Päivitetty 23.11.2023

Enkelikoira: GUSTAF


Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Kirkkonummi)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

6.9.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

 

TARHALLA

Gustafilla sekä neljällä muulla koiralla oli aikaisemmin oma koti ja omistaja, mutta valitettavasti niiden omistaja menehtyi huhtikuussa. Omistajan tytär asuu Yhdysvalloissa ja pyysi apua Adinalta ja kuljetti tarhalle kahdeksan koiraa, joiden ylläpidosta tytär maksaa Adinalle pikkusumman. Adina kuitenkin arvioi, että tytär ei tule jatkamaan ylläpidon avustusta enää pitkään.

Gustaf on hyvin innokas ja ihmisrakas pappakoira, joka on kovasti herkkujen perään. Gustafia kuvaillaan sanoilla ilopilleri, energinen, kiinnostunut ihmisistä sekä hassu hömelö. Ihmisten kanssa Gustaf on todella kiltin ja herttaisen oloinen herra, joka rakastaa rapsutuksia ja huomiota.

 

KOTIHOIDOSSA

Gustaf, mikä ihana karvainen pallero! Gustaf on saapunut Suomeen kotihoitoon 29.4.2023  ja onkin ottanut kotikoiran elämän täysillä haltuun. Luovutustilanteessa Gustaf heittäytyikin kaikkien vieraiden syliin rapsutettavaksi.

Seniorikoirasta on kuoriutunut jo lyhyessä ajassa hieno kotikoira ja se onkin ottanut uuden elämänsä alkajaisiksi kunnon ilospurtit uudessa hoitopaikassaan. Gustaf arvostaa siistejä sisätiloja ja se vaikuttaakin olevan sisäsiisti. Yllättäen Gustaf osaa istua käsimerkistä, liekö tällä papparaisella ollut kunnon temppukoulu takanaan ennen tarhalle päätymistä.

Tämä hieno herraskoira on asettunut kotikoiraksi hienosti ja nauttiikin kovasti pehmeistä pedeistä ja rauhallisesta elämästä. Gustaf antaa laittaa pannan ja valjaat ja ulkoilee nätisti triplavarmistuksensa kanssa hihnassa. Vieraille koirille Gustaf saattaa lenkillä haukahdella, mutta ohituksia on harjoiteltu kotihoitopaikassa herkkujen ja tilan ottamisen avulla pikkuhiljaa sujuvammaksi.

Pitkä matka on kuitenkin vaatinut veronsa, ja Gustaf on vielä kovin väsynyt suuresta muutoksesta. Parhaiten tähän auttaakin aika ja pitkät päiväunet. Gustafilla on vielä kovasti stressiä, mutta mikään ei voita oman kotihoitajan syliä ja rapsuttavia käsiä. Gustafia saisi silittää mielellään koko ajan.

Gustaf kävi matkavalmisteluissa läpi kattavat terveystutkimukset ja se onkin vielä varsin hyväkuntoinen. Vanhalle koiralle tavallisesti Gustafilla kuitenkin epäiltiin nivelrikkoa oikeassa takajalassa. Suomessa Gustaf on käynyt eläinlääkärin tutkimuksissa pariin otteeseen ja eläinlääkärin mukaan Gustafilla ei olisi nivelrikkoa. Sen sijaan Gustafin selässä havaittiin spondyloosimuutoksia. Spondyloosi on aiheuttanut Gustafille kipuja, mutta kipulääkityksen aloittamisen jälkeen kivut ovat helpottaneet. Tulevan kodin tulee sitoutua säännölliseen spondyloosin ja kipujen seurantaan eläinlääkärissä.

Gustafilla havaittiin molemmissa silmissä myös sarveiskalvon dystrofiaa, eli aineenvaihduntahäriötä. Tästä ei kuitenkaan pitäisi olla Gustafille haittaa, mutta silmiä olisi hyvä käydä tarkastuttamassa eläinlääkärillä pari kertaa vuodessa.

Gustaf etsii omaa perhettä, jossa ollaan sitoutuneita vanhan koiran adoptioon. Luvassa on paljon hellyyttä, rakkautta ja silityksiä sekä toisaalta terveyden hoitoa ja Gustafin elämänlaadun tarkkailemista. Gustaf on kuitenkin vielä pirteä pappa-koira, joka on ansainnut elää viimeiset vuotensa oman perheensä kanssa.

Gustafille sopisi rauhallinen asuinympäristö ja koti, jossa arki olisi rauhallista ja ennakoitavaa. Gustaf sopisi parhaiten ainoaksi koiraksi, sillä kotihoidossa hänen on ollut vaikeaa hyväksyä muita koiria sisätiloissa. Asumismuodoksi Gustafille etsitään omakoti- tai rivitaloa, sillä hän on vaikuttanut stressaantuvan kerrostalon äänistä.

Kokoa Gustafilla on noin 20kg ja korkeutta arviolta 50cm. Ikää Gustafilla on arviolta 10-11 vuotta.

 

Päivitykset

23.11.2023

Pappakoira Gustaf sai lottovoiton päästessään Suomeen kotihoitoon huhtikuussa 2023. Sitä ennen Gustafilla oli takanaan vuosia tarhakoiran elämää sen omistajan menehdyttyä. Gustafilla oli ikää arviolta reilut kymmenen vuotta, mutta halusimme antaa surusilmäiselle vanhukselle vielä mahdollisuuden hyvään elämään.

Suomessa Gustafia tutkittiin kattavasti eläinlääkärissä ja löydöksinä esiin tulikin selän spondyloosi, silmävaivaa ja lonkatkaan eivät aivan priimaa olleet. Ihanien kotihoitajiensa, Heidin ja Petriinan sekä Miran ansiosta Gustaf sai kuitenkin viettää parasta mahdollista koiran elämää kevään, kesän ja syksyn ajan. Gustafilla oli käytössään jatkuvat kipulääkkeet ja lisäksi häntä käytettiin kuukausittain Librela-pistoksilla. Sopivia kotikyselyitä Gustafista ei tullut, mutta sitä Gustaf itse ei onneksi tiennyt. Hän nautti kotikoiran elämästä ja kotihoitajien hyvästä huolenpidosta täysillä, vaikkakin mennyt elämä ja varmasti osittain myös kipuoireilu tekivät Gustafista ajoittain kärttyisän ja reaktiivisen.

Loppuvuodesta 2023 kivut alkoivat esiintyä useammin ja meillä oli edessä se vaikein päätös. Päästää irti ja antaa Gustafin nukkua pois. Gustaf lähti sateenkaarisillalle 22.11.2023 eläinlääkärissä rakkaan kotihoitajansa sylissä rauhallisesti.

Haluamme kiittää Gustafin kotihoitajia ja kaikkia hänen elämäänsä vaikuttaneita ihmisiä sekä PetHelsinkiä viimeisen tassun tarjoamisesta Gustafille tuhkauksen ja uurnan myötä. Gustaf saa tuhkana viimeisen leposijansa ihmisen luota joka rakasti häntä. Kepeitä askeleita sinne jonnekin Gustaf. <3

 

RIP rakas Gustaf ❤️ Kahden meillä vietetyn kuukauden aikana Gusse jätti ikuisen tassunjäljen sydämeen. Hän valloitti ja haastoi, opetti ja palkitsi totaalisella luottamuksella. Gusse sai kokea oman kodin ja oman ihmisen turvan. Joskus suurinta rakkautta on päästää irti, kun kivut pahenevat. Gustaf sai nukkua ikiuneen pää mamman sylissä, täysin rauhallisena ja masu täynnä lempilihapullia ❤️ Ikävä on suuri 🥺

– Petriina, Gustafin viimeiseksi jäänyt kotihoitaja

 

Sinä saavuit kevään lämmössä

Ihmeissään

Kieli vieras, kaikki uutta

Mutta totesit pian

Kyllä sitä voi tassua heiluttaa, rapsutuksia kerjätä

Elämän myllerryksessä

Kotihoitajallesi tulikin yllättäen muutos

Kotihoitopaikkaa jouduit vaihtamaan

Rentouduit, sain olla elämässäsi mukana

Tutustutit minut ja uuden kotihoitajasi toisiimme,

tärkeä tehtävä Sinulle oli annettu

Vaikea oli irti päästää

Mutta se oli rakkautta Sinua kohtaan

Nyt kivut Sinulta poissa

Ja meillä ihanat muistot

– Heidi, Gustafin ensimmäinen kotihoitaja

 

1.10.2023

Gustaf siirtyi tänään uuteen kotihoitopaikkaan Kirkkonummelle. Tämä hellyydenkipeä pappa odottelee edelleen yhteydenottoja kotiehdokkailta!

13.9.2023

Gustaf siirtyi uuteen kotihoitopaikkaan Hämeenlinnaan, jossa sillä on seuranaan myös koirakaveri. Jäämme seuraamaan miten Gustaf kotiutuu uuteen hoitopaikkaansa ja jaamme hänen kuulumisiaan.

20.7.2023

Gustafille kuuluu kotihoitoon hyvää, mutta se toivoisi kovasti omaa loppuelämän kotia. Missä olisi tämän hellyttävän pappakoiran oma koti?

Uusia kuvia ja videoita lisätty.

8.6.2023

Gustaf on ollut kotihoidossa reilun kuukauden ja alkanut sopeutua hyvin kotikoiran elämään. Gustaf rakastaa kotihoitajan rapsutuksia ja huomiota, eikä saisi niistä tarpeekseen. Ulkoilu on erityisen paljon Gustafin mieleen ja se osaa kävellä hienosti hihnassa, joskin muiden koirien kohtaamista ja ohittamista vielä harjoitellaan, vaikka sekin on alkanut herkkujen avulla sujua hyvin. 🙂

Gustafilla huomattiin jo Romaniassa olevan joitakin ortopedisiä vaivoja, joita on nyt Suomessa käyty selvittämässä pariin kertaan eläinlääkärin vastaanotolla. Lääkäri oli sitä mieltä, ettei Gustafilla olisikaan nivelrikkoa, vaan ortopediset vaivat paikallistuisivat selkään. Gustafin selkä röntgenkuvattiin, ja selästä löytyikin spondyloosimuutoksia. Spondyloosi on aiheuttanut Gustafille kipua ja sillä aloitettiinkin jatkuva kipulääkitys, jonka myötä kivut ovat helpottaneet ja Gustaf on alkanut nauttia elämästä vielä enemmän.

Hellyttävä Gustaf odottaa yhteydenottoja kotiehdokkailta!

Uusi video lisätty.

3.5.2023

Gustaf saapui kotihoitoon Suomeen. Gustaf odottelee oman rapsuttelijan hakemuksia Vantaalla.

12.4.2023

Gustaf-pappa sai tarhalle iloisia uutisia – hän saa tilaisuuden jatkaa kodin etsintää Suomesta käsin kotihoidossa! Gustaf saapuu Suomeen seuraavassa kuljetuksessa 29.4. ja ottaa vastaan kotitarjouksia <3

19.12.2022

Gustafin asuttaman häkin kokoonpanoa muutettiin syksyllä, Gustaf jakaa siis nykyään häkin Mantan ja Elviinan kanssa. Tämä on tehnyt kaikille koirille hyvää ja kolmikko tuleekin nykyään hyvin toimeen keskenään ja ne hääräävät yhdessä iloisena. 🙂

2.9.2022

Komea Gustaf aloittaa oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

 


 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Gustaf saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Gustaf on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Gustafin yhteyshenkilönä toimii: Sanja Martikainen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.