Päivitetty 02.09.2022

Kotia etsivä koira: GUSTAF


Syntymäaika: n. 2011-2012
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

2.9.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Gustafilla sekä neljällä muulla koiralla oli aikaisemmin oma koti ja omistaja, mutta valitettavasti niiden omistaja menehtyi huhtikuussa. Omistajan tytär asuu Yhdysvalloissa ja pyysi apua Adinalta ja kuljetti tarhalle kahdeksan koiraa, joiden ylläpidosta tytär maksaa Adinalle pikkusumman. Adina kuitenkin arvioi, että tytär ei tule jatkamaan ylläpidon avustusta enää pitkään.

Gustaf asuu kahden seniori nartun kanssa samassa häkissä. Kaikki häkin kolme koiraa ovat aikaisemmin olleet samalla omistajalla ja myös häkin kaksi muuta koiraa lisätään Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Häkkikokoonpano ei ikävä kyllä ole koirille sopiva, sillä Gustaf käyttäytyy narttuja kohtaan hyvin dominoivasti ja nartut pelkäävät sitä. Tämä ei tietenkään tarkoita, että Gustaf olisi pahantahtoinen, vaan todennäköisesti se on stressaantunut isosta elämänmuutoksesta ja kokee siksi korostunutta tarvetta puolustaa resursseja, mm. ruokaa muilta koirilta. Tämä on varmasti kuormittavaa myös Gustafille ja se saattaisikin siksi sopia parhaiten ainoaksi koiraksi, jolloin resurssien puolustamisen mahdollisuus saataisiin ainakin minimoitua. Toki tulee ottaa myös huomioon, että Gustafin käytös saattaa johtua esimerkiksi hoitamattomasta ja huomaamattomasta terveysongelmasta – Gustaf kannattaisikin käyttää laajassa terveystarkastuksessa uuteen kotiin päästyään, jotta saadaan suljettua pois mahdolliset terveysmurheet ja kivut.

Gustaf on hyvin innokas ja ihmisrakas pappakoira, joka on kovasti herkkujen perään. Gustafia kuvaillaan sanoilla ilopilleri, energinen, kiinnostunut ihmisistä sekä hassu hömelö. Ihmisten kanssa Gustaf on todella kiltin ja herttaisen oloinen herra, joka rakastaa rapsutuksia ja huomiota. Gustaf kuitenkin pitää myös ihmistä resurssina, jota puolustaa muilta koirilta.

Kokoa Gustafilla on noin 28kg ja korkeutta arviolta 50cm. Gustaf on hyvin pörröinen ja karvainen, paksu turkki on tällä hetkellä huonossa kunnossa ja takkuuntunut. Ikää Gustafilla on arviolta 10-11 vuotta.

Gustaf voisi sopia monenkinlaiseen ympäristöön, kunhan arki olisi rauhallista ja ennakoitavaa, ja Gustaf saisi olla perheensä ainoa silmäterä. Tulevan kodin tulee olla myös sitoutunut positiivisiin ja koiralähtöisiin kasvatusmenetelmiin.

 

Päivitykset

2.9.2022

Komea Gustaf aloittaa oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

 


 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Gustaf saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Gustaf on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Gustafin yhteyshenkilönä toimii: Sanja Martikainen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.