Päivitetty 16.06.2022

Kotia etsivä koira: HOKUS (Grey Family)


Syntymäaika: 11-12/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Associaton)
ei steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
29.5.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Vuoden 2021 alussa tarhan porteilta löytyi 10 pennun ryhmä, Grey Family. Me emme tiedä pentujen alkuperästä tai siitä kuka pennut tarhalle toi mitään. Pentue asui aluksi yhdessä tarhan takaosassa paddockissa, mutta myrskyn tuhottua asumuksen pennut ovat vapaina pihalla. Pentueesta 5 sisarusta etsii nyt loppuelämän kotia. Hile, Hiku, Hila, Hokus ja Hela.

Hokus on hieman ujompi kuin sisaruksensa. Hokus seuraa mielellään hieman sivummalta sisarusten tutustumista vieraisiin. Hoku väistää vieraan kosketusta. Hoitajaansa Hokus on selvästi kiintynyt. Hokus seuraa pihalla Fanea ja antaa hänen koskea itseensä ongelmitta.

Hokus on nyt kooltaan noin 47-50cm ja 12-14kg. Aikuisena hän tulee olemaan noin 55cm ja 25kg.

 

Hokus etsii kotia, jossa on on kokemusta hieman aremmasta koirasta. Hokus myös hyötyisi kotona olevasta koirakaverista, johon tukeutua uuden elämän alussa. Hokus saattaisi mieluummin asua väljästi maaseudulla, kuin vilkkaassa kaupunkiympäristössä.

 

Päivitykset

29.5.2022

Hokus seuraa meitä myös pitkin päivää. Hän on hyvin kiinnostunut ihmisistä ja pysyttelee lähellä. Selvästi varoo paljon muita koiria. Hokus pysyttelee koiraporukassa hyvin taka-alalla, sillä ahdistuu koiraporukasta paljon. Porukassa kulkee epäillen/jännittäen häntä alhaalla, mutta on hyvin utelias ja silti hakeutuu mukaan tilanteisiin, missä tapahtuu. Ei siis väistä kauas/piiloon. On tosi kuumissaan tapaamishetkellä. Hokus hukkuu valitettavasti sisarustensa tapaan tarhakoiramassaan.

25.3.2022

 Hokus on sisarusparven reippain tai yksi reippaimmista. Ei juurikaan aikaile, ennen kuin on jo iholla. Namit kiinnostaa ja myös ihminen on kiva ja kiintoisa tuttavuus. Rapsutella saa. Väistää sisarustensa tavoin muita koiria ja lähtee pois ryysiksistä. Saarni- koira ärähtää ja Hokus heittäytyy välittömästi selälleen maahan. Jopa liioitellun kohtelias ajoittain muita koiria kohtaan, selvästi huoli joutua konflikteihin. Koko sisarusparvi on todella pehmeän, tasapainoisen ja lempeän oloisia koiria. Kaunis ja iloinen tyttö. Korkeus n. 50cm.

14.12.2021

Hokus asustaa edelleen tarhan pihalla vapaana. Tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Ei tule lähelle vieraita, mutta seuraa kiinnostuneena menoa.

30.10.2021

Hokus asuu vapaana tarhan pihalla. Hokus ei ota nameja vieraiden kädestä, mutta maasta syömiseen rohkeus riittää. Hän osaa myös haukkua. Hokus tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja vaikuttaa varsin sopuisalta.

 

24.10.2021

Hokus aloitti oman kodin etsimisen adoptio-ohjelmassa

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Hokus saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hokus on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Tammenkoski

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.