Päivitetty 16.06.2022

Kotia etsivä koira: HIKU (Grey Family)


Syntymäaika: 11-12/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Associaton)
ei kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
29.5.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Vuoden 2021 alussa tarhan porteilta löytyi 10 pennun ryhmä, Grey Family. Me emme tiedä pentujen alkuperästä tai siitä kuka pennut tarhalle toi mitään. Pentue asui aluksi yhdessä tarhan takaosassa paddockissa, mutta myrskyn tuhottua asumuksen pennut ovat vapaina pihalla. Pentueesta 5 sisarusta etsii nyt loppuelämän kotia. Hile, Hiku, Hila, Hokus ja Hela.

Pihalla laumassa Hiku väistää muita ja välttää konflikteja. Hiku suhtautuu vieraisiin uteliaasti ja tulee lähelle tutustumaan. Hänellä on pentueen pisin häntä, jota kelpaa heilutella vieraiden tarjotessa herkkuja.

Hiku on nyt kooltaan noin 47-50cm ja 12-14kg. Aikuisena hän tulee olemaan noin 55cm ja 25kg.

 

Hiku etsii kotia, jossa on rutkasti aikaa, kärsivällisyyttä ja rakkautta.  Hiku saattaisi viihtyä hyvinkin maalla, jossa ulkoilemaan pääsee helposti luontoon ja on tilaa olla ja ihmetellä maailmaa.

 

Päivitykset

29.5.2022

Grey Familyn koko poppoosta Hiku on eniten aktiivien  mukana koko vierailun ajan. Hän seurailee meitä, kun kuljemme ympäri tarhaa. Hän tulee ihan häkkien vierelle asti ihmettelemään. 

Hiku tulee meidän luo, on namien perään ja tervehtii ihmistä. Ei pakene ihmistä lainkaan, vaikka ihminen lähestyykin. On aika kuumissaan (oli todella kuuma päivä). Hiku ei kuitenkaan aktiivisesti tule itse ihmisen luo, vaikka tarkkaan seuraakin. 

Hiku ottaa mielellään namia, ja niitä saadessaan tunkeutuisikin heti namitaskulle ottamaan herkkuja lisää. Vähän kuitenkin jättäytyy taakse, eikä ota nameja, jos muut koirat tulevat samaan aikaan myös nameja hakemaan. Kasvoissa ei näy enää jälkiä, mitä viime reissulla oli nähty.

 

11.3.2022

Saanut ilmeisesti osumaa kasvoihin, sillä huulessa ja silmäkulmassa on arpea ja rupea. Alkuun ei tule ihan vieraiden ihmisten iholle, mutta Adinasta selvästi tykkää ja hyppii vasten. Ei kuitenkaan mene kauaa, kun jo hyppii meitä vasten ja painautuu kiinni. Vikana päivänä on jo ihan parasta ystävää meidän kanssa. Toisia koiria väistelee ja välttää konflikteja. Todella tasapainoinen ja tyyni, käyttää taitavasti rauhoittavia signaaleja.  Korkeus n. 54cm.

14.12.2021

Hiku asuu vapaana tarhan pihalla ja tulee toimeen hyvin muiden koirien kanssa. Tulee hakemaan nameja, mutta muuten mieluummin tarkkailee vieraita hieman kauempaa.

18.10.2021

Hiku vaikuttaa tottumattomalta vieraiden huomioon. Kosketus selvästi jännittää, mutta rapsutus vie voiton ja Hiku jää lähelle ja jopa pyytää lisää silittelyä. Hiku rohkaistuu nopeasti ja hakee vierailta huomiota hyppimällä kevyesti vasten. Hiku tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa, mutta ei hae tukea muista, vaan luottaa itseensä.

24.10.2021

Hiku aloitti oman kodin etsimisen adoptio-ohjelmassa

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Hiku saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hiku on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Tammenkoski

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.