Kodin saanut koira: GIA

Syntymäaika: 3/2015
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Kokoarvio:

 

30.9.2015
Romaniassa on satoja jopa tuhansia kodittomia koiria. Osa näistä koirista on hylätty kaduille tai pellolle entisen omistajan toimesta, syy voi olla mikä vaan taivaan ja maan välillä. Joskus syyksi riittää se, että koira on kantanut omistajan kenkää suussaan. Toisinaan syy on se, että koira on nälkäänsä pihistänyt leivänpalan leipäkorista. On monenlaista koiraa, pientä ja suurta, nuorta ja vanhaa, jotka elävät turvatonta elämää ja jotka ansaitsevat paremman huomisen.

Eräs paikka mihin osa näistä tuhansista koirista pääsevät turvaan kaduilta, odottamaan sitä oman kodin löytämistä on Rescueyhdistys Kulkurit ryn:n pitkäaikaisen, luotettavan yhteistyötahon, Clinica Veterinara OneVetin eläinklinikka Bukarestissa tai eläinsuoja, hieman Bukarestin ulkopuolella, Cosoban alueella.

Kaksi pentua, jotka odottavat omaa kotiaan OneVetin suojissa on Gini ja Gia. Eräs OneVetin työntekijöistä löysi nämä tytöt heinäkuun alussa 2015. Siitä lähtien kaksikko on ollut turvassa ja saaneet ruokaa ja huolenpitoa. Tapasimme tytöt ensimmäisen kerran heinäkuussa ja syyskuun reissulla yhdistyksemme edustajat pääsivät taas viettämään hieman aikaa näiden kanssa. Nyt molemmat pennut ovat saaneet rokotuksensa ja ovat steriloituja sekä valmiita adoptio-ohjelmamme kautta siirtymään omiin koteihinsa.

Gia on tällä hetkellä noin 30-35cm ja painaa 13 kg:n hujakoilla. Aikuisiällä Gia tulee arviolta olemaan noin 45-50cm ja 16-18kg. Muistathan, että kyseessä kuitenkin on vain arvio.

Gia on sisaruksista rohkeampia ja omaa enemmän itsevarmuutta. Molemmat ovat kuitenkin erittäin ihmisrakkaita ja tulevatkin mielellään hakemaan huomiota, ei kuitenkaan yli-innokkaalla tavalla. Gini ja Gia hoitavat mielellään toisiaan ja uskommekin, että tytöt tulisivat viihtymään kodissa jossa on kiva koirakaveri ennestään.

10.11.2015
Yhdistyksemme edustajat kävivät Romaniassa jälleen marraskuussa ja tapasivat myös Gian Onevetissa. Gia tulee reippaasti tutustumaan myös vieraisiin ja antaa käsitellä itseään kivasti. Muiden koirien kanssa Gia tulee hienosti toimeen.

Lisätty Gialle muutama uusi kuva sekä video.

20.2.2016
Tammikuussa tapasimme siskokset Gian ja Ginin, joista Gia on odottelee omaa lentoaan lentääkseen omaan kotiin tänne Suomeen.

Aktiivimme kertoi Gian seurailevan tilannetta hieman taka-alalta kovin tarkkaavaisesti. Ei siis tuonut itseään esille mutta on ystävällinen ja ihmisrakas nuori tyttö. Häntä Gialla heilui lähes jatkuvasti. Muiden koirien kanssa Gia tulee myös hyvin toimeen. Silloin tällöin haukahti mutta tämä ei automaattisesti kerro, että Gia olisi haukkuherkkä vaan voi myös johtua ihan siitä, että ympärillä olevat koirat haukkuvat ja ympäristö on sellainen, että hakevat haukkumisella ihmisen huomiota.

Lisätty kuvia.

26.3.2016
Iloinen Gia odottelee yhä Onevetin hoitolassa, Cosobassa, sitä oman kodin löytymistä. Sisko Gini lähti jokin aika sitten Suomeen ja siskonsa tuen menettänyt Gia joutui kiusaamisen kohteeksi jolloinka tyttö sai uudet asuinkaverit joiden kanssa tulee hyvin toimeen.

Gia on aktiivinen ja leikkisä ja tulee itse todella hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Myös ihmisten kanssa Gia tulee kivasti toimeen ja on iloinen ja ystävällinen nuori koira. Vieraat kiinnostavat, mutta tytöllä on niin kova kiire ettei oikein ehdi tehdä lähempää tuttavuutta. Hieman vieraat ujostuttaa, kun paikalla on samaan aikaan monta uutta henkilöä kameroineen. Uusia kuvia lisätty.

6.4.2016
Sometimes dreams come true… Gia varattiin tänään omaan kotiin ja pääsee näin seuraamaan siskonsa Ginin jalanjälkiä <3

9.5.2016
6.5.2016 keskiyön jälkeen Kulkuri-lento laskeutui jälleen Helsinki-Vantaan lentokentälle, kantaen tällä kertaa mukana ennätykselliset 19 koiraa. Gia pääsi kotiin, jossa sisko Gini ja seniori jo odottivat.

—————————————————————————————————————

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Gia saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Gia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Gian yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: