Päivitetty 15.06.2022

Kotia etsivä koira: HELA (Grey Family)


Syntymäaika: 11-12/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Associaton)
ei steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
29.5.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Vuoden 2021 alussa tarhan porteilta löytyi 10 pennun ryhmä, Grey Family. Me emme tiedä pentujen alkuperästä tai siitä kuka pennut tarhalle toi mitään. Pentue asui aluksi yhdessä tarhan takaosassa paddockissa, mutta myrskyn tuhottua asumuksen pennut ovat vapaina pihalla. Pentueesta 5 sisarusta etsii nyt loppuelämän kotia. Hile, Hiku, Hila, Hokus ja Hela.

Hela on pentueen tummin. Hela on Hokun ohella pentueen ujompia. Hela seuraa uteliaana rohkeita sisaruksiaan vieraiden seurassa, mutta pysyttelee itse hieman kauempana.

Hela on nyt kooltaan noin 47-50cm ja 12-14kg. Aikuisena hän tulee olemaan noin 55cm ja 25kg.

 

Hela etsii kotia, jossa on kokemusta hieman aran koiran kannustamisesta. Hela saattaisi kaivata kotona turvallista ja luotettavaa koirakaveria, johon tukeutua kotikoiran elämän polulla. Helalle sopisi koti maalla, jossa on tilaa olla ja puuhastella ilman kaupungin hälyä.

 

Päivitykset

29.5.2022

Hela asuu pihalla vapaana. Makoilee puun alla varjossa, suojassa kuumuutta. Viime reissulla oli huomattu klenkkaavan jalkaa ja edelleen ihan vähän näyttää varovan jalkaa, varaa kuitenkin painoa jne hyvin, kävelee ok. 

Hela on kiinnostunut nameista ja haluaisi niitä ottaa. Muut koirat tulevat reippaammin ja tunkevat niin Hela jää taka-alalle ja peruuttaa. Myöhemmin, kun saa tilaa, Hela tulee ottamaan nameja kädestä nätisti. On kovin kiinnostunut myös ihmisistä, mutta muiden koirien ottaessa tilaa, jää Hela näissäkin tilanteissa valitettavasti muiden koirien jalkoihin.

25.3.2022

Sisaruksista aroin ja varovaisin. Loukannut vasenta etujalkaa, jalassa viiltomainen haava, liekö joku koira repinyt vai onko raapaissut johonkin. Tulee tutkimaan ihmistä, mutta suora huomio jännittää. Kun ihminen on, kuin ei huomaisikaan, haistelee ja pyörii lähellä. Sisarustensa tavoin välttelee kaikkein päsmäreimpiä koiria ja varoo konflikteja. Hyötyisi pienemmästä koiraporukasta, nykyinen päälle 50 koiran vapaana pyörivä porukka on selvästi turhan ahdistava. Korkeus n. 55cm.

13.12.2021

Hela asustaa vapaana tarhan pihalla. Tulee toimeen muiden koirien kanssa. Tarkkailee vieraita uteliaana kauempaa, mutta ei tule lähelle.

18.10.2021

Hela asustaa Hikun ja muutaman muun aremman koiran kanssa samassa häkissä. Hela ei ihan tiedä miten suhtautua vieraisiin ja väistää kosketusta. Namit maistuvat lattialta, mutta kädestä Hela ei niitä uskalla syödä.

 

24.10.2021

Hela aloitti oman kodin etsimisen adoptio-ohjelmassa

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Hela saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hela on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Tammenkoski

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.