Päivitetty 25.03.2023

Kotia etsivä koira: TROPIFRUTTI (Haribo pennut)


Syntymäaika: 09/2022
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
ei steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
24.3.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Tropifrutti tavattiin aktiivien toimesta tarhalla helmikuussa 2023. Tropifruttilla on kolme sisarta ja pentue sai nimekseen Haribo pentue. Pentueeseen kuuluvat Suomessa kotihoitoon tullut Flower Sour ja omaa kotiaan tarhalta käsin etsivät Matador Mix ja Stardust Mix. Haribo pennut ovat päätyneet tarhalle joulun aikaan. Koiria hylätään jatkuvasti, eikä Adina muistanut mistä pennut ovat tulleet.

Tropifrutti asuu muiden Haribo pentujen lailla pentuaitauksessa. Vierailijoiden saapuessa tarhalle, Tropifrutti ottaa heihin innoissaan kontaktia ja on mukana kaikessa mitä he touhuavat. Tyttö vaikuttaa iloiselta pennulta, mutta hieman tottumattomalta ihmisiin. Aluksi Tropifrutti väistää vieraiden ihmisten kosketusta, mutta lopulta tyttöä saa kuitenkin jo rapsutella. Tarjottua herkkua Tropifrutti maisteli oikein huolellisesti ja menikin nopeasti hakemaan sitä vierailijoilta lisää. Sylissä olleessaan tutkaili kiinnostuneena kulkurien aktiivia, mutta lopulta päätti, että nyt riittää, ei tässä ehdi kauempaa sylitellä. Haribo pennuista Tropifrutti haki eniten huomiota ihmisiltä, sekä nameja ja se saatiin helpoiten syliin. Kaikki pennut tulevat hyvin toimeen muiden koirien kanssa.

Tropifrutti on reippaan oloinen pentu, mutta tottumaton, kaikki on sille uutta ja se tulee jatkossa tarvitsemaan perheeltään paljon kärsivällisyyttä ja aikaa opetellessaan kotikoiran elämää sekä varmasti myös huumorintajua. Tropifrutti sopisi todennäköisesti monenlaiseen perhe kokoonpanoon. Tulevan perheen tulee sitoutua kouluttamaan koiraa positiiviseen vahvistamiseen perustuen ja koiralähtöisesti.

Koolta Tropifrutti oli tavattaessa helmikuussa 32cm ja 7-8kg.

Päivitykset:

24.3.2023
Tropifrutti aloitti oman kodin etsimisen, toivottavasti se löytyy pian.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Tropifrutti saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tropifrutti on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii Pauliina Mustonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.