Kodin saanut koira: PIKKUINEN (ent. Pikkumuija)

Syntymäaika: 2020
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa ( One Rescue Association, Cosoba)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
20.12.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain. 

Pikkumuija on löydetty kadulta kaverin kanssa, joka valitettavasti menehtyi auto-onnettomuudessa. Pian Pikkumuija sai uuden ystävän samassa häkissä asustavasta Zinniasta sekä muista koira kamuista. Pikkumuija tulee toimeen ongelmitta häkkikavereidensa kanssa, eikä sen kuulla haukkuvan tavattaessa. Pikkumuija on iloinen tavatessaan muita koiria että ihmisiä. Luottamusta löytyy ja namit maistuvat ilman epäröintejä suoraan ihmisen kädestä. Aktiivimme tapasivat Pikkumuijan syksyllä Romaniassa ja kertovat tämän olevan luottavaisen rauhallinen, kuitenkin utelias ja iloinen.

Pikkumuijan rentoudesta ja ilosta kertoo lähes alati heiluva häntä, läheisyyden ja huomion kaipuu, mielellään lähelle tulo sekä uteliaisuus. Voimme olettaa Pikkumuijan olevan perso herkuille, mikä myöhemmin kotiuduttuaan saattaa helpottaa tutustuttamista uuteen arkeen ja perheeseen. Suloinen ja sopuisa Pikkumuija on ystävällinen ja hellyyttävä koira, joka ansaitsee oman kodin, jossa hän saa aikaa, turvaa sekä ympärilleen rescuekoiraa ymmärtävän lauman -ja tietenkin paljon niitä kovasti odotettuja herkkuja. Pikkumuijalla tuntuu olevan myös hyvät sosiaaliset taidot tarhalla, varsinkin samassa häkissa asuvien kanssa, mutta tätä ei voi pitää varmana tietona. Tavattaessa ei hauku eikä myös muutenkaan tarhalla ollessaan.

Pikkumuija on pitkäselkäinen ja pötkylän mallinen koira, jolla on hieman barokit jalat. Barokkijaloiksi kutsutaan sitä, kun koiran jalat ovat nilkan nivelistä kääntyneet hieman ulospäin. Suosittelemme ja toivomme, että tuleva koti huomioi tämän käyttämällä nivelravinteita ruokinnan tukena sekä pyrkii myös pitämään koiran painon kurissa. Ylipaino rasittaa niveliä ja sen takia koiralla, jolla on barokkijalat, tulisi olla erityisen tarkka tässä asiassa. Lisäksi pitkä selkä ja lyhyet jalat voivat altistaa sitä erilaisille tuki- ja liikuntaelinvaivoille. Tulevan kodin tulee olla tähänkin varautunut.

Pikkumuija soveltuu perheen ensimmäiseksi koiraksi, tai perheeseen, jossa on jo koiria. Koska Pikkumuija tuntuu olevan lempeä ja sopuisa, myös lapsiperheeseen adoptoiminen on mahdollista, mutta ensisijaisesti toivomme perheen pienempien olevan vähintään kouluikäisiä. On tärkeää muistaa ja ymmärtää, että Pikkumuijalla tuskin on mitään kokemusta kotikoirana elosta, joten valjaat, hihnassa kävely, sisäsiisteys ja niin edelleen on kaikki täysin uutta sille, joten on ehdottoman tärkeää olla asettamatta suuria odotuksia ja tavoitteita Pikkumuijan ensimmäisten kuukausien kotona olemiseen.

Pikkumuija on aikuinen koira, noin 2-3 vuotias ja painaa alle 10 kg. Korkeutta löytyy noin 25 cm.

Päivitykset

27.5.2023
Pikkumuija on saapunut kotiin ja aloittanut turvallisen ja mukavan elämän omassa perheessä. Pikkumuija on nyt rakastettu perheenjäsen, onnittelemme koko perhettä.

14.2.2023
Pikkumuija tapasi aktiivimme tarhalla. Pikkumuija on ihmisläheinen ja hän hakeutuu erittäin mielellään ihmisten luokse. Vaikuttaa tykkäävän ihmisten huomiosta ja rapsutuksista. Hän antaa nätisti koskea ja katsoa korviin jne. Pikkumuija tuntuu olevan tasapainoisen oloinen koira joka ei myöskään säikähdä ympäristön muutosta (esim pihalta klinikalle) tai sisään tulevia muita koiria tai kissoja. Tulee toimeen muiden koirien kanssa ja leikkii myös mielellään. Pikkumuija antaa kyllä ottaa syliin mutta sylissä hieman hämmentyy, palautuu kuitenkin nopeasti. Käsittely tuntuu Pikkumuijasta hieman vähän oudolta, mutta on kuitenkin ihan ok tilanteessa. Uusia kuvia ja videoita lisätty. 

29.1.2023
Vaikka Pikkumuija on herättänyt ihastusta monessa, jatkaa hän edelleen oman kodin etsintää. Pikkumuijan tilanne tarhalla ei ole muuttunut; hän on edelleen utelias ja suloinen hännän vispaaja, joka ehdottomasti sulattaa kaikkien sydämet, jotka hän tapaa.

20.12.2022
Pikkumuija tassuttelee pienillä barokkijaloillaan adoptio-ohjelmaamme ja aloittaa näin oman kodin etsinnän!


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Pikkumuija saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pikkumuija on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Linda Nirkkonen
Ota yhteyttä linda.nirkkonen@kulkurit.fi

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: