Päivitetty 06.06.2023

Kotia etsivä koira: TUUA


Syntymäaika: 2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
6.6.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain. 

Nyt arviolta noin 3-vuotias Tuua päätyi Cosoban tarhalle, kun sen entinen omistaja ei pystynyt enää huolehtimaan tytöstä. Tuua on siis aiemmin elänyt omistettuna koirana, ja sen hyvin ihmisystävällisestä ja avoimesta tytöstä huomaakin.

Tuua jakaa tapaamishetkellä häkkinsä kaverinsa Tinton, Gustafin ja Juhanin kanssa ja tulee erinomaisesti ja hyvin sopuisasti juttuun muiden koirien kanssa. Etenkin Tinton kanssa vaikuttavat olevan todella hyvät kaverukset, jotka myös tukeutuvat toisiinsa eri tilanteissa. Tuua varmasti arvostaisi joko kotoa löytyvää leikkisää koirakaveria, tai muuten lähipiiristä löytyviä hyviä lajitovereita. Tuua kommunikoi toisten koirien kanssa selkeäeleisesti, esimerkiksi Tintolle se nostaa kohteliaasti vähän huulta kertoessaan, että haluaa pitää superherkun itsellään.

Tavattaessa Tuua ottaa sille täysin vieraat ihmiset vastaan uteliaasti, ensin hiukan tilaa antaen. Kun se tajuaa, että tulijoilla on mukanaan nameja, saa se todelliset ilohepulit, eikä tästä enää olekaan paluuta. Kun Tuua tajuaa, että ihmisiltä myös saa ihania rapsutuksia, ei ilolla enää ole rajaa, vaan Tuua painautuu vieraan syliin yhdessä Tinton kanssa ja nautiskelee huomiosta ja silityksistä. Tuua ei arastele kosketusta tai esimerkiksi kameraa lainkaan.

Tuua vaikuttaa aktiiviselta, energiseltä ja iloiselta keskikokoiselta koiralta, joka kotiuduttuaan varmasti tulee tarvitsemaan runsaasti liikuntaa ja aivotyöskentelyä. Tuua voisi sopia hyvin myös johonkin mukavaan yhteiseen harrastukseen. Menoa ja meinikiä Tuuan kanssa tuskin tulee elämästä puuttumaan!

Kooltaan Tuua on noin 52 cm korkea ja painaa noin 20 kg.

Päivitykset

6.6.2023
Tuua tassuttelee mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tuua saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tuua on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Tuuan yhteyshenkilönä toimii Milla Kukkonen.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.