Päivitetty 12.02.2023

Kotia etsivä koira: HARLOW


Syntymäaika: 1/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

12.2.2023

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria. Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jota viimeistellään parhaillaan. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosoban koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Harlow on saapunut tarhalle tammikuun 2022 lopussa, ja alkuun se yritti karata häkistä yhtenään alussa pelon takia. Järjestön toimijoiden vierailun aikana Harlow on kyllä kiinnostunut ihmisistä, mutta alkuun hieman varovainen tottumattomuuttaan. Suhtautuu positiivisesti vieraisiin, tulee luo ja antaa rapsuttaa poskea. Ei ole ehkä niinkään arka, vaan tottumaton, ja potentiaalia on reipastua nopeasti kotona saadessaan tukea ja ohjausta. Tykkää, kun sille jutustellaan. Pari kertaa poskirapsutukset saatuaan tulee uudelleen luo pyytämään lisää, jolloin saa rapsutella rintakehästäkin. Harlow ei säpsy vieraiden liikkeitä, ihmettelee kyllä, mutta ei väistä. Se ei ryntäile, ja aktiivisuus kotona todennäköisesti keskitasoa. Harlow tavataan asumassa aran ja hermostuneen uroksen kanssa.

Harlow on hieman huomaamattomaksi jäävä seinäruusu – siitä huolimatta tai ehkä juuri siksi niin hellyyttävä ja kultainen. Harlow on kooltaan isohko, sillä on punertava turkki ja ruskeat silmät. Säkäkorkeus 57 cm ja paino noin 30 kg.

Harlown soisi saavan kodin rauhallisesta, koirakokeneesta, lapsettomasta perheestä, rauhalliselta asuinalueelta. Harlow ei tottumattomuuttaan sovi kaupungin vilinään eikä kerrostaloasumiseen. Se tarvitsee ymmärrystä ja aikaa sopeutua täysin uuteen ympäristöön ja uusiin ihmisiin. Harlown tulevan kodin tulee osata ohjata tottumatonta koiraa positiivisin ja koiralähtöisin metodein kärsivällisesti ja lempeästi. Harlowlle reipas ja rohkea koirakaveri tulevassa kodissa olisi toivottavaa.

 

Päivitykset

12.2.2023

Yhdistyksen aktiivit kävivät moikkaamassa Harlowta tammikuisella reissullaan. Harlow suhtautuu vieraisiin yhtä aikaa jännittyneenä, mutta myös innoissaan. Syö kädestä nameja, pysyttelee suhteellisen pitkään ihmisen lähellä syödessään. Häntä heiluu. Vieraiden ihmisten liikkeet vähän jänniä, myös puhelin vähän jännä. Suhtautuu samalla tavalla seurueen mieheen kuin naisiin. Steppailee ympäriinsä ja nousee välillä kahdelle jalalle. Käy välillä juomassa ja kääntää samalla selän vieraille ihmisille. Harlow päästetään sisäpihalle vapaaksi ja tykkääkin rallittaa siellä! Ioana, tuttu ihminen saa rapsutella, kääntyy selälleen. Vieraat ihmiset eivät saa koskea. Iloinen, herkkä ja lempeä tyttö! Häkkikaveri pysynyt samana kuin syyskuisella reissulla eli eräs Ioanan (ei adoptio-ohjelmassa) yksisilmäinen uroskoira.

29.1.2023

Ihanasta Harlowsta on lisätty uusi video.

2.10.2022

Järjestömme toimijat kävivät syyskuussa moikkaamassa ihanaa Harlowia. Se on yhä varovainen vieraita kohtaan alkuun, nopeasti kuitenkin rohkaistuu haistelemaan. On niin kovin innoissaan, vaikka jännittääkin. Harlowille tuttu Ioana saa koskea ja rapsuttaa miten vain. Muutamaan otteeseen kävi kopissa hakemassa rohkeutta ja turvaa, ja lopulta antoi vieraankin ihmisen silittää. 

Harlow kaunotar odottaa yhä omaa, herkkää koiraa ymmärtävää kotiaan.

18.6.2022

Osana Responsible Rescue-sitoumusta Rescueyhdistys Kulkurit teettää rabies vasta-ainetestauksia otantana adoptio-ohjelmassaan olevista koirille seuratakseen kattavan rokotusohjelman vastetta. Harlowlta on testattu rabiesvasta-aineet ja ne ovat riittävällä tasolla. Rabies vasta-ainetason tulee olla vähintään 0,5, Harlowlla se on 1,37. Aiheesta voi lukea lisää täältä: https://kulkurit.fi/elaimen-adoptointi/rabies-raivotauti/
Rabies vasta-ainetesti maksaa yhdistykselle 120 €/koira. Emme toistaiseksi velvoita adoptioperheitä maksamaan kulua, mutta olemme kiitollisia, jos Harlown tuleva adoptioperhe haluaa vapaaehtoisesti osallistua testauksen kustannuksiin.

20.4.2022

Harlow etsii nyt omaa kotiaan adoptio-ohjelmassamme.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Harlow saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Harlow on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö Jaate Serlippens.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.