Kodin saanut koira: TINTO (nyk. Oula)

Syntymäaika: 12/2021
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
Kokoarvio:cm/kg

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
27.4.2024

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain. 

Noin 1,5-vuotias Tinto on yksi Cosoban tarhalle pikkupentuina hylätyistä pennuista. Monien muiden pentujen päästessä adoptio-ohjelmaan ja löytäessä omat kotinsa, Tinto on kuitenkin jäänyt näiden varjoon ja hukkunut massaan. Nyt Tintokin kuitenkin vihdoin sai mahdollisuuden, kun se valikoitui tarhalla mukaan adoptio-ohjelmaan.

Yhdistyksen aktiivien tavatessa Tinto Cosoban tarhalla helmikuussa, Tinto asusti samassa häkissä Tuuan, Gustafin ja Juhanin kanssa. Tinto vaikutti tulevan hyvin sopuisasti juttuun häkkikavereidensa kanssa, ja etenkin Tuua oli Tintolle selvästi tärkeä ystävä. Kaksikko otti toisistaan paljon tukea ja siellä missä Tuua, siellä myös Tinto – ja toisin päin.

Adina kuitenkin kertoo, että Gustafin lähdettyä porukasta Suomeen kotihoitoon huhtikuussa, Tinto onnistui karkaamaan häkistä tarhan pihamaalle, ja oli niin kovin innoissaan isommassa koiralaumassa vapaana olosta, että sai jäädä porukkaan. Nykyään Tinto siis elää vapaana tarhan pihalla ja on tarhan työntekijöiden mukaan sielläkin iloinen, sosiaalinen ja ystävällinen tyyppi.

Tinto voisi arvostaa koirakaveria tulevassa kodissaan, mutta menisi varmasti myös ainoana koirana, jos lähipiirissä on sille sopivia lajitovereita, joiden kanssa viettää aikaa. Muuten Tinto vaikuttaa energiseltä, innokkaalta ja sosiaaliselta tyypiltä, joka varmasti olisi innoissaan mukana monessa menossa tulevan perheensä kanssa.

Kooltaan Tinto on noin 52 cm korkea ja painaa noin 20 kg.

Päivitykset

27.4.2024

Tinto matkusti omaan perheen luo Suomeen <3

14.2.2024

Tinto sai parhaita uutisia, sitä odottaa nyt oma koti Suomessa!

26.12.2023

Tinto on muuttanut asustamaan vapaana pihalle koiralauman joukkoon. Tinto tuntuu kestävän erinomaisen hyvin suuressa laumassa elämisen sekä stressaantuneen ja paikoin jännitteisen ilmapiirin. Tinto on todella sosiaalinen ja reipas tyyppi, joka luovii suuressa laumassa ilman mitään ongelmaa. Tinto antaa vieraankin ihmisen rapsutella, koskea ja käsitellä. Tinto on kerrassaan valloittava ja energinen nuorukainen! Tinto hyppii rapsutusten toivossa vierasta päin ja nauttii, kun ihminen  rapsuttaa Tinton kertaalleen päästä varpaisiin, kunnes Tinto lähtee tyytyväisenä etsimään uusia seikkailuja pihamaalta.

Tinto on aktiivinen nuorukainen, joka varmasti nauttisi kaikenlaisesta puuhailusta omassa kodissaan. Tinto on tasapainoisen ja mutkattoman oloinen tyyppi, joka keksii kyllä tekemistä, jos ihminen ei sitä tarjoa. Kun Tinton mielestä aktiivien namitarjoulu on liian hidasta, Tinto alkaa omatoimisesti nakertaa namitaskun pohjaa ja yrittää päästä sieltä käsiksi herkkuihin. Tinto ei vaikuta olevan tarkka resursseista, sillä tällaisessa tilanteessa vieras ihminen työntää Tintoa pois namitaskulta eikä Tinto ole millänsäkään vaan tunkee sinnikkäästi uudelleen päänsä namitaskuun. Tinton oma ihminen olisikin huumorintajuinen ja kärsivällinen tyyppi, joka olisi kiinnostunut temppujen harjoittelusta Tinton kanssa, sillä tämä tyyppi voi aiheuttaa hieman harmaita hiuksia, mikäli se ei saa riittävästi tekemistä.

6.6.2023
Tinto aloittaa oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmaan.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tinto saapuu Suomeen kastoituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tinto on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Tinton yhteyshenkilönä toimii Anni Paso.

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: