Kotia etsivä koira: HARLOW

Harlow on kaunis ja herkkä tyttö, joka kuitenkin jää helposti huomaamattomaksi seinäruusuksi. Upea Harlow etsii ensisijaisesti koirakaverillista kotia kaupungin ulkopuolelta.
Syntymäaika: 1/2019
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
Kokoarvio:57cm / 30kg

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
21.5.2024

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria. Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jota viimeistellään parhaillaan. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosoban koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Harlow on saapunut tarhalle tammikuun 2022 lopussa, ja alkuun se yritti karata häkistä yhtenään alussa pelon takia. Adoptio-ohjelmaan ottaessa järjestön toimijoiden vierailun aikana Harlow oli kyllä kiinnostunut ihmisistä, mutta alkuun hieman varovainen tottumattomuuttaan. Suhtautuu positiivisesti vieraisiin, tulee luo ja antaa rapsuttaa poskea. Ei ole ehkä niinkään arka, vaan tottumaton, ja potentiaalia on reipastua nopeasti kotona saadessaan tukea ja ohjausta. Tykkää, kun sille jutustellaan. Pari kertaa poskirapsutukset saatuaan tulee uudelleen luo pyytämään lisää, jolloin saa rapsutella rintakehästäkin. Harlow ei säpsy vieraiden liikkeitä, ihmettelee kyllä, mutta ei väistä. Harlow tavataan asumassa aran ja hermostuneen uroksen kanssa. Harlow on ajan kanssa iloksemme ja onneksemme reipastunut tarhalla ja antaa vieraiden nykyään jo silitellä joka paikasta sekä pyytää maharapsutuksia! Harlow pääsee juoksemaan säännöllisesti vapaasti tarhan sisäpihalle, ja nauttii siitä täysin rinnoin ja rallittelee vauhdilla ympäri pihaa.

Harlow on hieman huomaamattomaksi jäävä seinäruusu – siitä huolimatta tai ehkä juuri siksi niin hellyyttävä ja kultainen. Harlow on kooltaan isohko, sillä on punertava turkki ja ruskeat silmät. Säkäkorkeus 57 cm ja paino noin 30 kg.

 

Harlow etsii kotia hieman rauhallisemmasta asuinympäristöstä eli kaupunki ei ole tälle tytölle oikea paikka, ja lisäksi toivoo tulevalta kodilta jo jonkin verran koirakokemusta sekä mielellään reippaan ja rohkean koirakaverin. Harlow tulee tarvitsemaan ymmärrystä ja aikaa sopeutua täysin uuteen ympäristöön ja uusiin ihmisiin. Harlown tulevan kodin tulee osata ohjata tottumatonta koiraa positiivisin ja koiralähtöisin metodein kärsivällisesti ja lempeästi.

Päivitykset

21.5.2024
Harlow tavattiin huhtikuussa tarhalla yhdistyksen aktiivien toimesta. Harlow antaa tavatessa rapsutella ja koskea itseään miten vain, sekä oikein heittäytyy maharapsuille. Miehiin suhtautumisen kerrotaan myös olevan ok. Harlow on kohtelias ja väistää häkkikaverin dominoivia eleitä. Lisätty Harlowlle uusia kuvia ja video.

2.7.2023

Toimijamme pääsivät tapaamaan Harlown toukokuussa 2023. Harlow pääsee juoksemaan vapaana pihalla ja se onkin tämän neidin mielestä ihan huippu juttu. Ihmiset ei siinä kohtaa enään kiinnostunut, hajut veivät täysin voiton. Harlow haistelee ympäriinsä ja juoksee iloisesti, ignooraa jopa tutun ihmisen Ioanan. Onhan se häkissä olevalle neidille aivan huippu juttu, että pääsee juoksemaan vapaana.

Juoksemisen jälkeen Harlow laitetaan häkkiin missä toimijat pääsevät ottamaan neitiin hieman kontaktia. Harlow ottaa nameja vierailta ja tammikuun reissuun verrattuna antaa jopa vieraiden ihmisten rapsuttaa. Nousee myös toimijoita vasten herkkujen toivossa. Harlown mielestä oli myös vääryys kun toimija kuvasi häntä puhelimella, eikä nameja tullutkaan nopealla tahdilla. Harlow aloitti pienen ininän, onneksi toimija ymmärsi lopettaa kuvauksen ja antaa niitä ihania herkkuja. Missä on tämän ihanan neidin loppuelämän koti?

Profiiliin on lisätty uusia kuvia ja uusi video.

12.2.2023

Yhdistyksen aktiivit kävivät moikkaamassa Harlowta tammikuisella reissullaan. Harlow suhtautuu vieraisiin yhtä aikaa jännittyneenä, mutta myös innoissaan. Syö kädestä nameja, pysyttelee suhteellisen pitkään ihmisen lähellä syödessään. Häntä heiluu. Vieraiden ihmisten liikkeet vähän jänniä, myös puhelin vähän jännä. Suhtautuu samalla tavalla seurueen mieheen kuin naisiin. Steppailee ympäriinsä ja nousee välillä kahdelle jalalle. Käy välillä juomassa ja kääntää samalla selän vieraille ihmisille. Harlow päästetään sisäpihalle vapaaksi ja tykkääkin rallittaa siellä! Ioana, tuttu ihminen saa rapsutella, kääntyy selälleen. Vieraat ihmiset eivät saa koskea. Iloinen, herkkä ja lempeä tyttö! Häkkikaveri pysynyt samana kuin syyskuisella reissulla eli eräs Ioanan (ei adoptio-ohjelmassa) yksisilmäinen uroskoira.

29.1.2023

Ihanasta Harlowsta on lisätty uusi video.

2.10.2022

Järjestömme toimijat kävivät syyskuussa moikkaamassa ihanaa Harlowia. Se on yhä varovainen vieraita kohtaan alkuun, nopeasti kuitenkin rohkaistuu haistelemaan. On niin kovin innoissaan, vaikka jännittääkin. Harlowille tuttu Ioana saa koskea ja rapsuttaa miten vain. Muutamaan otteeseen kävi kopissa hakemassa rohkeutta ja turvaa, ja lopulta antoi vieraankin ihmisen silittää. 

Harlow kaunotar odottaa yhä omaa, herkkää koiraa ymmärtävää kotiaan.

18.6.2022

Osana Responsible Rescue-sitoumusta Rescueyhdistys Kulkurit teettää rabies vasta-ainetestauksia otantana adoptio-ohjelmassaan olevista koirille seuratakseen kattavan rokotusohjelman vastetta. Harlowlta on testattu rabiesvasta-aineet ja ne ovat riittävällä tasolla. Rabies vasta-ainetason tulee olla vähintään 0,5, Harlowlla se on 1,37. Aiheesta voi lukea lisää täältä: https://kulkurit.fi/elaimen-adoptointi/rabies-raivotauti/
Rabies vasta-ainetesti maksaa yhdistykselle 120 €/koira. Emme toistaiseksi velvoita adoptioperheitä maksamaan kulua, mutta olemme kiitollisia, jos Harlown tuleva adoptioperhe haluaa vapaaehtoisesti osallistua testauksen kustannuksiin.

20.4.2022

Harlow etsii nyt omaa kotiaan adoptio-ohjelmassamme.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Olga Karttunen

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: