Kodin saanut koira: TUUA

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
25.5.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain. 

Nyt arviolta noin 3-vuotias Tuua päätyi Cosoban tarhalle, kun sen entinen omistaja ei pystynyt enää huolehtimaan tytöstä. Tuua on siis aiemmin elänyt omistettuna koirana, ja sen hyvin ihmisystävällisestä ja avoimesta tytöstä huomaakin.

Tuua jakaa tapaamishetkellä häkkinsä kaverinsa Tinton, Gustafin ja Juhanin kanssa ja tulee erinomaisesti ja hyvin sopuisasti juttuun muiden koirien kanssa. Etenkin Tinton kanssa vaikuttavat olevan todella hyvät kaverukset, jotka myös tukeutuvat toisiinsa eri tilanteissa. Tuua varmasti arvostaisi joko kotoa löytyvää leikkisää koirakaveria, tai muuten lähipiiristä löytyviä hyviä lajitovereita. Tuua kommunikoi toisten koirien kanssa selkeäeleisesti, esimerkiksi Tintolle se nostaa kohteliaasti vähän huulta kertoessaan, että haluaa pitää superherkun itsellään.

Tavattaessa Tuua ottaa sille täysin vieraat ihmiset vastaan uteliaasti, ensin hiukan tilaa antaen. Kun se tajuaa, että tulijoilla on mukanaan nameja, saa se todelliset ilohepulit, eikä tästä enää olekaan paluuta. Kun Tuua tajuaa, että ihmisiltä myös saa ihania rapsutuksia, ei ilolla enää ole rajaa, vaan Tuua painautuu vieraan syliin yhdessä Tinton kanssa ja nautiskelee huomiosta ja silityksistä. Tuua ei arastele kosketusta tai esimerkiksi kameraa lainkaan.

Tuua vaikuttaa aktiiviselta, energiseltä ja iloiselta keskikokoiselta koiralta, joka kotiuduttuaan varmasti tulee tarvitsemaan runsaasti liikuntaa ja aivotyöskentelyä. Tuua voisi sopia hyvin myös johonkin mukavaan yhteiseen harrastukseen. Menoa ja meinikiä Tuuan kanssa tuskin tulee elämästä puuttumaan!

 

Päivitykset

25.5.2024
Tuua on matkustanut Suomeen ja tavannut oman perheensä. Onnea Tuua!

1.3.2024

Maaliskuun ensimmäinen päivä toi ihania uutisia Tuualle – hänet on varattu ikiomaan loppuelämän kotiin! Onnea Tuua ja Tuuan perhe! <3

26.12.2023

Tuua lähettää terveisiä Romaniasta. Tuua asustaa häkissään kolmen muun koiran kanssa, joista yhtä kuvaillaan arvaamattomaksi, mistä syystä aktiivimme eivät pääse häkkiin tapaamaan Tuuaa. Tuuaa kuitenkin tervehditään häkin läpi, mikä onkin helppoa, sillä Tuua parkkeeraa häkin seinustalle valmiina ottamaan vastaan vieraan tarjoamat rapsutukset. Peppurapsut ovatkin Tuuasta parasta bestiä, katso vaikka videolta!

Tuua on ihana ja valloittava tyyppi! Tuua hakee innokkaasti huomiota vieraalta ja suorastaan vaatii rapsutuksia häkin seinustan läpi. Tuua nousee häkin verkkoseinää vasten ja tuijottaa vierasta intensiivisesti ja toivoo, että sitä huomioitaisiin. Tuua on vieraista innosta soikeana ja tulisi varmasti syliin jos vaan pystyisi. Tuua tulee hyvin toimeen häkkiporukkansa kanssa. Se ei lähde mukaan toisten koirien haukkumiseen eikä välitä siitä, että vieraisiin epäluuloisiesti suhtautuva häkkikaveri rähisee vieraille. Kunhan Tuua saa ihmisen huomiota, kaikki muu maailmassa on siinä hetkessä aivan turhaa. 

Tuua voisi sopia monenlaiseen ympäristöön ja jopa ensikoiraksi tai lapsiperheeseenkin sen tasapainoisuuden takia.

6.6.2023
Tuua tassuttelee mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tuua saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tuua on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.