Kodin saanut koira: HIKU (Grey Family)

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
15.1.2024

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain. 

Vuoden 2021 alussa tarhan porteilta löytyi kymmenen pennun ryhmä, Grey Family. Pentujen taustatarinasta ei ole tietoa. Pentue asui aluksi yhdessä tarhan takaosassa häkissä, mutta myrskyn tuhottua asumuksen pennut asuivat pitkään vapaina pihalla isossa koiraporukassa, kunnes nyttemmin ne ovat taas siirtyneet häkkiin asumaan. Pentueesta viidestä sisaruksesta kaksi (Hile ja Hila) on saanut oman kodin Suomesta ja kolme heistä etsii yhä omaa kotia: Hiku, Hokus ja Hela.

Hiku asuu tarhan takaosan häkeissä yhdessä sisarustensa Hokuksen ja Helan kanssa. Hikun tunnistaa paitsi porukan pisimmästä hännästä, myös siitä, että hän on ehdottomasti reippain ja avoimin kolmikosta, vaikka tarhan takaosassa ihmiskontaktit ovat aivan liian vähäisiä ja meidän normaaliksi ajattelemaa sosiaalista yhteiseloa ihmisten kanssa ei juurikaan ole, vaan häkit käydään vain siivoamassa ja koirat ruokkimassa ja juottamassa.

Kertookin paljon Hikusta että hän on pystynyt säilyttämään näissäkin olosuhteissa luonteensa sellaisena, että kun vieraat ihmiset menevät heidän häkkiinsä, on Hiku iloisena ja innoissaan heti vastassa ihmisiä ja nauttii huomiosta ja rapsutuksista ja tietenkin herkuista aivan kaksin tassuin. Erityisen kivaa on nousta seisomaan ihmistä vastan tassut tämän vatsaa vasten!

Koiraporukassa Hiku vaikuttaa reilulta ja konflikteja välttävältä ja se voisikin hyvin sopia koiralliseen perheeseen. Grey Familyn sisaruksilla on hyvin sopuisa meininki ja tyypit tulevat hyvin toimeen keskenään.

Hiku etsii sitoutunutta ja rakastavaa kotia, jossa hän saa opetella kotikoiran elämän taitoja omaan tahtiinsa ja häntä kannustetaan ja ohjataan positiivisen vahvistamisen keinoin. Hiku asuisi varmaan mieluiten poissa kaupungin hälinästä, rivi- tai omakotitalossa taajamassa tai haja-asutusalueella. Sopuisan luonteensa takia Hikun kodissa voisi olla eläinystäviä odottamassa.

Hiku ja Hokus lähetettiin röntgenkuviin, sillä yhdellä Grey Familyn sisaruksella havaittiin voimakkaita ortopedisiä ongelmia. Onnekseen sekä Hiku että Hokus ovat näiltä perinnöllisiltä haasteilta säästyneet. Röngenkuvista havaittiin, että molemilla koirilla on hyvin lievää löysyyttä toisessa lonkassa. Sisarukset ovatkin luustonsa suhteen varsin terveitä.

Hiku on kooltaan noin 50 cm ja 18 kg.

Päivitykset

27.4.2023

Hiku on matkustanut omaan kotiin. Onnea Hiku ja perhe!

15.1.2024

Voihan Hiku! Sulatit perheen sydämet ja sinut on varattu omaan kotiin <3

14.7.2023
Hiku tavattiin taas toukokuun aktiivimatkalla Cosoban tarhalla. Hiku otti vierailijat iloisesti vastaan, ja oli heti kärkkymässä herkkuja, joita se söikin innoissaan vierailijoiden käsistä. Joskaan ihan kaikki herkut eivät ole Hikun mieleen, vaan hän valikoi kaikista maistuvimmat namuset. Hiku hakeutuu myös sisaruksista eniten ihmisten luokse, ja tykkääkin jäädä rapsutettavaksi ihmiseen nojaten. Missä on ihanan Hikun oma koti?

3.5.2023
Hiku kävi röntgenkuvissa, joissa selvisi, että se on varsin terve poika!

5.3.2023
Saimme jälleen terveisiä Grey Familyn jäseniltä helmikuisen Kulkurien toimijoiden Romanian matkan jälkeen. Hiku asuu edelleen tarhan takaosan häkeissä sisarustensa Hokuksen ja Helan kanssa. Hiku ihastuttaa avoimella ja reippaalla käytöksellään ja voimme vain ihmetellä miten Hiku pystyykin säilyttämään ihmisrakkaan ja sosiaalisen luonteensa vaikka ihmiskontakteja tarhalla ei liiemmin ole. Hiku tulee suoraan tutustumaan häkkiin tulleita vieraitakin ihmisiä ja nauttii suunnattomasti huomiosta, rapsutuksista ja herkuista tottakai. Hiku olisi ihan valmis omaan kotiin!

Lisätty uusia kuvia ja videoita.

6.9.2022
Hiku asuu takarivin häkissä yhdessä Hokuksen ja Helan kanssa. Hiku on avoin ja tosi ilahtunut vieraista. Tulee lähelle, saa rapsuttaa, hakee hellyyttä ihmiseltä. Ihmisen huomio vaikuttaa olevan tärkeämpää kuin herkut.

29.5.2022
Grey Familyn koko poppoosta Hiku on eniten aktiivien  mukana koko vierailun ajan. Hän seurailee meitä, kun kuljemme ympäri tarhaa. Hän tulee ihan häkkien vierelle asti ihmettelemään. Hiku tulee meidän luo, on namien perään ja tervehtii ihmistä. Ei pakene ihmistä lainkaan, vaikka ihminen lähestyykin. On aika kuumissaan (oli todella kuuma päivä). Hiku ei kuitenkaan aktiivisesti tule itse ihmisen luo, vaikka tarkkaan seuraakin. 

Hiku ottaa mielellään namia, ja niitä saadessaan tunkeutuisikin heti namitaskulle ottamaan herkkuja lisää. Vähän kuitenkin jättäytyy taakse, eikä ota nameja, jos muut koirat tulevat samaan aikaan myös nameja hakemaan. Kasvoissa ei näy enää jälkiä, mitä viime reissulla oli nähty.

11.3.2022
Saanut ilmeisesti osumaa kasvoihin, sillä huulessa ja silmäkulmassa on arpea ja rupea. Alkuun ei tule ihan vieraiden ihmisten iholle, mutta Adinasta selvästi tykkää ja hyppii vasten. Ei kuitenkaan mene kauaa, kun jo hyppii meitä vasten ja painautuu kiinni. Vikana päivänä on jo ihan parasta ystävää meidän kanssa. Toisia koiria väistelee ja välttää konflikteja. Todella tasapainoinen ja tyyni, käyttää taitavasti rauhoittavia signaaleja.  Korkeus n. 54cm.

14.12.2021
Hiku asuu vapaana tarhan pihalla ja tulee toimeen hyvin muiden koirien kanssa. Tulee hakemaan nameja, mutta muuten mieluummin tarkkailee vieraita hieman kauempaa.

18.10.2021
Hiku vaikuttaa tottumattomalta vieraiden huomioon. Kosketus selvästi jännittää, mutta rapsutus vie voiton ja Hiku jää lähelle ja jopa pyytää lisää silittelyä. Hiku rohkaistuu nopeasti ja hakee vierailta huomiota hyppimällä kevyesti vasten. Hiku tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa, mutta ei hae tukea muista, vaan luottaa itseensä.

24.10.2021
Hiku aloitti oman kodin etsimisen adoptio-ohjelmassa


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Hiku saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hiku on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Katri Hietanoro