Kodin saanut koira: KASSU (ent. Casimir, Cow-Team), Suomessa

Syntymäaika: n. 6/2016
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Suomessa (Nurmijärvi)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

18.3.2023
Ihana Casimir, tuttavallisemmin Kassu, saapui Suomeen jo vuonna 2017. Kassu ehti asustella omassa kodissaan viisi ja puoli vuotta, kunnes perhe joutui luopumaan Kassusta siitä riippumattomista syistä. Kassu asusteli yli neljän ja puolen vuoden ajan perheessä toisen koiran kanssa ja perheeseen kuului muuten kaksi aikuista ihmistä. Kassu asui perheineen eri asuinmuodoissa. Kassu on tällä hetkellä kotihoidossa paikassa, jossa siitä huolta pitävät kotihoitaja ja kotihoitajan kaksi suurinpiirtein Kassun kokoista koiraa. Arkeen kuuluu myös tiiviisti kotihoitajan muualla asuva kumppani.

Kassun aiempi omistaja kuvailee Kassua aktiiviseksi koiraksi, joka on vähän yli-innokas toisten koirien suhteen. Sisällä Kassu on kuitenkin ollut rauhallinen eikä ole koskaan esimerkiksi tuhonnut paikkoja tai haukkunut paljon. Omistaja kertoo, että Kassu on tottunut kulkemaan flexissä ja lenkit sujuvat ihan hyvin, mutta Kassu saattaa välillä haukkua toisille koirille. Entisen omistajan kanssa Kassu on kulkenut mukana eri paikoissa hotellista ystävien luokse ja telttaretkelle.

Kotihoitoon saapuessaan Kassu oli hämmentynyt elämänsä yllättävästä muutoksesta. Kotihoitajan koirien kanssa Kassu tuli heti toimeen, mutta kotihoitajaa Kassu ensin arasteli. Nykyään Kassu on kuitenkin oikein hyvää pataa kotihoitajan ja kotihoitajan kumppanin kanssa sekä hakeutuu mielellään esimerkiksi rapsuteltavaksi. Kassu osaa olla kuitenkin rauhallisesti yksin työpäivien ajan eikä ikävöi ihmisten perään.

Kotihoitaja kertoo, että Kassu on vähän valikoiva ihmisten suhteen. Kassu tulee kuitenkin myös vieraiden kanssa toimeen, kunhan se saa tavata vieraat ensin pienellä lenkillä ja sen jälkeen tutustua vieraisiin omaan tahtiinsa. Koirista Kassu on tavannut kotihoidon aikana vain kotihoitajan koirat. Kassu on kiinnostunut pötköttelystä toisten koirien vieressä ja yhteisestä hengailusta, mutta välillä innostuu myös leikkimään!

Kassu nauttii kovasti ulkoilusta ja kotihoitaja on ulkoiluttanut sitä sekä yksin että omien koiriensa kanssa. Kassun haukkuminen lenkeillä on vähentynyt kovasti kotihoitajan aktiivisen koulutuksen johdosta! Kassu rakastaa lumessa kierimistä ja rauhallisia nuuskuttelulenkkejä. Kassu nauttii kotihoitajan pihalla olosta, mutta vahtii myös pihaa välillä haukkuen. Tämänkin suhteen on tehty harjoittelua ja Kassu on todennut, että ehkäpä aina ei tarvitse vahtia!

Kassu on käynyt trimmaajalla siistimässä turkkiaan ja eläinlääkärissä rokotuksilla. Hoitotoimenpiteet ovat sujuneet kotihoidossa hyvin, kun kotihoitaja on palkinnut Kassua niiden aikana. Kassu ei varsinaisesti pidä käsittelystä, mutta yhteistyössä kotihoitajan kanssa asiassa on edistytty. Kassu on onneksi ahne poika, joten sitä saa helposti nameilla motivoitua! Ruuan suhteen Kassulla ei kuitenkaan ole ilmennyt ruuan vahtimista.

Kassu on jo konkari kotielämän suhteen ja sen voisikin sanoa olevan “suomalaistunut kotikoira”. Silti se tulee varmasti reagoimaan kodin vaihtumiseen, joten perheen on kyettävä antamaan sille aikaa ja tukea kotiutumisvaiheessa. Kassu sopisi varmasti monenlaiseen perheeseen ja asuinympäristöön! Kaikenlaiset asuinmuodot sopivat Kassulle, mutta ihan vilkkain ympäristö ei ole Kassun mieleen. Jos perheeseen kuuluu lapsia, toivoisi Kassu lasten olevan jo vähintään kouluikäisiä. Kassu voisi sopeutua ainoaksi koiraksi, jos sillä on muuten riittävästi koiraseuraa.

Kassu on kooltaan n. 50 cm ja 20 kg. Kassulla on säännöllistä hoitoa vaativa turkki, jonka hoidon harjoittelua tulee jatkaa koiralähtöisin menetelmin.

Päivitykset

20.5.2023

Kassu on muuttanut omaan kotiin. Onnea uusiin seikkailuihin Kassu ja perhe!

1.5.2023
Kassu varattiin omaan kotiin!

18.3.2023
Kassu palautui yhdistykselle ja tuli uudelleensijoitukseen itsestään riippumattomista syistä. Kassu siirtyi kotihoitoon jo ennen joulua, mutta sen kohdalla jouduttiin selvittelemään muutamia siihen liittymättömiä asioita ennen kuin se voitiin lisätä takaisin adoptio-ohjelmaan. Nyt Kassu saa kuitenkin aloittaa kodin etsimisen!

3.4.2017
Tänään Kulkuri-lento toi monta koiraa kotiin. Casimir oli yksi onnellisten joukossa ja uusi elämä pääsee hänen elämässään alkamaan. Onnea kodille!

 

********************************************************************************************

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Kassu saapui Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kassu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii Outi Kekkonen

 

 

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/1318529754878362/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: