Päivitetty 18.06.2022

Kotia etsivä koira: HARLOW


Syntymäaika: 1/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
20.4.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain.

Adina sai puhelun paikalliselta kunnantalolta josta kerrottiin että sinne on tuotu vapaana kulkenut koira eikä sille ole paikkaa, Adina suostui pyyntöön ottaa koira Cosobaan. Harlow tuli tarhalle tammikuun lopussa, ja yritti karata häkistä yhtenään alussa pelon takia.
Harlow on kiinnostunut vieraista, mutta alkuun hieman varovainen tottumattomuuttaan. Suhtautuu positiivisesti vieraisiin, tulee luo ja antaa rapsuttaa poskea. Ei ole ehkä niinkään arka, vaan tottumaton, ja potentiaalia on reipastua nopeasti kotona saadessaan tukea ja ohjausta. Tykkää, kun sille jutustellaan. Pari kertaa poskirapsutukset saatuaan tulee uudelleen luo pyytämään lisää, jolloin saa rapsutella rintakehästäkin. Harlow ei säpsy vieraiden liikkeitä, ihmettelee kyllä, mutta ei väistä. Se ei ryntäile, ja aktiivisuus kotona todennäköisesti keskitasoa. Harlow tavataan asumassa aran ja hermostuneen uroksen kanssa.
Harlow on hieman huomaamattomaksi jäävä seinäruusu – siitä huolimatta tai ehkä juuri siksi niin hellyyttävä ja kultainen. Harlow on kooltaan isohko, sillä on punertava turkki ja ruskeat silmät. Säkäkorkeus 57 cm ja paino noin 30 kg.
Harlown soisi saavan kodin rauhallisesta, koirakokeneesta, lapsettomasta perheestä, rauhalliselta asuinalueelta. Se tarvitsee ymmärrystä ja aikaa sopeutua täysin uuteen ympäristöön ja uusiin ihmisiin. Harlown tulevan kodin tulee osata ohjata tottumatonta koiraa positiivisin ja koiralähtöisin metodein kärsivällisesti ja lempeästi. Harlowlle koirakaveri tulevassa kodissa olisi toivottavaa.
Osana Responsible Rescue-sitoumusta Rescueyhdistys Kulkurit teettää rabies vasta-ainetestauksia otantana adoptio-ohjelmassaan olevista koirille seuratakseen kattavan rokotusohjelman vastetta. Harlowlta on testattu rabiesvasta-aineet ja ne ovat riittävällä tasolla. Rabies vasta-ainetason tulee olla vähintään 0,5, Harlowlla se on 1,37. Aiheesta voi lukea lisää täältä: https://kulkurit.fi/elaimen-adoptointi/rabies-raivotauti/
Rabies vasta-ainetesti maksaa yhdistykselle 120 €/koira. Emme toistaiseksi velvoita adoptioperheitä maksamaan kulua, mutta olemme kiitollisia, jos Harlown tuleva adoptioperhe haluaa vapaaehtoisesti osallistua testauksen kustannuksiin.

 

 

Päivitykset
20.4.2022

Harlow etsii nyt omaa kotiaan adoptio-ohjelmassamme.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Harlow saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Harlow on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Ida Ekman

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.