Päivitetty 05.07.2020

Kodin saanut koira: PUPPY CALYPSO


Syntymäaika: 3-4/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romania (Carpe)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

4.3.2020
Carpen tarhaa, joka sijaitsee Bukarestin lähettyvillä, ylläpitää Kulkureiden pitkäaikaisen yhteistyökumppanin, Carmen Mandescun vuonna 2016 perustama Carpe-yhdistys. Carpen tarhasta on haluttu tehdä kotia etsiville koirille hyvä paikka elää ja odottaa oman kodin löytymistä. Siellä asustaa myös Puppy Calypso, joka on lähtöisin läheisestä kylästä, missä sen emo eli kodittomana pentuineen. Tuttu nainen, joka ruokki kylässä emoa ja sen pentuja, kertoi koiraperheestä Carmenille. Emokoiran kaikki muut pennut olivat kuolleet jäätyään auton alle, ainoastaan Puppy Calypso jäi henkiin. Pikkuinen oli hyvin huonossa kunnossa, kun Carmen nouti sen kadulta ja toi Carpelle. Myös emoa on yritetty saada kiinni sterilointia varten, mutta siinä ei ole vielä onnistuttu.

Puppy Calypso asuu tarhalla samassa huoneessa muutaman muun koiran kanssa ja päivisin se saa olla vapaana tarhan pihalla. Tyttö on hyvin iloinen, leikkisä, sosiaalinen ja hauska, ihan tavallinen pentu. Ollessaan epävarma, esimerkiksi pelästyessään isoa koiraa, Puppy Calypso haukkuu, mutta ei juurikaan muutoin. Yleensä tyttö suhtautuu uusiin asioihin uteliaasti ja ihmisiä Puppy Calypso suorastaan rakastaa.  Se tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja leikki sujui erityisesti Lottyn, vähän vanhemman tyttökoiran kanssa, joka on jo saanut oman kodin Suomesta.

Puppy Calypso on säkäkorkeudeltaan noin 45 cm ja painaa noin 14 kg.

Päivitykset

4.7.2020

Puppy Calypso muutti ikiomaan kotiin!

11.3.2020

Puppy Calypso on varattu ikiomaan kotiin! Onnea koti ja pentu!

4.3.2020
Puppy Calypson multiresistenssitesti on uusittu ja tulos on kaikilta osin negatiivinen. Tämä täydellinen tyttö odottaa jo innokkaasti, että oma perhe huomaisi hänet!

18.2.2020
Carpen tarhalta terveisiä: Puppy Calypso on oma iloinen itsensä.  Tarhaelämä ei ole lannistanut tätä tyttöä, joka nauttii elämästä. Puppy Calypso on kaikille ystävällinen ja rakastaa leikkimistä. Lisätty Calypsolle kuva ja video.

8.2.2020
Saimme hyviä uutisia Carpelta: Puppy Calypson ehrlichioosi on hoidettu ja tyttö on terve! Puppy Calypson ehrlichioosidiagnoosi varmistui 13.1. PCR (sivelynäyte):n perusteella ja tytölle aloitettiin heti 28 päivän doksisykliinilääke. Kahden viikon hoidon jälkeen PCR uusittiin 29.1. ja tulos oli negatiivinen. Calypso saa kuitenkin vielä lääkekuurin loppuun, mutta odottaa jo innokkaana omaa kotiaan Suomessa. Calypson bestis Lottykin on jo saanut kodin, joten nyt on varmaan pian Calypson vuoro.

10.1.2020
Puppy Calypso palaa etsimään kotia, sillä sen varaus peruuntui. Puppy Calypsolla todettiin multiresistenssitestissä ESBL, josta löytyy lisätietoa täältä  sekä ehrlichioosi, josta löytyy tietoa täältä. Ehrlichioosidiagnoosin varmistamiseksi tytöltä on otettu PCR (sivelynäyte). Jos diagnoosi varmistuu, Puppy Calypsolle aloitetaan lääkehoito. Kun Puppy Calypso tulee varatuksi omaan kotiin, perhe voi halutessaan uusia multiresistenssitestin, ehrlichioosi taas kuuluu aina testattaviin sisältyen kulukorvaukseen.

26.11.2019
Puppy Calypso on varattu ja oma koti odottaa Suomessa.

27.10.2019
Puppy Calypso aloittaa oman kodin etsimisen adoptio-ohjelmassamme.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumista saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavarat saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Puppy Calypso saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Puppy Calypso on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

 Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Tammenkoski

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.