Kodin saanut koira: HANS

Syntymäaika: 09/2016
Sukupuoli: uros
Ei kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Roxana Deissima)
Kokoarvio:

 

 

06.01.2017
Roxana Deissima on toiminut aktiivisena eläinsuojelijana vuodesta 2007 alkaen. Kaikki alkoi siitä, kun Roxanan kotikulmillaan jo pidempään ruokkima koira joutui dog catchersien, eli paikallisten julmien ja väkivaltaisten rankkureiden, toimesta yhdelle Romanian kunnallisista tarhoista. Roxana lähti hakemaan koiraa takaisin ja näki ensimmäisen kerran kunnallisen tarhan kauheuden, koirien tuskan ja ihmisten julmuuden, eikä paluuta entiseen enää ollut.

Noin 4 kuukautinen Hans löydettiin siskonsa Gretelin kanssa noin puolitoista kuukautta sitten hylätyltä juna-asemalta. Pikkuiset olivat yksinään ja tilanteesta erittäinkin hämmentyneitä. Rohkeina koiranalkuina ne olivat kuitenkin taapertaneet itse Roxanan luokse ja antaneet heti käsitellä itseään. Roxana ei voinut jättää näitä kahta sydämenmurskaajaa oman onnensa nojaan, vaan noukki ne mukaansa. Matka boksissa Roxanan mini-shelterille oli ollut pienokaisille sangen jännittävä, mutta sisarukset olivat olleet koko matkan hiljaa ja nätisti. Onnekas Gretel löysi jo oman kotinsa Belgiasta ja nyt on Hansin vuoro alkaa etsiä omaansa Suomesta.

Hans on erittäin reipas, utelias, touhokas, leikkisä ja ystävällinen nuori herra. Luonteeltaan siis täyttä kultaa, josta ei voi keksiä mitään huonoa sanottavaa. Hans on juuri sellainen kuin pennun kuuluukin tuossa iässä olla. Se tulee hienosti toimeen kaikkien muiden koirien kanssa ja viettää päivänsä leikkien ja remuten muiden kanssa. Toki väliin ehditään muutamat nokoset mahduttamaan! Ihmisiltä saatava huomio on Hansille kuitenkin kaikki kaikessa ja se onkin aina erityisen innoissaan tutustumassa kaikkiin uusiin tuttavuuksiin. Hans siis varmasti viihtyisi myös perheen ainoana silmäteränä.

Hans käyttää siskonsa lailla ääntä leikkiessään. Haukkuherkkä Hans ei kuitenkaan ole ja sen tulevan kodin voisi kuvitella sijaitsevan myös kerrostalossa.

Hans on tällä hetkellä noin 4kg ja tulee arvion mukaan aikuisena olemaan enintään 10kg.

10.01.2017
Suloinen Hans on onnistunut sulattamaan monien perheiden sydämet ja saanutkin monia kotitarjouksia. Tällä hetkellä Hanssista ei oteta lisää kyselyitä vastaan.

17.01.2017
Hans ollaan varattu omaan kotiin, jossa sitä jo innokkaasti odotetaan <3

05.02.2017
Hans saapui tänään Suomeen, oman perheensä luokse! Tervetuloa pikkuinen!

20.03.2017
Hansin elämä on pitänyt sisällään yllättäviä käänteitä. Jonkin aikaa sitten Hansista itsestään riippumattomista syistä se oli joutua takaisin kotia etsiviin koiriin. Asiat kuitenkin järjestyivät mitä parhaimmin ja Hansille löytyi potentiaalinen koti, ennen kuin se oli ehtinyt edes aloittamaan uuden kodin etsintää. Eilen Hans sitten varattiin ja tulee siirtymään uuteen kotiinsa piakkoin.

7.4.2017
Hans muutti omaan kotiin 24.3.2017.

————————————————————————

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Hans  saapuu Suomeen asianmukaisesti kastoituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hans on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Hans tulee Suomeen kastroimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: