Enkelikoira: HECTOR S

Syntymäaika: 2004-2005
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
Kokoarvio:

 

5.11.2015
Anda ja Alina Murgu ovat äiti-tytär kaksikko jotka luotsaavat eläinsuojeluyhdistystä Asociatia Suflete Dragia Romaniassa. Alina Murgu on vastuuhenkilö Suflete Dragin uudella, Sintestin tarhalla. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Suflete Dragin kanssa jo monta vuotta. Yhdistys on luotettava ja heidän tarhoilla odottavilla koirilla on hyvät ja turvalliset oltavat sillä aikaa kun odottavat sitä, että se oma perhe heidät huomaa. Kulkurit käynnisti aikoinaan keräysprojektin SUFLETE DRAGI – FOR GOOD, jonka kautta monet eläinrakkaat ihmiset pääsivät osallistumaan Sintestin tarhan rakentamiseen. Keräyksen aktiivinen osuus on jo päätöksissä mutta Suflete Dragille voi yhä osoittaa lahjoituksia yhdistyksemme kautta.

Hector S on yksi koirista jotka odottavat oman kodin löytymistä Sintestissä. Hectorin elämä ei ole ollut ruusuista, noin kolme vuotta sitten Hectoria onnisti, se pääsi pois Bragadirun kunnalliselta tappotarhalta elossa. Siitä lähtien Hector on asunut Anda Murgun Frumusanin pienellä kotitarhalla, ison koiralauman parissa. Nyt Hector on kuitenkin päässyt muuttamaan Sintestiin, jossa on suojaa tuulelta ja tuiskulta sekä ympärivuorokautista vartiointia taatakseen turvalliset oltavat koirille.

Hector S on jo saavuttanut jo tittelin iäkäs herrasmies, arviolta Hector on ylittänyt 10 vuoden iän. Korkeutta Hectorilla on noin 55cm ja painoa noin 25-28kg.

Ukkelilla on hieman liian tuhdit muodot tällä hetkellä ja olisikin hyvä saada hieman kiloja pudotettua painosta. Hectorilla on suurehko rasvapatti selässä, lähellä hännäntyveä. Rasvapatti on kuitenkin ollut jo pidempään, se ei ole muuttanut muotoaan, on irtonainen ja harmiton. Hectorin tuleva perhe tulee valmistautua siihen, että Hectorin tulisi päästä tapaamaan hammaslääkäriä, kotiutumisen jälkeen. Hampaat ovat huonot mutta muuten Hector on ikäisekseen hyväkuntoisen oloinen.

Hector on ystävällinen ja kiltti luonteeltaan mutta löytyy myös hieman jääräpäisyyttä. Hector tulee ainakin muiden narttujen kanssa toimeen hyvin mutta pärjäisi myös perheen ainoana koirana.

21.1.2016
Tammikuussa Kulkurien aktiivit matkasivat jälleen Romaniaan. Suflete Dragin Sintestin tarhalla yhtä häkkiä asustaa edelleen Hector-pappa. Aktiivimme kuvailee Hectoria rauhallisena, edelleen hieman liian tuhdissa kunnossa oleva herrasmies. Namipalat kelpasivat ja rapsutukset myös.

Selässä oleva rasvapatti on edelleen paikallaan mutta se on eläinlääkärin tarkistuttama ja hänen mukaansa ei aiheuta huolta eikä vaivaa, ainakaan tällä hetkellä.

Nyt kun talvi tuli myös Romaniaan ja pakkasasteita on reippaasti, olisi ihanaa mikäli papalle pystyisi lupaamaan, että se pian pääsee kotiin lämpöön ja pehmeälle pedille nautiskelemaan eläkeläispäivistään. Vaikka kyllä Hectorista varmaan virtaakin löytyy vielä hiukan enemmänkin, kotiuduttua ja hiukan levättyään matkan jälkeen.

Lisätty muutama uusi kuva ja video.

26.3.2016
Hector on mitä mainioin sennukaveri. Niin hellyyttävä ja vanhan koiran viisaus loistaa silmistä. Hector on jo kerennyt nähdä paljon elämässään ja suhtautuu rauhallisesti moneen asiaan. Pennut saavat riekkua ja riehua Hectorin ympärillä ilman, että papparainen hermostuu näille. Aktiivimme Hector otti vastaan avoimesti ja jakeli pusuja kaikille joille pusut kelpasi. Erittäin sosiaalinen kaveri.

Hectorilla ei ole enää samanlainen kroppa kuin nuoremmilla, rankempi elämä on jättänyt jälkensä ja papparaiselta löytyy niin kiillotonta turkkia, aikoinaan katkenneita kulmureita kuin myös rasvapatti kyljessä. Sydän Hectorilla on paikallaan, ja se on kultaa täynnä!

Lisätty uusia kuvia ja toive siitä, että Hector pian pääsisi tekemään saman matkan kuin muutama muu seniori viime aikoina. Matkan omaan kotiin, Suomeen.

15.5.2016
Hector S on edelleen iloinen, hellyyttävä oma itsensä ja ottaa yhdistyksemme aktiivit vastaan kiipeämällä syliin (niin hyvin kun mahtuu) ja jakelemalla pusuja tasapuolisesti kaikille. Hector pappa jakaa häkkinsä monen koiran kanssa, ja kun muut alkavat häslätä ja riehua ympäri häkkiä Hector hakeutuu koppiin, pois jaloista. Hector ei kuitenkaan edelleenkään missään vaiheessa hermostu muille koirille.

Missä on se koti joka avaa ovensa tälle uskomattomalle papparaiselle?

Lisätty kuvia.

12.7.2016
Tapasimme Hector papan heinäkuun reissullamme. Hector oli kovin väsynyt ja ei olisi halunnut tulla kopistaan vaikka halusikin rapsutuksia. Hetken kerättyään voimiaan, pappa kuitenkin tuli luoksemme ja käveli tämän jälkeen juomaan pitkään ja hartaasti. Tämän jälkeen se teki kierroksen meidän luona, keräsi viimeiset rapsutukset ennen kuin meni takaisin koppiinsa. Oli selvää, että Hectorin takapää ei enää kannattanut lempeää ukkoa kunnolla ja jokainen askel painoi ja kolotti. Alina lupasi viedä Hectorin eläinlääkärin vastaanotolle.

Tänään saimme Alinalta viestin, Hector oli päässyt kivuistaan. Alina teki Hectorin kannalta sen ainoan, oikean päätöksen ja antoi eläinlääkärin nukuttaa papan ikiuneen. Tämä vaati Alinalta paljon ja olemme ylpeitä hänestä siitä, että uskalsi tehdä tämän päätöksen.

Olet aina muistoissamme, rakas Hector <3 .

——————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Hector S saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hector S on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Hector S:n yhteyshenkilö:  Mia Takolander

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: