Kodin saanut koira: HERRA HUU

Syntymäaika: 9/2020
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosesiin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
3.2.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Herra Huu on löytynyt läheisen kylän kadulta vaeltelemassa toisen koiran kanssa. Tarhalla Herra Huu asustaa pääsääntöisesti vapaana tarhan pihamaalla kymmenien muiden koirien kanssa. Herra Huu on muita koiria kohtaan hieman pomottava, mutta tämä käytös on Adinan mukaan hieman rauhoittunut kastroimisen jälkeen. Herra Huu on kuitenkin edelleen tarkka resursseista ja provosoituu helposti toisista koirista. Erityisesti ruoka on Herra Huulle hyvin tärkeä asia ja sitä se puolustaa muilta tiukasti. Turhanpäiten tai huvikseen Herra Huu ei kuitenkaan hauku.

Herra Huu tykkää kovasti ihmisistä, hakeutuu uusienkin ihmisten lähelle ja tulee syliin. Herra Huu nauttii silminnähden huomiosta, rapsutuksista ja läheisyydestä. Se vaikuttaa ihmisä kohtaan avoimelta  nuorelta koiralta. 

Reipas Herra Huu olisi varmasti onnellisimmillaan perheen ainoana koirana. On tärkeää myös muistaa, että reippaudestaan huolimatta Herra Huulla ei ole mitään kokemusta kotikoiran elämästä, kuten esimerkiksi hihnassa kävelystä, sisäsiisteydestä tai ylipäätään sisällä ihmisten kanssa asumisesta. Se tulee tarvitsemaan paljon aikaa, ymmärrystä, tukea ja positiiviseen vahvistamiseen perustuvaa koulutusta matkallaan kohti kotikoiran elämää.

Herra Huu on noin 37-40 cm korkea ja se painaa arviolta noin 12 kiloa.

Herra Huun pötkyläisen ja pitkäselkäisen rakenteen takia, tulevan kodin pitää sitoutua koiran painonhallintaan. Herra Huulla on myös lyhytjalkaisuuteen johtavista geeneistään johtuen hieman ns barokit etujalat, joiden vuoksi painonhallinta ja mahdollisesti fysioterapia ovat erityisen tärkeitä. Herra Huun rakenne saattaa jossain vaiheessa sen elämää aiheuttaa esimerkiksi nivelrikkoa tai muita haasteita ja tulevan kodin tuleekin olla varautunut tähän.

Päivitykset
17.6.2023
Herra Huu matkusti vihdoin Suomeen ja tapasi ikioman ihmisensä! Onnea Huu ja Huun ihminen!

7.4.2023
Herra Huu on vihdoin varattu ikiomaan kotiin Suomeen!

3.2.2023
Herra Huu huhuili juuri kuulumisiaan Romaniasta. Aiemmista tiedoista poiketen, Herra Huun suhtautuminen miehiin ei olekaan haastavaa, vaan se kohtaa myös miespuoliset henkilöt avoimen uteliaasti.
Herran Huulle lisätty muutama video, josta voi huomata nuorukaisen valitettavasti hieman sulkeutuneen pitkän tarhalla vietetyn talven aikana. Nyt olisi korkea aika Herran Huun päästä ikiomaan kotiin!

29.1.2023
Hurmaava Herra Huu etsii edelleen omaa perhettään tarhalta käsin. Kaipaatko sinä  hellyyttävää haastetta ja koiraton kotisi karvaista kaveria? Vastaus kaipuusen voisi hyvinkin olla Herra Huu, kukas muu!

1.11.2022
Herra Huu aloitti oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Herra Huu saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Herra Huu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Elisa Laitonen

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: