jäänyt pentu sen sijaan kasvaa ja vahvistuu kovaa vauhtia ja sen eloonjääminen on koko ajan varmempaa.

Sephora on n. 2-3-vuotias pieni ja reipas narttu. Se jakaa huoneen Carpen tarhalla Puppy Calypson, Lottyn ja muutaman muun koiran kanssa. Sephora tulee toisten koirien kanssa mainiosti toimeen. Päästeessään huonetovereidensa kanssa pihalle ulkoilemaan, Sephora intoutuu leikkimään erityisesti Lottyn kanssa. Yhdessä ne mm. hyppäävät pihalla olevan penkin päälle, josta Sephora näppärästi jatkaa matkaansa pihan pöydälle. Sieltä se tarkastelee pihan tapahtumia, saaden varmasti vähintäänkin henkistä korkeutta pikkuruiseen varteensa. Siinä sivussa pöydälle unohtuneet astiat tulevat myös näppärästi esipestyä Sephoran toimesta. Kun tulee aika palata sisätiloihin, Sephora saattaa toisinaan olla asiasta toista mieltä. Tällöin ihmisen pitää hakea Sephora, jolloin Sephora pyrkii jonkin aikaa karkuun, jonka jälkeen se alistuu hiljaa kohtaloonsa ja jää paikoilleen odottamaan, että se nostetaan syliin.

Tuttujen ihmisten kanssa Sephoran kerrotaan olevan sosiaalinen ja utelias. Vaikka Sephora ei ole heti ensimmäisenä ryntäämässä tarhalla työskentelevän Veeran syliin, nauttii se kuitenkin läheisyydestä ja rapsutuksista. Joulukuisella reissullaan aktiivimme Jenni, Stefanie ja Janette tapasivat myös Sephoran. Aiemmasta oletuksesta poiketen  Sephora suhtautui uusiin ihmisiin melko varauksellisesti. Aktiiviemme saapuessa tarhan portille, juoksi Sephora kyllä vieraita vastaan, mutta haukkui melko paljon. Uudessa kodissa tuleekin varautua siihen, että Sephora luultavasti tulee käyttämään ääntään joutuessaan tilanteeseen, jossa se kokee epävarmuutta. Aktiiviemme päästessä tarhan porttien sisäpuolelle Sephora suhtautui vieraisiin jokseenkin epävarmasti. Sephora oli kyllä kiinnostunut vieraista mutta ei antanut aktiiviemme koskea itseään eikä hakenut nameja kädestä. Kaiken kaikkiaan Sephoran kokemukset maailmasta ovat rajalliset ja on ymmärrettävää, että esimerkiksi vieraiden ihmisten kohtaaminen tarhalla oli Sephoralle aivan uusin tilanne, joka luonnollisesti oli sille jännittävä. Myös siihen tulee varautua, että vieraisiin ihmisiin Sephora saattaa suhtautua varauksellisesti ja tämän asian eteen kodin tuleekin olla valmiita panostamaan pitkäjänteisesti ja koiralähtöisesti. Sephora etsii rauhallista kotia, jossa ollaan valmiita tukemaan sitä sen matkalla reippaaksi kotikoiraksi. Reippaista koirakavereista olisi varmasti hyötyä Sephoralle.

Sephoran alaleuka on jonkin verran yläleukaa lyhyempi. Sephora on kooltaan n. 25-30 cm ja painaa n. 4 kg.

Päivitykset
22.2.2020
Suloinen Sephora lensi Suomeen, hurmasi oman perheensä aivan hetkessä ja sai uudeksi nimekseen Kerttu. Onnea ihana Kerttu ja perhe!

22.1.2020
Sephora on varattu omaan kotiinsa!

16.12.2019
Sephoralle lisätty video ja muokattu Sephoran kuvausta.

13.12.2019
Sephora pääsi mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

______________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja

onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Sephora saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sephora on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Sephoran yhteyshenkilönä toimii Kira Suomalainen

 

Sephora joulukuussa 2019 Carpen tarhalla Romaniassa.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa