Kodin saanut koira: LEENA LONLY (nyk. Leena)

Syntymäaika: 7/2022
Sukupuoli: narttu
ei steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Iona Bodea, Cosoba)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
19.2.2023

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationinkoiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Ioana löysi Leenan Cosoban lähistöltä viime syksynä, ja toi hänet tarhalleen turvaan. Leena asustaa tarhalla yhdessä toisen koiran kanssa, ja yhteiselo sujuu pääosin mukavasti. Välillä kaveruksille tulee kuitenkin sanomista ja eripuraa ruoasta, ja vaikuttaakin siltä että ruoka on Leenalle resurssi eikä hän halua jakaa ruokaa toisen kanssa.

Aktiivien saapuessa tarhalle Leena ottaa uudet vieraat hyvin innoissaan vastaan, ja onkin oikea ilopilleri! Alun innostuksen hieman tasaannuttua myös herkut kelpaa Leenalle. Vieraiden ihmisten liikkuminen ja äänet ei Leenaa pelota, ja hän antaa aktiivien koskea ja käsitellä itseään melko nopeasti. Hieman myöhemmin Leena tarjoutuu myös maharapsutuksille ja nauttii ihmisen antamasta huomiosta. Leena antaa myös nostaa itseään, vaikka onkin siitä aluksi hieman hämmentynyt. Leenan ei kuulla haukkuvan tarhalle mennessä.

Leena soveltuu parhaiten ainoaksi tai toiseksi koiraksi aktiiviseen kotiin. Tulevassa kodissa tulee olla tahtoa kouluttaa, sekä tarjota riittävästi aktiviteettia nuoren energian purkamiseen. Energinen ja aktiivinen Leena viihtyisi varmasti parhaiten tilavammassa kodissa hyvien ulkoilumaastojen läheisyydessä, ja oma piha olisi myös hänen mieleen.

Tällä hetkellä Leena on kooltaan noin 45cm ja 15kg. Leena tulee kasvamaan vielä jonkin verran.


Päivitykset

27.5.2023

Leena matkusti Suomeen, ja aloittaa onnellisen kotikoiran elämän rakastavassa kodissa. Paljon onnea uuteen elämään Leena!

20.5.2023

Leena pääsee pian aloittamaan matkan Suomeen oman perheen luokse!

13.4.2023

Vain pari kuukautta adoptio-ohjelmassa olleena Leenalla kävi onnenpotku ja hänet varattiin omaan kotiin!

19.2.2023

Leena aloitti oman kodin etsinnän adoptio-ohjelmassa!


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Leena saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Leena on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Petra Leinikka (yhteydenotot sähköpostitse)

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: