Enkelikoira: BRANKO (nyk. Pablo)

Syntymäaika: Noin 2/2017
Sukupuoli: Uros
Ei kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
5.10.2017

Onevet on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut Onevetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Toinen klinikan perustajista, Dr. Adina, on erityisen kunnostautunut kodittomien koirien auttajana ja OneVetin hoitolan tiloissa asuukin toistasataa koiraa. Koiria ja pentuja hylätään päivittäin. Onevetin rakennuksen eteen tuotiin yhtenä päivänä kori, jossa oli 5 pentua. Kuten niin usein käy, pennut sairastuivat parvoon joka johti siihen, että kolme pennuista menehtyivät. Kaksi selvisi ja nämä astuvat nyt Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Nämä kaksi ovat Bianka ja Branko.

Tapasin itse Biankan ja Brankon heinäkuussa ja vaikka emme silloin pystyneet vielä laittamaan kaksikon kotia hakeviksi pennuiksi, ne jäivät mieleen iloisuutensa ja suloisuutensa takia. Molemmat vaikuttivat niin mutkattomilta ja kivoilta pennuilta. Oli ihana saada syyskuun reissulaisilta tiedon, että nämä olivat selvinneet hengissä ja olivat nyt valmiita etsimään omaa kotia.

Branko haukkui jonkun verran huomiota, ennen kuin aktiivimme pääsivät häkkiin. Branko on siskonsa Biankan tavoin ihmisrakas ja iloinen pentu, joka on melko energinen. Kun Branko nostettiin syliin, se jäätyi hetkellisesti, tilanne oli sille vieras ja jännittävä. Branko kuitenkin palautuu järkytyksestä nopeasti ja vipeltää iloisesti menemään ympäri häkkiä ja vieraiden jalkoja. Brankon kanssa voisi varmaan keksiä kaikkea kivaa harrastusta, sen verran energinen ja vikkeläliikkeinen poika on kyseessä.

Branko on tällä hetkellä 8 kuukauden ikäinen ja kooltaan noin 30cm. Se tulee jäämään pienikokoiseksi.

Päivitykset

30.5.2023
Saimme surullisia uutisia Pablon perheeltä. Pablon sairastama epilepsi äityi niin pahaksi, ettei lääkityksestä enää ollut tarpeeksi apua. Pablo sai nukahtaa ikiuneen rakkaidensa ympäröimänä.

“Isä, Äiti ja Veli rakastaa sua.”

25.11.2017
Branko lensi Suomeen ja omaan kotiinsa.

12.11.2017
Brankolle kantautuu ihania uutisia näin Isänpäivänä. Sitä odottaa pian muutto omaan kotiin <3


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Branko saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Branko on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Branko tulee Suomeen kastroitmattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Brankon yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: