Kodin saanut koira: FLOWER SOUR (Haribo pennut) (Suomessa)

Syntymäaika: 09/2022
Sukupuoli: narttu
ei steriloitu
Sijainti: Suomessa (Helsinki)
Kokoarvio:

 

Flower Sour on saanut monta hyvää kotitarjousta, joten sen postilaatikko sulkeutuu!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
25.3.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Flower Sour on iloinen pentukoira joka tavattiin aktiivien toimesta tarhalla helmikuussa 2023. Flower Sour on onnekas ja pääsee Suomeen kotihoitoon aloittamaan kotikoiran taipaletta. Omaa kotiaan tarhalta käsin etsivät sisarukset Matador Mix, Tropifrutti ja Stardust Mix. Pentue sai nimekseen Haribo pentue.

Flower Sour vaikuttaa iloiselta pennulta, hieman tottumattomalta kylläkin. Flower Sourta kuvailtiin avoimeksi, sopuisaksi, ystävälliseksi ja lempeäksi neidiksi, joka hepuloi tarhan pihalla pentumaiseen tyyliin. Tyttö otti namit ihmisten kädestä, mutta ei ollut kuitenkaan mikään namihirmu.

Flower Sour väisteli porukassa muita koiria, eikä ollut päällimmäisenä päsmäröimässä ja vaikutti sopuisalta tyypiltä kaiken kaikkiaan. Aluksi Flower Sour arasteli ihmisten kosketusta. Kun neiti nostettiin syliin, se ei tärissyt tai vaikuttanut pelokkaalta, mutta toki hieman hämmentyneeltä. Alas päästyään se ei ollut pelästyneen oloinen vaan haki ihmistä leikkiin ja tuli takasin lähettyville. Lopulta Flower Sour oli jo hyvinkin reipas ja kiipeili ihmisiä vasten yrittäen varastaa heidän kansionsa.

Flower Sour saapui kotihoitoon 4.3.2023, ja se pääsee kotihoidossa opettelemaan tärkeitä kotikoiran taitoja. Täytyy silti muistaa, että Flower Sour on tottumaton, kaikki on sille uutta ja se tulee jatkossakin tarvitsemaan perheeltään paljon kärsivällisyyttä ja aikaa opetellessaan kotikoiran elämää sekä varmasti myös huumorintajua. Flower Sour sopisi todennäköisesti monenlaiseen perhe kokoonpanoon. Tulevan perheen tulee sitoutua kouluttamaan koiraa positiiviseen vahvistamiseen perustuen ja koiralähtöisesti.

Tällä hetkellä Flower Sour on noin 30 cm ja 5 kg, mutta kasvanee vielä jonkin verran. Flower Sour tulee kotihoitoon helsinkiin ja sitä pääsee tapaamaa sovitusti adoptiohaastattelujen jälkeen.

Päivitykset:

25.3.2023
Suloinen Flower Sour on tänään lähtenyt omaan kotiinsa! Onnea koko perheelle ja ihanaa taivalta yhdessä.

22.3.2023
Flower Sour on varattu ja uudet tuulet odottaa pikkuista ja koko perhettä <3

2.3.2023
Ihana Flower Sour aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Flower Sour saapui Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Flower Sour on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii Pauliina Mustonen

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: