Kotia etsivä koira: EDLA

Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa ( One Rescue Association)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
2.12.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Edlan tuotiin tarhalle huhtikuun alussa pussissa 2 muun koiran kanssa, koska nämä olivat tappaneet kanoja. Nämä kaksi muuta koiraa ovat joko Edlan joko ystäviä tai pentuja. Edlan aiemmista vaiheista emme siis tiedä enempää tai siitä millaisissa oloissa hän on elämänsä ensimmäiset vuodet elänyt. Edla on rauhallisen oloinen ja tykkää nukkua häkin sisällä. Iltaisin Edlalla on tapana alkaa leikkimään yhden mukanaan tulleen koiran kanssa. Edla ei anna vieraiden ihmisten koskea, väistää siis kosketusta. Edla syö nameja maasta, mutta ei kädestä ja antaa tilaa, kun kaikki muut koirat tulee paikalle. Edla kavahtaa kättä, mutta ei lähde pois. Kuvata Edla kuitenkin antaa hienosti eli kameraa tämä neiti ei jännitä.

Edlalla olisi varmasti vielä paljon hyviä vuosia edessä ja kovasti toivoisimme hänen voivan viettää ne rakastettuna perheenjäsenenä kodissa, jossa hän saisi ansaitsemaan huolenpitoa ja turvaa. Koska Edla jännittää vieraita ihmisiä tarhalla, on kodin hyvä varautua, että myös kotiutuminen ja tottuminen omiin ihmisiin saattaa viedä aikaa. Tulevalta kodilta toivotaankin kärsivällisyyttä sekä ymmärrystä koiralähtöisistä koulutusmenetelmistä sekä positiivisesta vahvistamisesta. Edla voisi sopia hyvin rauhalliseen aikuiskotiin toisen koiran kaveriksi, mutta koirakokeneessa kodissa saattaisi mennä myös myös ainoana koirana.

Edla on kooltaan n. 35-40 cm ja 7 kg.

 

Päivitykset

2.12.2023

Edla tavattiin lokakuun tarhavierailulla. Edla asustaa edelleen etupihalla isossa koiralaumassa. Edla syö pienen tutustumisen jälkeen mielellään vierailta nameja kädestä. Muiden koirien innokas läsnäolo selvästi saa Edlan mieluummin vetäytymään taka-alalle tarkkailemaan, mutta hieman rauhallisemman hetken tultua Edla lähestyy kyllä mielellään nameja tarjoavaa ihmistä. Edla ottaa vahvasti katsekontaktia ihmiseen ja antaa silittää pään alueelta kun saa riittävästi tilaa muilta koirilta. Edla ei selvästikään arvosta isoa koiralaumaa ja sählääviä nuoria koiria ympärillä. Tämä rouva nauttisi varmasti yhden rauhallisen koiran kanssa asustamisesta kotona. Edla saattaisi mennä myös ainoana koirana vaikka onkin hieman hitaasti lämpenevä tyyppi.

6.7.2023

Kaunis Edla pääsi aloittamaan oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.
___________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Edla saapuu Romaniasta Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Edlaon mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Edlan kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Edlan yhteyshenkilönä toimii Laura Arala.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: